Rase de feline, pisici domestice și modele de culori

Pisica se joaca cu o broasca intr-o gradina

Iubitorii de pisici care nu sunt implicați activ în fantezia de pisici adesea sunt confuzi cu privire la identificarea termenilor de pisici, cum ar fi praful, DSH și tabby.

Deoarece se pare că există o astfel de fixare generală asupra raselor, scopul acestui articol este de a clarifica diferența de semantică, astfel încât iubitul de pisică neinitiat va avea o mai bună înțelegere a acestor termeni.

Rase, "PureBred" și pedigree

În prezent există peste 70 de rase de pisici recunoscute de un registru de pisică sau altul. IPCBA (Alianța Internațională Progressive Cat Breeders) recunoaște 73 de rase feline, în timp ce CFA mai conservatoare (Asociația Cat Fanciers) oferă doar nod la 41 de ani. Dezvoltarea și înregistrarea unei noi rase de pisici este o lungă, implicată progrese și nu orice încercare are succes. De exemplu, CFA a refuzat constant să admită pisicile crescute din "stocul sălbatic", cum ar fi Bengal sau savannah, deși aceste rase sunt acceptate de Tica și IPCBA.

O pisică trebuie să aibă o întoarcere trasabilă care să se întoarcă mai multe generații care să fie înregistrate ca o pisică pedigreed. Termenul "Purebred"Nu este folosit de crescători sau de pisica fantezie în general, dar este un termen popular în rândul publicului larg.

Fiecare registru de rasă determină ce modele de culoare sunt permise pentru fiecare dintre rase, pentru a fi prezentate. Veți afla mai multe despre diferite modele de culori mai târziu în acest articol.

Pisicile domestice

Pisica dvs. non-pedigreată de zi cu zi poate fi descrisă de diferiți termeni:

  • Pisica domestica: Acesta este termenul utilizat în birourile veterinare pe grafice pentru a identifica pisicile care nu sunt cunoscute ca fiind o anumită rasă. De obicei, este defalcată, deoarece unele registre de rasă includ o clasă în unele dintre spectacolele lor pentru pisici domestice, astfel încât să vă puteți arăta pisicile frumoase și poate aduce acasă o panglică. Aceste pisici sunt uneori menționate prin lungimea părului lor: DSH, sau scurt timp de scurtă durată, fie părul mediu intern, sau DLH sau părul lung.
  • Pisică de casă
  • Moggie: Acest termen a fost folosit pentru prima dată în u.K. ca o descriere afectivă și mulți iubitori de pisici în u.S. și Canada o folosește acum pentru a se referi la pisicile lor.
  • Alleycat: Datorită eforturilor educaționale ale grupurilor, cum ar fi ACA (aliații de pisici ali), acest termen a scăzut din uz, deoarece pisicile sunt scoase din alei și aduse în case iubitoare și permanente.
  • Corcitură: Acest termen este cel mai adesea folosit atunci când o pisică are caracteristici identificabile care ar putea indica o pisică "pură" este undeva în fundalul său. Frecvent văzute rasele mixte în adăposturi includ Maine Coon amestec, amestec persan și mixul Siamese.

Pisicile poliditactilului

Pisicile poliditactilului, De asemenea, numit "PolyDACTS" sau "Pisici Hemingway" sunt uneori confuze ca o "rasă", totuși ei cad în categoria casnică CAT. În mod sincer, majoritatea registrelor nu acceptă pisici de poliadacte în standardele lor. Polydactil înseamnă "multe degete" și este considerat un defect genetic. Ernest Hemingway a avut o serie de Pisicile poliditactilului La averea sa, și le-a permis să se reproducă fără discriminare, deci mulți ani după moartea sa, descendenții pisicilor sale originale încă mai trăiesc acolo. Polyditele pot veni în orice varietate de culori și modele de culori.

Modele de culoare

Pisicile, atât pedigree, cât și domestice, vin într-un curcubeu de culori și modele. Acestea sunt toate o chestiune de genetica, astfel încât o mamă de calico ar putea să dea naștere într-o singură gunoi pentru a calico, tabby și pisoți solizi sau bicolizi, în funcție de fundalul genetic și de fundalul pisicii (pisicilor) masculine care au întemeiat gunoiul. Pisicile, vin în trei culori de bază (numite "auto" de geneticiești): roșu (numit în mod obișnuit "portocaliu" sau uneori afectiv denumit "ghimbir" sau "marmeladă"), negru și alb.

