Bobtail japonez: profil de rasă de pisică

Bobtail japonez pe manta

Bobtailul japonez este un partener de pisici și de ieșire. Caracteristica cea mai notabilă a rasei este coada scurtă, uneori numită un "pom" de entuziaștii de rasă. Care rezultă dintr-o mutație genetică naturală, poate fi dreaptă, îndoită sau încastrată, dar adesea seamănă adesea cu o coadă de bushy a lui Bunny.

Aceste pisici sunt bune și jucăuș, făcându-le animale ideale. Sunt vânători avidă, pisici afecțiunii și suficient de inteligente pentru a învăța trucuri. Cu o istorie de rasă care se întinde de mii de ani, bobilele japoneze, așa cum o știm astăzi, este o vedere comună în Japonia.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 10 kilograme (bărbați) - 5 până la 7 kilograme (femele)

Lungime: Aproximativ un picior lung

Palton: Păr scurt sau lung

Culoarea stratului: Varietate largă de culori acceptate, inclusiv albine solide, negru, ciocolată, cremă, roșu, liliac și albastru-color și tricolored, sunt, de asemenea, comune

Culoarea ochilor: Orice umbra, deși albastră și aur sunt comune, precum și ochii ciudați

Speranța de viață: 15 până la 18 ani

Caracteristicile bobcat japonez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria bobocului japonez

Bobtailul japonez este rasa de pisici veche legată de Japonia - și pentru un motiv bun. Aceste pisici sunt o vedere comună pe străzile țării și au jucat un rol esențial în protejarea comerțului de mătase din Japonia la începutul anilor 1600.

Cu toate acestea, originea bobtailului japonez se crede că se întinde chiar mai departe. Mulți experți consideră că această felină izbitoare a provenit din China sau Coreea cu cel puțin o mie de ani în urmă. Unele surse consideră că împăratul Chinei a dăruit aceste pisici bobtail la împăratul Japoniei în secolul al VII-lea. Alții sugerează că călugării budiste au fost primii care au adus pisicile Bobtail în Japonia ca mijloc de protejare a hârtiei de orez de la șobolani.

În ambele cazuri, istoria sugerează că pisicile au fost eliberate la ordinul împăratului japonez în anul 1602 pentru a eradica rozătoarele care amenință comerțul de mătase din Japonia. Era ilegal să vândă sau să păstreze bobtailurile ca animale de companie și, ca rezultat, aceste feline au devenit o pisică de stradă comună în Japonia.

Nici o iubire nu a fost pierdută pentru bobtail japonez, totuși. Rasa apare frecvent în picturile antice și este în mod obișnuit reprezentată în figurine populare japoneze ale unei pisici albe, cu o laba ridicată, numită "pisica de beckoning."Chiar și un personaj popular de desene animate, Hello Kitty, se crede în mod obișnuit că este un bobtail japonez - deși nu există nicio declarație oficială despre acest lucru din Sarnio, creatorul personajului.

Bobtailul japonez a fost introdus pentru prima dată în Statele Unite în anii 1960. Pisicile au câștigat atenție pentru personalitățile lor interactive și aspectul unic. O femeie numită Elizabeth Fretret este creditată cu importul primelor bobtailuri japoneze în 1968. În decurs de un deceniu, variația de scurtă durată a rasei a fost acceptată de Asociația Fancierului CAT (CFA) pentru statutul de campionat în 1976. Bobtailul Longhair ar trebui să aștepte până în 1993 pentru statutul de campion, dar astăzi ambele rase sunt recunoscute CFA.

Îngrijirea bobcat japoneză

Bobtailul japonez este un animal de companie sociabil și agreabil. Aceste pisici se bucură de compania companionilor umani, dar și împreună cu alte pisici și câini. Ele sunt foarte adaptate la o mare varietate de medii de acasă, dar ar trebui păstrate ca animale de companie interioare pentru siguranța și bunăstarea lor.

