Ce să faci dacă vezi sânge în scaunul pisicii tale

Scaun de pisică

Asta ți sa întâmplat vreodată?

Scoateți cutia de gunoi a pisicii când vedeți ceva alarmant: Sânge în scaunul pisicii tale. Doar ce înseamnă dacă vezi sânge în pisica poop? Și cât de îngrijorat trebuie să fii?

Sângele din scaunul pisicii dvs. poate apărea roșu strălucitor. Sângele din scaunul pisicii dvs. poate arăta, de asemenea, roșu foarte închis sau negru și ornamental.

Sângele roșu strălucitor în scaun (hematochezia) este proaspăt și sângele negru este mai în vârstă - pare negru, deoarece a fost digerat sau digerat parțial de pisică. Scaunele negre sau în căutarea de urgență este o urgență.

Ce cauzează sânge în scaunul pisicii?

Sângele din scaunul de pisică este cel mai adesea cauzat de colită (inflamația colonului). Deși colita este unul dintre cele mai frecvente motive pentru sângele din scaunul unei pisici, colita este mai degrabă un simptom decât un diagnostic.

Colita este un termen general care descrie inflamația colonului, care face parte din tractul intestinal al pisicii.

Colita poate fi cauzată de multe lucruri diferite. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze:

  • Anal glandă (sac anal) infecție, impacție sau abces.
  • Anxietate.
  • Infectie cu bacterii.
  • Tulburare de coagulare a sângelui.
  • Cancer.
  • Constipație.
  • Dietetice.
  • Indiscreția dietetică (consumul de alimente necorespunzătoare sau răsfățate).
  • Alergia alimentară / intoleranța alimentară.
  • Boala inflamatorie intestinală (IBD).
  • Sângerări interne (datorită traumei sau altceva).
  • Blocaj intestinal (corp străin).
  • Paraziți intestinali (viermi cum ar fi viermii rotunzi sau organisme cu o singură celulă, cum ar fi Coccidia).
  • Boală de rinichi.
  • Boală de ficat.
  • Intoleranță la medicamente.
  • Megacolon.
  • Pancreatită.
  • Otrăvire.
  • Polipi rectali.
  • Trauma (lovit cu mașina, atac de animale).

După cum puteți vedea, sângele dintr-un scaun de pisică poate avea o mulțime de cauze diferite; Unele sunt minore, unele sunt mai multe despre și unele sunt adevărate urgențe. Este imposibil să știți exact motivul pentru sângele pe care îl vedeți în mișcările intestinale ale pisicii dvs. fără un examen veterinar.

`

De exemplu, schimbarea alimentelor de pisică poate provoca sânge în scaun sau de a avea viermi poate provoca sânge în scaun în pisici. Căutarea atenției veterinare este vitală în orice moment când vedeți sânge în scaun, indiferent dacă este roșu aprins, fie întuneric, negru sau urât.

Ar trebui să mă îngrijorez dacă poopul pisicii mele are sânge?

Ar trebui să mă îngrijorez dacă poopul pisicii mele are sânge

Nu ignorați niciodată sângele într-un scaun de pisică. Sângele din pisica poop indică faptul că se întâmplă ceva cu sănătatea ei. Nu există remedii acasă pentru sânge în scaunul pisicii. Dacă vedeți sânge sau credeți că veți vedea sânge în poopul pisicii dvs., apelați medicul veterinar pentru a face o întâlnire pentru a fi văzută.

Luați în considerare următoarele scenarii:

1. Vedeți doar o cantitate mică de sânge în scaunul pisicii dvs. și sângele este roșu strălucitor. 

Dacă scaunul pisicii dvs. arată destul de normal și pisica dvs. nu acționează bolnav, puteți aștepta probabil o zi sau două la următoarea întâlnire disponibilă. Chiar dacă pisica dvs. pare să acționeze bine, cel puțin apelați-vă medicul veterinar pentru a avea o conversație despre ceea ce ați văzut în Poop. Deși o pisică normală ar putea experimenta sânge în scaun ocazional, este încă în valoare de investigare.

2. Vedeți sânge întunecat (roșu închis, negru sau în căutarea).

În unele cazuri, sângele din pisica pisică necesită o îngrijire veterinară mai urgentă. Pisica ta trebuie să fie văzută imediat - pisica dvs. poate experimenta sângerări interne și acest lucru nu poate aștepta.

