Idei îmbogățite pentru pisica ta

Pisicile care se joacă în camera de zi

Pisicile sunt creaturi uimitoare, inteligente. Stilul lor de viață reflectă abilitățile și comportamentele de pradă necesare pentru a vâna alimente în sălbăticie. Ziua unei pisici include nevoia de a se odihni, tulpina, chase, saiba, ucide, sa joace, sa mananci si mireni printre altele. Când nu le oferim oportunități de a face aceste lucruri, se plictisesc. Plictiseala poate duce la o varietate de probleme, cum ar fi comportamente distructive, agresiune, anxietate și multe altele. Cu toții vrem ca pisicile noastre să trăiască cele mai bune vieți!

Ce este îmbogățirea?

Pisicile trebuie să aibă oportunități de a-și exprima comportamentele naturale. Un mediu îmbogățit ar trebui să furnizeze diferite tipuri de suprafețe de zgâriere, puncte de descărcare pentru comportamentul de pradă și pradă, locurile sigure și ar trebui să respecte toate cele cinci simțuri ale pisicilor, care oferă un mediu în care un animal are varietate, alegere și control asupra activităților lor zilnice.

Beneficiile îmbogățirii?

  • Oferă stimularea mentală și fizică necesară
  • Scade stresul și plictiseala
  • Scade comportamentele nedorite
  • Îmbunătățește calitatea generală a vieții

Cum furnizați îmbogățirea pentru pisica dvs?

Îmbogățirea bazată pe alimente

Puzzle-uri alimentare ajută la încetinirea mâncării, preveniți plictiseala și obezitatea și permiteți pisicilor să mănânce mai instinctiv, permițându-le să nu se hrănească și să "vâneze" pentru mâncarea lor. Există diverse jucării de dozare a alimentelor pentru pisicile pe care le puteți cumpăra și chiar puteți să vă faceți propriul dvs. Începeți cu un puzzle ușor și lucrați până la puzzle-uri mai dificile pe baza preferinței individuale a pisicii dvs.

  • Pungă de hârtie / sac de hârtie: Puneți catnip, catnip șoareci de jucărie acoperită sau tratează în interior. Ei pot explora, să pună și să omoare (distrug sacul) Este un mare spațiu ascuns și o jucărie distractivă în același timp.
  • Prosoape de hârtie Jucării puzzle de hârtie: Tăiați prosopul de hârtie în jumătate, pliați în capete și tăiați câteva găuri mici până la găuri mari, locul în tratamente. Pe măsură ce pisicile încep să le folosească mai mult, tăiați găuri mai mici pentru a face mai multă distracție pentru pisici!
  • Butelii de apă Puzzle Toys: Luați sticle goale de apă, scoateți ambalajul, tăiați câteva găuri mici până la găuri mari, pot lăsa capacul sau dezactiva pentru a crește dificultate pentru jucăriile puzzle

Îmbogățirea senzorială

Semnalele de parfum reprezintă o parte importantă a comunicării și exploatării CAT. Pisicile expuse la noi mirosuri sunt mai active și mai exploratorii. Catnip, SilverVine, ierburi de pisici, apartamente sigure, jucarii cu mirosul proprietarului, si feromonii, cum ar fi FeliWay toate ajuta la încurajarea explorarii și jocului. Plasarea unei cantități mici de mirosuri în jucăriile de hârtie, cutii, pungi etc. poate oferi îmbogățire senzorială.

  • Vizual: Câteva exemple de îmbogățire vizuală includ interactiv Jucarii de pisici, Birdfeederi, videoclipuri de pisică pe YouTube, bule de suflare și pinwheels. Amintiți-vă, atunci când jucați aceste videoclipuri sau lăsați-vă pisicile de vizionare păsări doar pentru perioade scurte de timp pentru a evita pisica dvs. să devină frustrată.
  • Auditiv: Aceasta poate include citirea unei povestiri la pisici, jocul de păsări și natură, și redarea muzicii făcute special pentru pisici. (Prin urechea unei pisici, iCalMcat).
  • Gust: Oferiți o varietate de diferite tratate aromate și texturate
  • Atingere: Multe animale răspund pozitiv la lucruri precum mângâierea și periajul. Împreună cu atingerea vine interacțiunea socială, care asigură că aceste animale sociale primesc atenția de care au nevoie. Asigurați-vă că identificați tipul de atingere pe care pisica apreciază.