Entuziaștii de rasă găsesc bobtailul japonez pentru a fi un cursant rapid, iar rasa este vorbită moale, dar va fi adesea vocalizată când vor fi vorbit. Cele mai multe bobtailuri sunt foarte jucaude, iar unii au tendința de a transporta o minge în gura lor - la fel ca și prejudecătorii populari ai lumii caninei.

La fel ca majoritatea raselor de pisică, bobtailul japonez va prospera într-un mediu cu o companie umană zilnică. Ei se bucură de jocuri, inclusiv preluarea și pot fi învățate multe trucuri. Desigur, ei iubesc, de asemenea, să se încurce pentru o pisică de pisică într-o poală caldă!

Bobtailul japonez poate avea fie o haină scurtă sau o haină lungă într-o gamă largă de culori, inclusiv solid, tabby și bi-culoare. Bobtailurile tri-color sunt, de asemenea, comune și sunt denumite "mi-ke."Stratul Mi-Kea poate fi un calico tipic (o combinație tri-color de roșu, alb și maro) sau multe alte combinații de culori, inclusiv culori de ciocolată, liliac și fum.

Fără substrat, blana netedă, matasoasă a bobtailului japonez este ușor de întreținut. Atât soiurile de păr lungi cât și scurte vor beneficia de o periaj săptămânal pentru a elimina părul liber și pentru a promova circulația și strălucirea.

Bobtailul japonez este uneori confundat cu manxul. Cu toate acestea, puteți distinge adesea diferența dintre cele două rase, privindu-se la structura corpului pisicii. Manx sunt de obicei mai robuste, cu oase mai grele și caracteristici rotunde. Bobtailul japonez, pe de altă parte, are un cadru mai subțire și aspect muscular. Capul triunghiular al bobtailului japonez ajută, de asemenea, la o distincție de la capul rotund al manxului.

Probleme comune de sănătate

Există foarte puține probleme de sănătate asociate în mod obișnuit cu această rasă de pisică. În general, Bobtailul japonez este considerat a fi foarte sănătos și nu prea predispus la orice tulburare sau boală particulară.

Cu toate acestea, există mai multe condiții comune pe care ar trebui să le avertizezi pentru orice felină:

Dieta și nutriția

Bobtailurile japoneze nu necesită nici o dietă specială sau regimente de hrănire. Ceea ce au nevoie, totuși, este o mâncare de calitate a pisicilor și o dietă bine echilibrată. Este important să nu lăsați unul dintre cei mai mari dușmani ai pisicii - obezitate, să se strecoare în imagine prin supra-hrănire sau prea multe tratamente.

Unde să adoptați sau să cumpărați

Adoptarea sau cumpărarea unui bobtail japonez poate fi o provocare, în ciuda personalității plăcute a rasei. Băierii sunt încă relativ limitați în Statele Unite și o provocare suplimentară este faptul că aceste pisici sunt cunoscute că au așii foarte mici - de obicei doar două până la patru pisoi. Dacă aveți inima pusă pe un bobtail japonez, așteptați să petreceți timp pe o listă de așteptare și să petreceți în sus de 1.000 de dolari, în funcție de culoarea și marcajele stratului.

Ați putea dori, de asemenea, să vă uitați în grupurile de salvare din zona dvs. pentru a vă găsi noul prieten de blană. De multe ori, animalele de companie sunt predate din cauza morții unui proprietar sau a unor schimbări de viață grave. A se vedea dacă grupurile de salvare bobtail japonez există în zona dvs. și verificați cu adăposturile locale.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Aflați mai multe despre Bobtailul japonez prin clubul național de rasă sau vorbind cu crescătorii și proprietarii care sunt entuziaști și pasionați de rasă. Bobtailul japonez este un partener minunat și ar putea fi animalul dvs. Purr-Foct, dar înțelegeți rasa și angajamentul înainte de a aduce acasă unul dintre aceste pisici speciale.

S-ar putea să vă bucurați, de asemenea, de a învăța mai multe despre aceste rase de pisică care, de asemenea, sport o coadă scurtă:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bobtail japonez: profil de rasă de pisică