Diaree sângeroasă la câini

Puppy bolnav

Diareea sângeroasă nu este distractivă pentru ca un câine să aibă și nu este plăcut ca proprietarul câinelui să fie martor sau să curățați. Diaree poate fi temporară sau cronică, iar culoarea scaunului ne poate spune ceva despre cauza fundamentală a acestuia. Diareea sângeroasă se referă în special pentru proprietarii de câini, deoarece sângele nu este o parte normală a fecalelor. Ar trebui să fie întotdeauna luată în serios, deoarece există motive serioase pentru care sângele poate fi remarcat într-un scaun de câine.

Ce să faceți atunci când câinele dvs. are diaree

Cauzele diareei sângeroase la câini

Diareea sângeroasă care conține sânge roșu strălucitor se numește hematochezia în timp ce scaunul care conține sânge negru este numit Melena. Hematochezia este rezultatul sângerării în tractul digestiv inferior, în timp ce Melena începe în tractul digestiv superior. Sângele care apare în Melena devine digerat și devine negru înainte de a apărea în diaree. Diareea sângeroasă a ambelor tipuri poate fi cauzată de o multitudine de lucruri.

  • Stres: La fel ca la oameni, stresul poate provoca intestine ale unui câine să scurgă excesul de lichid împreună cu sângele din inflamație. Acest lucru este adesea menționat ca colită de stres.
  • Paraziți intestinali: Diverse viermi și protozoare, cum ar fi viermii și Giardia, poate provoca diaree sângeroasă. Acest lucru se datorează faptului că acești paraziți se alimentează adesea și / sau irită peretele intestinal.
  • Infecții bacteriene și virale: Diverse infecții, cum ar fi Salmonella, E. coli, și parvovirus pot cauza diaree sângeroasă.
  • Trauma: Dacă un câine experimentează un fel de rănire sau are o intervenție chirurgicală pe tractul digestiv, este posibil ca câinele să aibă diaree sângeroasă ca rezultat.
  • Inflamația intestinului: Orice tip de afecțiune inflamator care afectează intestinele poate provoca diaree sângeroasă.
  • Toxine: Ingestia de otrăvuri sau orice alimente considerate toxice pentru un câine poate crea probleme de sângerare în organism ca o diaree întreagă sau sângeroasă, în special datorită unei varietăți de efecte.
  • Probleme de glandă anal: Glandele anale sunt situate în partea laterală a anusului și dacă ele devin infectate, afectate sau inflamate, sângele poate fi prezent în scaun.
  • Tensionarea pentru a defeca: Oricând, o tulpină de câine pentru a defeca, ar putea sparge mici vase de sânge în jurul zonei rectale.
  • Cancer: Multe tipuri de cancer pot afecta tractul digestiv și, din păcate, provoacă mai multe probleme, inclusiv diaree sângeroasă.
  • Indiscreție dietetică: Dacă un câine mănâncă ceva, nu mănâncă în mod normal, poate dezvolta o iritație intestinală sau inflamație și poate avea diaree sângeroasă.
  • Ulcere: Stomacul și ulcerul intestinal pot provoca diaree și sângerare.
  • Corpuri străine: Dacă un câine mănâncă un obiect care nu este digerat, acesta poate deveni blocat sau poate provoca traume în tractul digestiv. Acest lucru poate duce la diaree sângeroasă.
  • Efecte secundare ale medicamentelor: Nu este neobișnuit ca medicamentele să aibă efecte secundare, dintre care una ar putea fi diaree sângeroasă.
  • Boala pancreatica: Deoarece pancreasul joacă un rol important în digestie dacă acest organ devine inflamate sau nu funcționează corect diaree sângeroasă poate rezulta.
  • Boală de ficat: Boala hepatică severă poate provoca diaree sângeroasă, deoarece ficatul nu poate funcționa corect.
  • Insuficiență renală: Boala renală severă poate provoca diaree sângeroasă.
  • Boala Addison: O tulburare endocrină neobișnuită, ADDISON afectează glandele suprarenale și poate provoca diaree sângeroasă la câini.
  • Tulburări de coagulare a sângelui: Unii câini care au tulburări de coagulare pot dezvolta sânge în scaunul lor.

Diagnosticarea diareei sângeroase la câini

Diareea sângeroasă este identificată, de obicei, prin inspectarea vizuală a scaunului. Sângele roșu strălucitor este destul de evident pentru a vedea în majoritatea scaunului, dar negru, sângele digerat poate fi mai puțin aparent. Dacă este suspectat sânge digerat sau o cantitate foarte mică de sânge roșu, medicul veterinar poate efectua un test numit un test de sânge ocult fecal care spune dacă sângele este sau nu în fecale.

Diagnosticarea cauzei subiacente a diareei sângeroase a unui câine necesită o istorie completă a sănătății și o examinare fizică și adesea o combinație de diagnosticare, care pot include examinări fecale, sânge, o analiză de urină, imagistică (raze X sau ultrasunete, de exemplu), biopsii de țesut și multe altele.

În funcție de cauza diareei sângeroase, tratamentele vor varia. Intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru corpurile străine și cancerul, pot fi făcute modificări dietetice pentru a spori aportul de fibre sau pentru a reduce inflamația, iar medicamentele pot fi utilizate pentru a ucide paraziții, tratați bolile, ameliorarea simptomelor și pentru a oferi sprijin. Fluidele și produsele din sânge sunt, de asemenea, necesare uneori în animalele de companie deshidratate sau anemice.

Cum de a preveni diareea sângeroasă la câini

Cea mai bună modalitate de a preveni un câine de a dezvolta diaree sângeroasă este de a face tranziții lente de alimente, să păstreze obiecte străine și toxine pe care le poate consuma la îndemâna acestuia, să monitorizeze nivelul de stres, să fura alimente adecvate, să utilizeze preventivii paraziți intestinali și să aibă controlul regulat - cu un medic veterinar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Fahsbender, Elizabeth și colab. Chapparvovirus ADN găsit la 4% din câinii cu diareeViruși, vol 11, nu. 5, 2019, p. 398. MDPI AG, DOI: 10.3390 / V11050398

  2. Ruotsalo, Kristiina și Margo Tant. Fecal Occuls BloodVCA Spitale de animale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree sângeroasă la câini