Modele de culoare comune

  • Tabbies: Pisici tabby constituie cel mai vechi și mai comun model văzut și sunt una dintre cele mai populare. Ele sunt ușor diferențiate de dungile, spiritele și petele lor (acesta din urmă găsite în general pe tummiile lor). Tabbitele dungate sunt adesea denumite "tigru", din motive evidente. Ele sunt, de asemenea, cunoscute ca "Macrounele Tabbys."Bulls rotund marcajul ochiului pe părțile laterale ale unui tabby îl identifică ca o tabby" clasic ". În timp ce tabbii observați uneori culeau în "pisici de hambar", se găsesc și în rase, cum ar fi Octat și Bobtail american. Tabbies poate purta, de asemenea, alb "accesorii", cum ar fi un bib, vesta sau "cizme."Astfel, ei ar putea fi descriși ca" tabby cu alb."
  • Solide: Pisicile colorate solide vin în patru culori de bază, plus culorile "diluate" ale fiecăruia.
  • Pisici tri-color: Datorită factorilor genetici asociați care își creează modelele de culoare, pisicile tri-color aproape întotdeauna sunt femei, Deși bărbații ocazionali recoltează (aproximativ unul din 3.000, potrivit acestui lucru Articol excelent de Barbara Franceză) Masculii rari sunt aproape întotdeauna sterili, de asemenea din motive de genetică, așa că nu vă așteptați să obțineți o avere prin vânzarea pisicii masculine calico.
  • Stambă: Separați blocurile solide solide, care trebuie să includă roșu (portocaliu), negru și alb. Ei pot avea, de asemenea, blocuri de model de tabby, care produce o pisică extrem de colorată și frumoasă. Diluate calicos, au aceleași blocuri separate de culoare, numai culorile sunt "diluate", i.E. "Nu au scăzut" nuanțele originale, ceea ce le dă un aspect eteric. Un calico diluat va avea portocaliu pal sau buff pentru roșu și gri (sau "albastru") pentru negru.
  • Tortoiseshell AKA "Tortie": Torturile nu sunt pisici tri-color, deoarece nu conțin toate alb. În loc de blocuri solide, straturile de torties țeseau negru și roșu, creând o tapiserie de culoare. Ei pot evoca un sentiment de cădere. Pisicile de țestoasă pot fi, de asemenea, diluate, cu versiuni mai moi ale culorilor. Ca și tabby, unele torturi pot avea, de asemenea, marcaje albe de accent, creând o "tortie cu alb."De asemenea, uneori au un amestec interesant de Tortoiseshell, cu un bonus de formare de tabby amestecat pe tot parcursul anului. Aceste pisici sunt menționate ca Torbies. Trebuie remarcat faptul că albul joacă un rol foarte mic în modelul de țestoasă - cea mai mare parte a țeserii de culoare se face cu componentele roșii și negre.
  • Frac: Tuxedo pisici au fost numite astfel pentru hainele lor negre lucioase, îmbunătățite cu bibi albi și "spații" (mai puțin defoiant descris ca picioare albe).
  • Bi-Color: Pisicile bi-colorate pot include tuxedos, precum și alte configurații pe o singură culoare plus alb. O pisică alb-negru ar putea fi mai bine descrisă ca bi-culoare dacă culorile sunt prezente în blocuri mari pe corpul pisicii, mai degrabă decât modelul "Bib și cizme". Alte culori bi-ar putea include gri și alb, maro și alb, roșu și alb.
  • Puncte sau marcaje ascuțite: "Puncte", sau nuanțe mai întunecate ale culorii corpului, includ, în general, urechile, botul, coada și picioarele pisicii. Pisica originală a fost Siameză și mulți ani mai târziu, Himalayan a fost dezvoltat prin traversarea Siameze cu pisici persane. Multe alte rase de pisici ascuțite sunt acum acceptate de registrele CAT, inclusiv Ragdoll, Ragamuffin, Birman, Exotic, Balinez și Javanese. Registrele de rasă interzice modelele ascuțite în cele mai multe alte rase. Multe pisici mixte afișează aceste puncte distincte, care pot fi găsite în diferite culori.

Sperăm că aceste informații au fost utile în identificarea propriului model de culori a pisicii și a fundalului. "Moggiile" nu sunt mai puțin iubite sau îngrijite decât cele mai scumpe și mai exotice ale pisicilor pedigree.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rase de feline, pisici domestice și modele de culori