Cât de multă apă ar trebui să bea o pisică?

Cei mai mulți îngrijitori de pisici sunt buni la monitorizarea cât de mult mâncați animalele de companie, dar cum rămâne cu măsurarea cât de mult beau?

Măsurarea consumului de apă poate fi o modalitate eficientă de a obține o mai bună înțelegere a sănătății unei pisici, dar majoritatea îngrijitorilor de pisici nu știu suficient despre acest subiect pentru a cunoaște semnificația informațiilor pe care le câștigă. Acest articol își propune să corecteze acest lucru, prin deversarea în detaliu a subiectului apei potabile.

De ce apa este importantă?

Apa este o parte importantă din punct de vedere critic din viața de zi cu zi și de sănătate normală. Corpul are nevoie de apă din mai multe motive:

  • Apa permite hidratarea aerului în timp ce intră în corp prin nas și gură
  • Apa permite hidratarea continuă a suprafețelor corporale interne și exterioare (membrane mucoase pe interior, pielea din exterior)
  • Apa este o parte esențială a compoziției sângelui în timp ce curge în jurul corpului care transportă substanțe nutritive și îndepărtarea deșeurilor la un nivel celular
  • Apa este un ingredient cheie al fecalelor și urinei, deoarece elimină deșeurile din corp
  • Apa este o parte esențială a multor reacții biochimice în jurul corpului, tot timpul

Cât de multă apă ar trebui să bea o pisică?

În medie, o pisică ar trebui să consume aproximativ 60 ml / kg apă proaspătă pe zi sau 1 uncie fluidă de apă pe o greutate corporală. Aceasta înseamnă că o pisică de 4 kg ar trebui să aibă aproximativ 240ml apă (sau o pisică de 9 lb ar trebui să aibă 9 uncii fluide de apă).

Cu toate acestea, trebuie amintit că alimentele de pisică umedă pot conține cantități semnificative de apă: alimentele umede sau umede (cutii și plicuri) cuprinde peste 80% apă. Astfel încât pisicile care mănâncă alimente umede vor fi "beau" cantități semnificative de apă fără a se apropia de castronul de apă. Cantitatea recomandată de apă se aplică numai pisicilor care mănâncă alimente uscate de pisică. Tipul de alimente oferite face o mare diferență atunci când evaluează acest subiect.

Adevărul este că este foarte rar ca pisicile să sufere consecințe negative de a nu bea suficientă apă. În timp ce există anumite condiții în care pisicile pot beneficia de băut mai multă apă (e.G. boala tractului urinar, cum ar fi cistita), o pisică tipică va bea întotdeauna suficientă apă curată pentru a menține o sănătate normală bună. Suma beată va fi aproape întotdeauna egală cu cea a nevoilor pisicilor.

Motivul principal de monitorizare a consumului de apă este că setea excesivă poate fi un bun indicator că o pisică suferă de o boală subiacentă care necesită investigații veterinare. Deci, știm că o pisică sănătoasă nu trebuie să bea mai mult de 100 ml pe kilogram greutate corporală (astfel încât o pisică de 4 kg nu ar trebui să bea mai mult de 400ml pe zi). Dacă o pisică bea mai mult decât aceasta, acestea ar trebui să fie luate la veterinarul lor local DVM pentru a fi verificate. Acesta este motivul pentru care este atât de util să măsurați aportul de apă al pisicii. Acest lucru este deosebit de important pentru pisicile mai mari.

Este, de asemenea, util să vă monitorizați urinarea pisicii în cutia de gunoi, astfel încât să aveți un anumit sens al producției de urină a pisicii dvs., deși nu este ușor să măsurați cu precizie acest lucru.

Cum să vă ajutați pisica să bea mai multă apă?

Cum să obțineți o pisică pentru a bea mai multă apă

Hrănirea pisicii dvs. o dietă de înaltă umiditate este cea mai bună și mai ușoară modalitate de a le face să bea mai multă apă.

Cea mai bună modalitate de a încuraja o pisică să bea mai multă apă este de a hrăni o dietă alimentară umedă (plicuri sau cutii), mai degrabă decât alimente uscate. Mâncarea umedă este de peste 80% umiditate, astfel încât pisicile care sunt hrăniți acest lucru vor "bea" mai mult fără să se apropie de castronul de apă.

