Pisica ta mai mare bea o mulțime de apă și alte motive pentru a vedea veterinarul

Pisica superioară

Din fericire, din cauza îmbunătățirilor în îngrijirea și nutriția veterinară, prietenii noștri felini trăiesc mult mai mult decât obișnuiau. Cu pisicile noastre care trăiesc mai mult, este important să cunoaștem simptomele problemelor comune ale Heath și când să vă vedeți medicul veterinar.

Multe pisici încep să întâlnească schimbări fizice și mentale legate de vârstă între șapte și zece ani și datorită acestui lucru ar trebui să vadă medicul veterinar de două ori pe an pentru examenele și diagnosticarea sănătății. Examenele și diagnosticarea bi-anuală bazată pe recomandările dvs. veterinar sunt cel mai bun mod de a vă asigura sănătatea pisicilor din diferite motive, inclusiv:

  • Pisicile sunt stăpâni de a ascunde durerea și bolile
  • Schimbările de comportament subtile pot însemna probleme mari
  • Îngrijirea preventivă este mai bună decât îngrijirea reactivă
  • Pisicile variază mult mai rapid decât oamenii

Mai jos sunt câteva schimbări comune pe care le puteți nota ca vârstele de pisică care sunt un semn pe care trebuie să-l contactați medicul veterinar.

Schimbări comportamentale

Pisica ta poate fi mai retrasă și chiar începe să se ascundă. Pisicile noastre sunt legate de noi și le place să fie angajați și prezenți unde suntem. Când pisica ta nu te salută brusc la ușă, nu dormi cu tine, și alte comportamente angajate care sunt normale, acest lucru poate fi un semn că ceva greșit.

O altă schimbare comună de comportament care poate fi orientativă pentru o problemă medicală care stă la baza este o schimbare a interacțiunilor sociale. Ei obișnuiau să se alăture cu pisicile din casă și acum sunt hissing de fiecare dată când sunt în jur. Ele evită contactul cu celelalte animale sau de oameni în casă pe care i-au iubit să doarmă și să interacționeze cu. Pisicile pot, de asemenea, să aibă, de asemenea, în mod nemilos episoade de agresiune. O pisică poate începe să crească sau să se hiss când oamenii sau alte animale de companie din gospodărie se apropie, nu pot fi confortabile cu a fi ținute și pot fi respinse să fie periat sau pieptănate. Ei pot mușca sau zgâria, mai ales atunci când o persoană atinge sau mișcă zona dureroasă sau dacă pisica anticipează că o faci.

Mai puțină activitate și energie scăzută

Este posibil să observați că pisica dvs. are mai puțină energie sau scăderea rezistenței pentru a se angaja în activități plăcute anterior, cum ar fi jocul cu jucării sau urmărind acel punct roșu. Pisica ta poate doar să se așeze pe partea lor și laba la versurile jucăriilor care urmăresc jucăria. Pisica ta poate fi reticentă în a sări, urca în sus și în jos pe scări, au dificultăți în a se ridica, expune neliniște și au dificultăți în găsirea unui loc confortabil pentru odihnă. De asemenea, puteți observa modificări ale modelelor de dormit - pisica poate dormi mai mult sau mai puțin și poate dormi în poziții și locuri neobișnuite. Acestea pot fi simptome de durere cronică și alte probleme medicale.

Se schimbă caseta de gunoi

Pisica ta lipsește caseta ocazional sau nu folosește cutia deloc. Pisicile în mod obișnuit dor de cutiile de gunoi Datorită durerii asociate cu intrarea și ieșirea din cutia de gunoi, precum și dificultatea de a ghemui. Intrarea într-o cutie de gunoi și ținând poziția de ghemuire poate fi foarte dificilă pentru o pisică cu șolduri sau genunchi. Alte aspecte medicale, cum ar fi diabetul, boala intestinală inflamatorie și boala renală, pot provoca pisici să nu folosească cutia de gunoi datorită urgenței nevoii de a merge mai des și de a nu putea ajunge la cutia lor, precum și durerea asociată cu a merge Baia cu unele probleme precum constipația și IBD.

Modificări în apetitul și aportul de apă

Este posibil să observați că vă umpleți bolurile de apă și fântânile mai des sau pisica dintr-o dată este un băiat finic sau care dorește să fure pizza de pe farfurie. Dacă observați modificări ale obiceiurilor de mâncare și a obiceiurilor de băut, asigurați-vă că vă avertizați medicul veterinar. Acesta poate fi un semn de durere și diverse alte probleme medicale grave, inclusiv, boală renală, diabet și hipertiroidism.

Pisica ta pare dezorientată

Pisica ta pare a fi pierdută sau confuză într-un mediu familiar care poate duce la capturarea pisicii dvs. în colțuri sau în spatele mobilierului, vocalizând în mijlocul nopții, privindu-se la pereți sau în spațiu, dificultăți în găsirea resurselor lor (alimente, castron de apă, bac , sau cos de gunoi) și pot avea deficite de memorie, de exemplu, uitarea că au fost hrăniți și solicită în mod repetat mai multe alimente.

Acestea pot fi simptome de Sindromul de disfuncție cognitivă care este rezultatul unei scăderi a abilităților cognitive ca urmare a îmbătrânirii schimbărilor în creier. Funcțiile cognitive includ procesele mentale de percepție, conștientizare, învățare și memorie, care permit unui individ să dobândească informații despre mediul înconjurător și să decidă cum să acționeze. Acest lucru este denumit uneori demență, ca la om.

Toate cele de mai sus pot fi simptome ale unei varietăți de boli și sunt adesea respinse de îngrijitorii de pisici ca "Pisica mea devine în vârstă."Modificările obiceiurilor zilnice ale pisicilor nu ar trebui să fie întotdeauna contribuite la îmbătrânire. Vârsta nu este o boală, ci în calitate de îmbătrânire a pisicilor, sunt mult mai probabil să sufere de durere și alte probleme medicale.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica ta mai mare bea o mulțime de apă și alte motive pentru a vedea veterinarul