Un exemplu deosebit de îmbogățire senzorială care lovește toate simțurile lor este plasarea delicioase tratamente într-o groapă de minge pentru ca pisicile tale să furajeze în jur.

Îmbogățirea mediului

Oferiți o varietate de locuri orizontale și verticale și locuri de ascundere. Pisicile se vor bucura de lucruri precum ferestrele, copacii de pisici si rafturi prietenoase cu pisica. Incorporarea zonelor de ascundere sigure este, de asemenea, crucială și permite pisicilor să scape dacă este necesar. Locurile de ascundere pot fi cutii de carton, tuneluri și pungi de hârtie. Pisicile trebuie, de asemenea, să se zgâria, oferind astfel diferite tipuri de suprafețe de zgâriere. Posturile de zgâriere ar trebui să fie constante și la cel puțin trei picioare pentru a le permite să-și extindă pe deplin corpul atunci când zgârierea.

Interacțiuni sociale

Toate animalele de companie, inclusiv pisicile, beneficiază de interacțiuni pozitive și consecvente cu oamenii lor. Pisicile vor avea mai puțin stres atunci când vor fi lăsate să aleagă dacă sau nu să interacționeze cu dvs., mai degrabă decât să aibă interacțiuni forțate. Dacă pisica apare relaxată și dorește să interacționeze, este mai bine să vă concentrați în jurul capului și a obrajilor. Când pisica dvs. se îndepărtează, nu forțați contactul suplimentar, urmând pisica dvs. sau prin alegerea lor. Periajul și mângâierea pisicilor înainte de culcare este un bun exemplu de a le furniza interacțiuni sociale pozitive, consecvente și previzibile.

Ora în aer liber

Puteți da pisicii dvs. un timp sigur în aer liber, construind o incintă în aer liber (adesea numită catio) și / sau mersul pe pisica ta. Pisicile pot fi antrenate sau se pot bucura de plimbări într-un cărucior de pisici.

Antrenează pisica ta

O altă formă de îmbogățire poate fi Curs de antrenament de clicker pisica ta. Pisicile sunt pregătirea inteligentă și clocker este o modalitate excelentă de a vă stimula în mod mental pisica și de a le învăța noi trucuri!

Există multe beneficii pentru a-ți pregăti pisica, îmi sporește încrederea pisicii, încurajează creativitatea și inițiativa și ajută la întărirea legăturii între tine și pisica ta.

Există o concepție greșită comună că pisicile nu pot fi instruiți și dacă pot fi instruiți, este mult mai dificil decât câinii. Ambele afirmații sunt false. Când proprietarii simt că pisicile lor nu pot fi instruiți, ei cred, de asemenea, problemele de comportament pisicile nu pot fi rezolvate. Acest lucru poate duce adesea la consecințe fatale pentru pisici - inclusiv eutanasia și retragerea.

Pisicile pot fi învățate totul, inclusiv comportamentele de fundație (direcționarea, atenția), comportamentele de creștere pozitivă (declanșarea unghiilor, periajul și manipularea) și trucurile distractive (se rostogolesc, înalte cinci). Formarea poate fi, de asemenea, foarte eficientă în oprirea și înlocuirea comportamentelor nedorite.

În plus față de recomandările menționate mai sus, nu uitați să vă oferiți întotdeauna pisicilor cu varietate și de alegere și să vedeți ce le place cel mai bine. În cele din urmă, tipurile de îmbogățire pe care le puteți oferi pisicii dvs. este limitată doar de imaginația dvs., astfel încât să vă distrați cu ea!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Idei îmbogățite pentru pisica ta