Manx cat: profilul rasei de pisica

Portret de pisică Manx pe câmp

Cunoscută pentru lipsa de coadă, pisicile Manx au fost de mult dorite pentru abilitățile lor de vânătoare și sunt considerate a fi sociale, îmblânzite și pisici active. Ele sunt o pisică de lucru provenită din insula omului, o insulă în Marea Irlandei între Anglia și Irlanda. Rasa este foarte inteligentă cu o personalitate jucăușă - sunt pisici foarte interactive care sunt dedicate familiilor lor. De fapt, manxul este adesea spus că este "câine-ca" atât în ​​loialitatea lor față de familiile lor, cât și dragostea lor de joc.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 12 kilograme

Lungime: Aproximativ 14 până la 16 inci

Palton: Soiuri cu părul scurt și cu părul lung

Culoarea stratului: Alb, albastru, negru, roșu, cremă, argint, broasca testishell, albastru și maro

Culoarea ochilor: Aur, cupru, verde, alune, albastru sau cu ochii ciudați

Speranța de viață: 14 până la 16 ani

Caracteristicile pisicii Manx

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria pisicii Manx

Astăzi, unele pisici de manx au o coadă scurtă, stubby, dar majoritatea acestor pisici sunt complet fără limite - de fapt, pisicile au fost adesea denumite "Stubbin" în limba de manxă colocvială pe insula lor de origine. În limba Manx, numele modern al rasei este "Kayt Maninagh", care se traduce la "Pisica lui Mann."Manx în sine a fost adesea scris" Manks "în limba engleză în anii 1800. Astăzi, ele sunt un procent substanțial, dar care declin din populația locală de pisică pe insula omului.

Manx-ul a fost unul dintre pisicile originale de spectacole din primele spectacole de pisici ținute în Marea Britanie. Pisicile Manx au fost expuse ca o rasă numită (și cu ortografia modernă "Manx") de la sfârșitul anilor 1800, cu primul standard de rasă cunoscut publicat în 1903. Manx a fost unul dintre membrii fondatori ai Asociației Cat Fancier, care a fost înființată în 1908. Registrul predominant al orașului PedIgreed Cat are înregistrări pe rasa din America de Nord, revenind în anii 1920.

"Rumpy" nu are nici o coadă, iar "Rumpy Riser" are doar o ușoară creștere a osului în care ar începe o coadă. Acestea sunt singurele tipuri de Manx eligibile pentru concurență în clasele de campionat de la Asociația Cat Fancier Cat din categoria Manx. Toate celelalte lungimi de coadă pot concura în toate celelalte categorii de soiuri.

Deși pisicile Manx sunt considerate a fi descendenți dintr-un stoc continent care nu este complet cunoscut, ca toate pisicile de casă, sunt încă rude ale sălbăticii africane, deoarece insula era lungă lipsită de sălbăticie europeni. Deși pisicile originale ale insulei erau scurte, gena Longhair a fost probabil introdusă în timpul domniei Vikingilor, când pisicile de lungă durată care sunt strămoșii de astăzi Pisicile norvegiene a părăsit navele viking și au fost împerecheate cu pisicile native.

Multe folktales există despre pisica Manx și toate se rotesc în jurul lipsei de coadă. De exemplu, o poveste a afirmat că o pisică fără coafură a înotat pe țărm și a adus trăsătura pe insulă, iar unele referințe biblice există pentru a sugera că atunci când Noe a închis ușa chivotului, el a tăiat accidental coada pisicii Manx. Deoarece gena fără dominantă este atât de dominantă, a existat chiar o credință că pur și simplu fiind în imediata vecinătate a unei pisici de manxă ar putea provoca alte rase să producă cumva pisoii fără cozi. Într-adevăr, pisicile Manx au de fapt cel puțin o genă pentru o coadă completă, astfel încât chiar și două pisici care poartă gena fără coadă pot produce un pisoi cu coadă plină, iar pisoii care fac moșteniți gena pot avea lungimi de coadă de la o coadă completă la nr coada la toate.

Populațiile de pisici fără păr sunt, de asemenea, în alte locuri din Europa, cum ar fi Cornwall, care este la aproximativ 250 de mile de la insula omului. Pisicile similare se găsesc și în Crimeea, o peninsulă în Marea Neagră. Gena Manx poate fi, de asemenea, legată de gena de suprimare a coada dominantă în mod similar din recenta Rasa americană Bobtail.

