Motive pentru care o pisică nu mărește

Gray dungat pisica shorthair american care se așeză și se uită la camera foto

Majoritatea proprietarilor de pisici se bucură de sunetul lor Purtarea pisică departe. Dacă pisica dvs. nu este într-adevăr un vorbitor, poate fi un comportament normal de pisică, dar căutați semne că este ceva mai serios.

Este nefiresc ca o pisică să fie liniștită?

Dacă o pisică vocală în mod normal scade brusc liniștea pentru perioade lungi de timp, ar putea fi justificată o preocupare. Mai ales dacă dumneavoastră PET pare letargic sau depresiv, o vizită veterinar este o idee bună. Dacă animalul dvs. de companie a fost întotdeauna pe partea liniștită, dar altfel pare fericit și sănătos, atunci este probabil natura pisicii și este perfect normal.

Pisicile sunt persoane fizice, la fel ca oamenii, și există tipuri de liniște, precum și cu vorbele avid. Vocalizarea pisicilor tinde, de asemenea, să fie specifică pentru rasă. Pisicile Siameze sunt notorii cu voce tare si aspru in masele lor abundente, in timp ce un Birman este liniștit prin natura. Când o rasă puternică scade brusc, este mai probabil să fie motiv de îngrijorare.

De obicei, pisica nu sunt foarte vocali unul cu celălalt, cu excepția unei pisici de sex feminin și a pisicilor ei. Mulți oameni de știință cred de fapt că pisicile de casă verbalizează cu oamenii lor în același mod în care o fac cu pisicile lor. Mânăstarea îndreptată spre oameni este o trăsătură de domesticire și o modalitate de a comunica cu proprietarii lor. Deoarece pisicile adulte nu mă miazăază unul la celălalt, nu este neobișnuit ca pisoiul tău să devină treptat mai silențios pe măsură ce îmbătrânește. Nu este ceva ce trebuie să vă faceți griji.

sfaturi

  • Încercați "vorbiți-vă" cu pisicile dvs. pentru a vedea dacă pisica răspunde. Încearcă să vorbești cu pisica ta așa cum ai fi un prieten. Întrerupeți-vă în conversația dvs. așa cum ați fi în conversația umană la om pentru a vedea dacă primiți un răspuns.
  • Uită-te în direcția pisicii tale, pe măsură ce vorbești să încurajeze meowing-ul. Asigurați-vă că pisica dvs. știe că încercați să interacționați cu ea pentru cele mai bune rezultate.
  • Redați o înregistrare audio sau afișați un videoclip de pisici care se bucură de a vedea dacă pisica dvs. va răspunde.

Mai multe motive serioase pentru care o pisică nu poate vocaliza

În timp ce cele mai multe cazuri de pisici nu sunt pur și simplu "personalitate" probleme, este uneori cazul că o problemă fizică mai gravă poate provoca o tăcere a pisicii.Vorbiți cu veterinarul dvs. dacă suspectați o altă cauză sau dacă tăcerea este nouă.

Infecție respiratorie superioara

La fel ca la om, o infecție respiratorie superioară (URI) poate provoca răgușeală și laringită în pisici. Dacă animalul dvs. de companie prezintă, de asemenea, simptome, cum ar fi un nas curbat, ochi apoase, letargie sau o descărcare de la nas și ochi, lipsa de viewing poate fi un simptom al unei infecții respiratorii. VET dvs. va trata probabil acest lucru cu antibiotice sau alte medicamente.

Hipertiroidism

La pisicile mai vechi, glandele tiroide hiroide pot provoca răgazneitate, precum și pierderea în greutate. Dacă bănuiți acest lucru, VET rulează teste de sânge și sugerează terapie.

Paralizie laringiană

Deși deteriorarea rară, nervoasă la laringele (cutia vocală) pot provoca schimbări de voce și, de asemenea, interferează cu respirația pisică. De asemenea, poate cauza tuse, pierderea în greutate și dificultatea de a mânca. Aceasta este o situație serioasă care necesită o atenție medicală imediată.

Tumori sau polipi

Creșterile diferitelor tipuri în gâtul și corzile vocale ale pisicii dvs. pot determina oprirea vocalizării. Acestea pot varia de la polipii benigni în întregime la creșteri canceroase foarte grave. Dacă pisica dvs. prezintă răgușeală împreună cu un sunet schimbat în vocea lui, strănut, tuse, și repetarea infecțiilor urechii, ia-o la veterinarul dvs. pentru examinare și tratament. VET poate lua o probă de biopsie pentru a verifica cancerul.

În majoritatea cazurilor, o tăcere a pisicii este pur și simplu o alegere sau o expresie a naturii sale și nu este nimic de îngrijorat. Când tăcerea sa este însoțită de alte simptome, căutați întotdeauna o opinie profesională.

Acceptarea pisicii tale

Uneori pisicile (cum ar fi oamenii) au nevoie doar de un pic de încurajare. Dacă pisica dvs. rămâne tăcută, bucurați-vă doar de animalul dvs. pentru cine este. Pisicile sunt animale naturale liniștite. Dacă nu puteți obține pisica dvs. să vocalizați, nu vă simțiți prea rău despre asta. Îmbunătățirea adulților nu poate fi în natura sa. S-ar putea chiar să numărați binecuvântările voastre, deoarece ceilalți oameni sunt tulburați de vocalizarea excesivă în pisicile lor.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Motive pentru care o pisică nu mărește