Cât de mult alimente umede pentru a hrăni o pisică în fiecare zi

Cat mănâncă mâncare pe podea

Deoarece veterinarii recomandă din ce în ce mai mult diete alimentare umede pentru pisici, proprietarii se confruntă cu multe decizii. La fel ca mâncarea uscată, poate fi dificil să se determine ce fel de alimente umede este cel mai bun pentru pisica ta. Odată ce găsiți tipul potrivit de hrană pentru pisica dvs., trebuie să vă dați seama cât de mult alimente umede la hrăniți pisica.

De ce pisicile au nevoie de alimente umede?

Mulți veterinari recomandă acest lucru Pisicile mănâncă o dietă de exclusiv sau în mare parte alimente umede. Există câteva motive pentru acest lucru. În primul rând, pisicile sunt obligate de carnivore și nu sunt concepute pentru a ingera mai mulți carbohidrați (dacă există). Alimentele uscate vor conține automat mai mulți carbohidrați decât alimentele umede. Pentru multe pisici, consumul de alimente uscate duce la obezitate.

În al doilea rând, majoritatea pisicilor nu sunt băutori de apă mari și tind să se țină pe marginea deshidratării. Alimentele umede oferă în mod natural mai multă apă în dietă, care sprijină rinichii, tractul urinar și sănătatea generală.

Ar trebui să vă hrăniți pisica atât a alimentelor umede cât și uscate?

În primul rând, determinați dacă vă veți alimenta pisica dvs. o dietă alimentară umedă de 100% sau includerea unor alimente uscate. În timp ce standardul de aur este de a hrăni toate alimentele umede la pisici, unele pisici iubesc alimente uscate și vor fi subestimate dacă acestea sunt doar date umede. În plus, alimentele uscate sunt mai accesibile, astfel încât alimentarea pieselor uscate va fi mai ușoară pentru bugetul dvs.

Hrănirea unui amestec de umed și uscat poate necesita un pic de matematică pentru a vă asigura că pisica dvs. obține numărul corespunzător de calorii. Un punct de plecare ușor este să vă uitați la cantitățile de alimentare zilnice recomandate pe fiecare tip de alimente și jumătate din ele.

Odată ce ați stabilit raportul dintre umed la uscat, este timpul să determinați numărul de calorii al alimentelor. Asigurați-vă că vă hrăniți o dietă de calitate care este listată ca fiind "completă și echilibrată" de AAFCO. Apoi, determinați numărul de calorii pe porție.

Cât de multă mâncare umedă are nevoie de pisica ta?

Nevoile calorice ale pisicii depind de mai mulți factori. Greutatea pisicii tale vă poate oferi o orientare de bază a cât de mult de hrănit. Cu toate acestea, este esențial să se determine starea corpului pisicii. O pisică slabă, musculară, cu oase mari, poate cântări 15 kilograme și poate fi la o greutate sănătoasă. Această pisică va necesita mai multe calorii pentru a menține această greutate sănătoasă. Cu toate acestea, o pisică de peste 15 lire sterline, cu o putere supraponderală necesită mai puține calorii. Pisica supraponderală ar trebui să fie hrănită în funcție de greutatea sa ideală, nu greutatea ei reală.

Vârsta și nivelul de activitate joacă, de asemenea, un rol în determinarea cantității adecvate de calorii necesare. Un pisicent în creștere are nevoie de mai multe calorii decât o pisică adultă sau senior. O pisică activă care rulează și joacă frecvent va avea nevoie de mai multe calorii decât o pisică care rămâne sedentară de cele mai multe ori. O mamă care alăptează are nevoie de calorii suplimentare pentru a produce lapte și pentru a rămâne sănătoși.

Dacă doriți să fiți exacți în calcularea numărului de calorii vă hrăniți pisica, apoi începeți prin a afla câte calorii au nevoie de pisici. Consiliul Național de Cercetare oferă o orientare generală a nevoilor nutriționale ale pisicilor:

Kittens

  • Necesită aproximativ 200 de calorii pe zi pe cinci kilograme de greutate corporală (după înțărcare).

Pisicile domestice slabe

  • O pisică de 5 lire cu un tip de corp slab are nevoie de aproximativ 170 de calorii pe zi.
  • O pisică de 10 lire cu un tip de corp slab are nevoie de aproximativ 280 de calorii pe zi.
  • O pisică de 15 lire cu un tip de corp slab are nevoie de aproximativ 360 de calorii pe zi.
  • O pisică de 20 de kilograme cu un tip de corp slab are nevoie de aproximativ 440 de calorii pe zi.

Pisicile interne supraponderale

  • O pisică supraponderală de 5 lire are nevoie de aproximativ 180 de calorii pe zi.
  • O pisică supraponderală de 10 kilograme are nevoie de aproximativ 240 de calorii pe zi.
  • O pisică supraponderală de 15 lire are nevoie de aproximativ 280 de calorii pe zi.
  • O pisică supraponderală de 20 de kilograme are nevoie de aproximativ 310 de calorii pe zi.

Pisicile gravide / asistente medicale

  • O pisică gravidă sau de îngrijire medicală de 5 kilograme necesită aproximativ 336 de calorii pe zi.
  • O pisică gravidă sau asistență medicală de 10 kilograme necesită aproximativ 603 de calorii pe zi.
  • O pisică gravidă de 15 lire sau de îngrijire medicală are nevoie de 851 de calorii pe zi.
  • O pisică gravidă sau de îngrijire de 20 de kilograme are nevoie de aproximativ 1.091 de calorii pe zi.

Ghidul alimentelor CAT

Este acceptabil să utilizați recomandările de hrănire cu privire la ambalaj ca punct de plecare pentru cât de mult de alimentat. Site-ul web al dietei poate intra în detaliu despre liniile directoare de hrănire. Suma pe care o hrăniți poate fi ajustată în funcție de modul în care pisica dvs. răspunde. Dacă observați creșterea sau pierderea în greutate nedorită, suma ar trebui ajustată. Dacă pisica dvs. pare extrem de foame și nu câștigă greutate, este acceptabil să măriți suma pe care o hrăniți.

Multe alimente umede vin în cutii de trei uncii și recomandă hrănirea la aproximativ o zi poate o zi pentru fiecare trei la trei și jumătate de kilograme de greutate corporală. Cu toate acestea, brandurile variază.

O pisică fericită și sănătoasă va menține o greutate bună și va rămâne activă. O pisică alimentată în mod corespunzător nu va acționa foame tot timpul, dar va menține, de asemenea, o greutate sănătoasă.

A își aminti să Vizitați medicul veterinar pentru examene de wellness anuale sau bianuale Pentru a vă asigura că pisica dvs. este cât mai sănătoasă posibil.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alimente de companie complete și echilibrateU.S. Administrarea alimentelor și a medicamentelor, 2020.

  2. Nevoia nutrițională a pisicii. Dels.Nas.Edu, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mult alimente umede pentru a hrăni o pisică în fiecare zi