Manx pisică îngrijire

Cu ochii rotunzi, coardă și cap, construcția mare a lui Manx face ca această rasă să creeze o pisică solidă, în timp ce picioarele sale din spate extrem de puternice înseamnă că Manx este, de asemenea, capabil să sară la înălțimi mari și chiar ușile deschise.

Manx posedă multe caracteristici asemănătoare câinelui, de la recuperarea obiectelor să-și îngroape jucăriile. Pisicile Manx pot fi adesea găsite cocoțate de mese sau rafturi. Această rasă va fi mai fericită ca membru al unei familii care are timp să interacționeze și să se joace cu ei.

Pisica iubitoare, chiar temperată este probabil să se înțeleagă cu toți oamenii din familia dvs. și va oferi mulți ani de afecțiune și companie. Datorită abilităților lor de vânătoare, au fost istoric o alegere populară de către agricultori pentru a ajuta la problemele de rozătoare, precum și o rasă preferată ca o pisică de navă. Când a fost dat ocazia, pisicile Manx sunt încă mari vânători - o casă cu un manx nu va trebui să vă faceți griji despre șoareci. Pisicile Manx vin într-o mare varietate de Culorile straturilor și modelele - variantele cu părul lung sunt uneori considerate o rasă separată, cunoscută sub numele de Cymric, adică "Welsh."

Manx vine în soiuri de lungă durată și de scurtă durată, care au haine duble care ar trebui să fie dense și pluș. Scădiți au un strat exterior care este oarecum tare și lucios, iar lungul are o haină matasoasă care are o lungime medie. Deși hainele lor duble fac ca aceste pisici să se simtă moi și luxos la atingere, proprietarii vor trebui să-i perie o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta părul mort.

Probleme comune de sănătate

Pisica medie Menx este extrem de consistentă și nu este deosebit de predispusă la problemele majore de sănătate care influențează alte rase.

Ca o pisică mai scurtă, rotundă, rasa Manx poate fi predispusă la un special coloane vertebrale scurte care nu poate oferi să ofere terminații nervoase și musculare adecvate. Această trăsătură genetică poate duce uneori la:

  • Spina bifida sau defectul naștului coloanei vertebrale deschise, unde măduva spinării este lăsată expusă la naștere
  • Lipsa intestinului sau Controlul vezicii urinare
  • Posterioare posterioare sau un picior din spate slab

Dieta și nutriția

Ca majoritatea pisicilor, manxul necesită o dietă echilibrată de proteine, vitamine și minerale, grăsimi și apă. Mâncarea lor de pisică ar trebui să includă uleiuri de pește și acizi grași omega 3 pentru a-și păstra haina groasă sănătoasă, taurină pentru viziunea lor și sănătatea inimii și fibrele pentru digestie și controlul greutății.

O pisică manxă ar trebui să se dezvolte fie pe o pisică umedă sau uscată, să caută alimente cu carne ca prim ingredient. Când servesc mâncăruri umede, ar putea fi necesar să se încălzească, deoarece pisicile Manx nu sunt deosebit de îndrăgite de mese răcite. De asemenea, puteți amesteca alimente umede cu alimente uscate pentru a spori aroma.

Pisicile Manx nu ar trebui să fie dat lapte de vacă, Pe măsură ce lactoza ar putea să se acumuleze în intestine și să provoace probleme digestive. Oferind un înlocuitor de lapte PET Formula este bine ca un tratament ocazional, la fel ca mâncarea umană tratează ca tonul.

Cele mai bune rase de pisică cu cele mai lungi durate de viață
PROS
  • Active, jucăușă, rasă robustă

  • Mouser Mouser

  • Inteligent, foarte instruit

Contra
  • Ar putea fi mai predispus la problemele spinale

  • Îi place că brațele mari, ar putea sări până la rafturi, mese sau contoare

  • Are nevoie de îngrijire constantă

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică manxă

Este posibil să găsiți o pisică manxă pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă ați adopta mai degrabă de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Când se determină dacă pisica Manx este pisica potrivită pentru dvs., asigurați-vă că cercetați toate aspectele legate de rasă și consultați alți proprietari de pisici Manx, crescători și grupuri de salvare pentru a afla mai multe. Unele pisici care pot, de asemenea, să vă intereseze includ:

Asigurați-vă că ați verificat celelalte CAT rases Înainte de a vă decide pe o pisică manxă.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Manx cat: profilul rasei de pisica