3. Vedeți orice cantitate de sânge și pisica dvs. acționează bolnav sau are alte simptome.

Scaunul vă poate spune multe despre sănătatea pisicilor. Dacă sângele este roșu strălucitor și pisica dvs. se confruntă, de asemenea, cu diaree sau vărsături (sau ambele), dacă pisica dvs. are o mulțime de mucus subțire, precum și sânge în scaunul ei, dacă cantitatea de sânge este excesivă, dacă pisica dvs. elimină afară cutia de gunoi sau dacă pisica dvs. arată alte semne că se simte rău (pisica se ascunde, pisica nu mănâncă, pisica este letargica), du-o la un medic veterinar care va fi verificat cât mai repede posibil.

Nu așteptați până dimineața. Acest lucru ar putea însemna o excursie la un spital de urgență pentru animale, dacă este după orele de lucru normale sau peste un weekend sau o vacanță. Dacă este posibil, aduceți un eșantion proaspăt din scaunul sângeros al pisicii dvs. la VET.

Ce va face medicul veterinar pentru o pisică cu scaun sângeros?

Ce să faci dacă vezi sânge în scaunul pisicilor tale

Odată ce ajungeți la spital, medicul veterinar va face, de obicei, următoarele:

  • Luați o istorie medicală de la dvs., întrebându-vă despre sănătatea, mediul și stilul de viață al pisicii.
  • Conduce o examinare fizică completă a pisicii tale, simțind corpul ei și privi în ochi, urechi și gură.
  • Efectuați un test fecal pe scaunul sângeros al pisicii dvs. (de aceea este util să aduceți un eșantion de scaun cu dvs.).

În funcție de alte simptome ale pisicii dvs. și de tipul de sânge văzut în scaun (roșu aprins sau negru), medicul veterinar ar putea, de asemenea, să:

  • Trageți sânge pentru munca de sânge, cum ar fi un număr de sânge complet (CBC).
  • Colectați urina pentru analiză.
  • Luați raze X sau efectuați alte teste de diagnosticare ca o ultrasunete.
  • Recomandă chirurgie exploratorie sau endoscopie.

Dacă ajungeți la un spital de urgență, pisica dvs. poate fi transferată la clinica dvs. veterinară obișnuită pentru îngrijire în dimineața.

Tratamentul pentru sânge în scaunul de pisică depinde în mare măsură de cauza sângerării. Odată ce medicul veterinar este capabil să identifice sursa sângelui în scaunul pisicii dvs., el sau ea va putea să identifice un tratament adecvat. Pisica ta poate necesita fluide, medicamente, mancare speciala sau altă îngrijire.

Sânge în pisica poop-nu-l ignorați

Dacă vedeți sânge în poopul pisicii voastre, nu vă panică, dar aveți pisica dvs. verificată de un medic veterinar cât mai repede posibil. Cu pisici, în special, nu este niciodată o idee bună să întârzieți căutări de îngrijire veterinară.

Pisicile sunt programate evolutiv pentru a-și ascunde bolile. În sălbăticie, o pisică bolnavă sau rănită ar putea deveni o țintă pentru un prădător mai mare.

Acesta este motivul pentru care pisicile își ascund adesea durerea și disconfortul. Pisicile bolnave vor acționa adesea complet - până când nu sunt. Semne de boală, cum ar fi pierderea apetitului și pierderea în greutate, pot fi dificil de observat, în special la pisicile mai mari.

Până când îți dai seama că ceva este în neregulă cu pisica ta, problema poate deveni mai complicată. Când se întâmplă acest lucru, tratamentul poate fi mai invaziv și mai costisitor.

Întârzierea tratamentului poate duce la rezultate mai rele pentru pisică. Este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău și să-ți aduci pisica pentru un examen dacă vezi sânge în scaunul pisicii tale.

Disclaimer: Acest articol este doar în scop informativ și nu este destinat să fie un substitut pentru îngrijirea profesională veterinară. Vorbiți întotdeauna cu medicul veterinar despre întrebările pe care le aveți în legătură cu starea medicală a animalului dvs. de companie. Nu întârzia să caute sfaturi veterinare profesionale din cauza a ceva citit pe Internet.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă vezi sânge în scaunul pisicii tale