Care este diferența dintre părul pisicii și blana?

Angora Cat

Veți vedea menționați atât părul pisicii cât și de blană de pisici. Cei doi termeni sunt adesea utilizați interschimbabil, dar există vreo diferență?

Părul vs. Blană

Toți mamiferele au păr, fie că sunt oameni, balene, porci, elefanți, pisici, câini sau maimuțe. Părul are un aspect diferit, simți și scop, în funcție de dezvoltarea speciilor individuale.

Din punct de vedere tehnic, termenul blană este în general limitată la mamifere cu păr foarte gros de corp. Oamenii au părul de corp rar, așa că, de obicei, nu este numit blană. Cu pisici, veți vedea adesea părul corpului numit blană. Cu cineva "Hair fără păr", la fel ca sphynx, Lucrurile scurte, descendente care sunt aproape invizibile sunt, de obicei, numite "păr."

Termeni precum "Hairballs"Trebuie să descriu pisicile de blană înghiți și apoi să hack, în timp ce oamenii se referă la pisicile lor ca Furballs sau Furkids.

Te poți gândi la "părul pisicii" ca o firmă individuală și "blană de pisici" ca colectiv - de exemplu, un păr de pisică este ceea ce găsiți pe puloverul tău negru. Pot exista multe dintre ele, dar ele nu sunt toate masinate împreună ca blana este pe pisica ta. Cand Îngrijindu-ți pisica vă puteți "piepsi fie părul", fie "periați blana."

Pentru a complica lucrurile mai departe, crescătorii descriu adesea aspectul general al unei blănuri de pisică ca fiindpalton. Veți vedea acest termen folosit aproape exclusiv în standardele de rasă, dar veți vedea "părul" menționat, ca în "par lung"Sau rase sau diviziuni" shorthair ".

Linia de jos este că veți fi corect dacă numiți lucrurile pufoase, fuzzy care vă acoperă pisica păr, blană, sau palton. Utilizați termenul care este cel mai confortabil pentru dvs.

Tipuri de păr de pisică și haine

Ca toate părul, părul de pisică provine din epidermă (sub piele), iar tipul de păr determină structura. Există un mușchi lângă rădăcină, chiar sub piele, care este extrem de sensibil la temperatură. În vreme rece, sau când o pisică este înspăimântată sau alarmată aceste contracte musculare, provocând părul însoțitor să stea drept, creând acel "Halloween Cat". Pisicile pot avea de la unu la trei tipuri de păr în hainele lor, menționate uneori ca "haina dublă" sau "haina triplă", plus mușchii lor distinctivi, care sunt și fire de păr.

Whiskers (Vibrissae)

Whiskers sunt firele tactice lungi, groase, tactile care se extind de la părțile laterale ale botului, obrajii, deasupra ochilor, obrajii și la exteriorul Picioarele inferioare pe pisici. Whiskers sunt extrem de sensibile și joacă un rol important în capacitatea pisicilor de a măsura deschiderile, de a-și găsi drumul în întuneric total și pot conține chiar și o abilitate de detectare a mirosului. Whiskers sunt, de asemenea, un factor important în dezvăluirea Limba corpului pisicilor.

Garda de păr

Pălării de protecție sunt mai lungi, părul mai rigid, care se întind pe lângă "stratul de bază" (părul AWN). Acestea sunt firele de păr care determină de obicei culoarea de bază a pisicii. Pălării de protecție ajută la întârzierea apei la Păstrați o pisică uscată.

Subsol

Standardul este, de asemenea, numit în jos. Este părul mai moale, flutfiat care oferă căldură. Acesta este părul care tinde mat Dacă o pisică nu este îngrijită în mod regulat.

Awn Hairs

Există mai multe definiții diferite ale părului AWN, în funcție de rasa de pisică, dar părul AWN formează de obicei stratul de bază. În unele rase, firele (fine) AWN pot avea aceeași lungime ca și părul de protecție, în timp ce în alte rase, cum ar fi Manx, firele de protecție sunt mai lungi.

Vellus

Acestea sunt rar, părul fine, cum ar fi cele găsite pe pisica sphynx. (Oamenii au, de asemenea, Vellus pe toate, dar câteva părți ale corpului.)

Curățați părul vs. Păr lins

Ca și la om, părul curat în pisici are arbori aplatizați în timp ce părul drept are arbori rotunzi.

Părți de pisică și alergii

Pisicile alergene transportă este o mică particulă de proteină numită Feld1, care se găsește în saliva pisicilor. Ei o transferă la părul lor când se îngrijește, unde se usucă în fulgi microscopice, numiți frecvent Dramer. Părul foarte lung sau gros de pisică va ține mai mult timp, care este locul în care oamenii primesc concepția greșită că "părul" este alergenul. Dander poate fi găsit și peste tot: în aer, în pat, și în covoare și draperii. Vestea bună este că, în multe cazuri, alergii la Pisica de pisică pot fi controlate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este diferența dintre părul pisicii și blana?