Diaree la pisici

Pisica așezată în cutia de gunoi de lângă toaletă

Diareea nu este neobișnuită în pisici. La fel ca oamenii și câinii, pisicile pot obține diaree ocazional. Este important ca proprietarii de pisici să înțeleagă cum să răspundă dacă pisicile lor dezvoltă diaree.

Despre diaree la pisici

Diareea la pisici este caracterizată de scaune neformate care pot varia de la moale la apă. Se întâmplă atunci când există o perturbare a tractului gastrointestinal. Scaunul este curățat din organism ca răspuns la inflamație sau la altă problemă GI.

Unele pisici cu diaree vor avea accidente în jurul casei. făcându-vă evident ceea ce se întâmplă. Cu toate acestea, este posibil să nu observați imediat diareea dacă pisica dvs. este defectă în cutia de gunoi sau în aer liber. Scaunul foarte slab poate arăta ca niște aglomerări de urină când scoți cutia. Căutați semne însoțitoare care vă pot ajuta să determinați dacă pisica dvs. are sau nu diaree.

Semne de diaree la pisici

  • Letargie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Scaun de cocoș sau pete în jurul coada și anus
  • Vărsături
  • Excursii frecvente la cutia de gunoi
  • Vocalizarea

Dacă aveți mai mult de o pisică și găsiți diaree în cutia de gunoi sau în jurul casei, va trebui să determinați ce pisică are diaree. Acest lucru poate dura ceva timp și efort. Puteți încerca să separați pisicile și să urmăriți îndeaproape caseta de gunoi a fiecărei pisici. Este, de asemenea, posibil ca ambele pisici să aibă diaree.

Cauzele diareei la pisici

Există multe cauze potențiale ale diareei, unele mai frecvente decât altele. Cauzele dietetice sunt printre cele mai frecvente motive pentru diaree. Pisica ta ar fi putut mânca ceva care nu a fost de acord cu el. Sau, o schimbare în dietă ar fi putut adționa pe diaree.

Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. are diaree

Dacă pisica dvs. are doar una sau două episoade de diaree fără a însoți semnele de boală, atunci vă puteți dori să urmăriți și să așteptați. Reținerea alimentelor timp de 12 până la 24 de ore și asigurați-vă că pisica dvs. are acces la apă proaspătă.

Contactați medicul veterinar dacă:

  • Pisica ta arată altul semne de boală, ca vărsături, letargie, pierderea apetitului sau disconfort
  • Pisica ta are excesiva flatulență
  • Diarrhea continuă dincolo de 24 de ore
  • Diareea se produce frecvent pe tot parcursul zilei
  • Diareea are sânge în ea (sau observați sânge în jurul anusului pisicii dvs.)
  • Scaunul pisicii dvs. este negru și / sau în aparență
  • Bănuiți că pisica ta a fost expusă la o toxină
  • Vedeți viermi în scaun
  • Pisica ta ia medicamente
  • Abdomenul pisicii dvs. arată mărită

Poate fi o situație de urgență dacă observați anumite semne. Contactați-vă imediat veterinar sau vizitați VET de urgență dacă pisica dvs. este extrem de letargică, dezorientată sau neresponsabilă. Este, de asemenea, o situație de urgență dacă gingiile pisicii tale sunt alb, albastru sau gri în culoare.

Tratamentul pentru diaree la pisici

Dacă pisica dvs. trebuie să vadă veterinarul, încercați să aduceți un eșantion de diaree. Veterinarul dvs. va avea nevoie de informații despre mediul pisicii dvs., dieta, medicamentele, istoria recentă și fundalul sănătății. După efectuarea unui examen fizic, medicul veterinar va dori probabil să analizeze eșantionul scaunului pentru a căuta paraziți (și, eventual, pentru overgrowth bacteriană). Testele de sânge pot fi necesare pentru a căuta cauze subiacente și pentru a evalua starea curentă a pisicii.

Majoritatea veterinarilor vor prescrie medicamente anti-diaree și vor recomanda un comutator temporar la o dietă slabă pentru a trata diareea. Dacă cauza de bază poate fi determinată, atunci va fi tratată corespunzător. În cazul în care VET diagnoză paraziți intestinali, atunci pisica dvs. va avea nevoie de un Decărești. Antibioticele vor fi necesare pentru infecțiile bacteriene. Dacă se suspectează expunerea la toxină, atunci veterinarul va începe să trateze agresiv pentru a împiedica toxina să facă alte daune. Pisicile pot fi nevoite să fie spitalizate în cazurile de diaree severă.

Cum de a preveni diareea la pisici

Cea mai bună modalitate de a preveni diareea în pisici este de a preveni lucrurile care provoacă diaree. Hrăniți un complet și echilibrat Mâncare pentru pisici și evitați să dați resturi de masă. Păstrați toxinele potențiale precum plantele de origine și substanțele chimice la îndemână. Asigurați-vă că aduceți pisica dvs. la veterinarul de unul sau două ori pe an, pe baza recomandării veterinului. Analiza fecală de rutină este importantă pentru pisicile în aer liber, dar chiar și scaunul pisicilor interioare trebuie verificate periodic pentru paraziți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree la pisici