Citeste mai mult: Umed vs. Produse alimentare uscate de pisică

În mod alternativ, alte opțiuni pentru a încuraja apa suplimentară care urmează să fie consumați includ:

  • Boluri de apă multiple. Pisicile sunt creaturi sociale, iar ei nu merg întotdeauna bine unul cu altul, așa că într-o gospodărie de pisică multiplă, o pisică poate descuraja o altă pisică de la băut pentru că pot domina un castron de apă. Având bowls multiple în diferite locații este o modalitate de a ajuta această problemă.
  • Mutarea locației vasului de apă al pisicii. Pisicile pot fi împiedicate să acceseze vasul de apă dacă locația castronului îi determină stresul (e.G. într-o parte ocupată a casei sau în vederea unei ferestre care permite pisicii unui vecin să se uite la ele)
  • Cat fântâni de apă. Unele pisici sunt atrase de apa în mișcare sau de alergare, iar o fântână de apă poate încuraja pisicile să petreacă mai mult timp lângă o sursă de apă și pot bea mai multă apă. Cu toate acestea, studiile privind consumul de apă al pisicilor nu au reușit să demonstreze că acest lucru este, de fapt, cazul.
  • Apa imbuteliata. Unii oameni au ipoteza că pisicile nu pot bea apă de la robinet (dintr-o robinet) din cauza compoziției sale chimice, inclusiv clor, sugerând că, dacă au oferit apă îmbuteliată, ei pot bea mai mult. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost dovedit și unele tipuri de apă îmbuteliată pot conține săruri care nu se potrivesc bine pisicilor.
  • Apa fiarta. Procesul de fierbere de apă pentru cincisprezece minute îndepărtează în mod eficient clorul din apa de robinet, deci aceasta este o modalitate de a asigura eliminarea oricărei posibile clor de clor.
  • Lăsând apa așezată peste noapte poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de îndepărtare a clorului.
  • Cuburi de gheata. În vremea caldă, adăugarea de cuburi de gheață la castronul de băut pisică va răci apa în jos, ceea ce poate face mai atractiv pentru pisici.
  • Peromonele de pisică (E.G. Prietenul Feline) plasat aproape de un castron de apă poate face zona mai relaxantă într-o pisică, încurajând aportul de lichid

Concluzie

Dacă vă faceți griji că pisica dvs. nu bea suficientă apă, cel mai simplu răspuns este de a oferi o dietă umedă (plicuri sau mâncăruri conservate), mai degrabă decât uscată kibble sau biscuiți. Alte opțiuni, enumerate mai sus, pot fi puțin probabil să facă o diferență semnificativă față de consumul de apă al pisicii dvs.

Măsurarea cât de mult băuturile dvs. de pisică este o modalitate utilă de monitorizare a sănătății lor generale. Este ușor de măsurat cât de mult se află în castronul de apă dimineața, apoi reestimați suma în dimineața următoare. Puteți continua apoi o înregistrare zilnică a consumului de apă al pisicii dvs., care poate fi informație utilă pentru a trece la medicul veterinar.

Întrebări frecvente:

Cât de multă apă ar trebui să bea o pisică în 24 de ore?

Majoritatea pisicilor adulți au băut între 30 și 70 ml pe kilogram greutate corporală (în jurul unei uncii de fluid pe kilogram), cu pisici senior care pot bea mai mult decât pisicile mai tinere. 

Este pisica mea de a bea prea multa apa?

Dacă orice pisică bea mai mult de 100 ml pe kilogram (1.5 uncii fluide pe kilogram), atunci acest lucru este considerat ca fiind consumul excesiv de băut și ar trebui să fie luați la medicul veterinar pentru o verificare. Dacă o pisică consumează mai puțină apă decât cea mai mică, ar trebui să fie încurajați să bea mai mult.

Ce boli pot provoca o pisică mai multă apă decât cea normală?

Există o lungă listă de boli care pot provoca "Polyidsia" (consumul mai mult decât de obicei), cu cele mai frecvente fiind hipertiroidismul, diabetul zaharat și boala renală cronică. 

Cât de multă apă ar trebui să bea o pisică pe alimente uscate?

Majoritatea pisicilor adulți hrănite pe băuturi alimentare uscate între 50 și 70 ml pe kilogram greutate corporală (în jurul unei uncii de fluid pe kilogram). Dacă o pisică pe alimente uscate este de băut mai mult de 100 ml pe kilogram (1.5 uncii fluide pe kilogram), atunci acest lucru este prea mult și ar trebui să fie luați la medicul veterinar pentru o verificare. Dacă o pisică consumează mai puțină apă decât cea mai mică, ar trebui să fie încurajați să bea mai mult.

Cum poți să spui dacă pisica ta este deshidratată?

Semnele de deshidratare într-o pisică includ 

1. Pierderea elasticității pielii (strângeți pielea și dacă triunghiul pielii ridicate durează mai mult de 0.5 secunde pentru a aplatiza, acesta este un semn de deshidratare)
2. Ochii scufundați 
3. Plictisitor
4. Lipsa de activitate
5. Dormind mai mult decât de obicei
6. Pierderea poftei de mâncare
7. Rata de inimă ridicată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de multă apă ar trebui să bea o pisică?