Cichete cymric: profil de rasă de pisică

Cat cymric (Manx Longhaired)

Una dintre cele mai vechi rase de pisică, pisica cymric este versiunea lungă a pisicii manx. Caracteristica mărcii comerciale atât a lui Cymric, cât și a manxului este fără limită. În specimenul ideal, lipsa coada pare a fi absolută, deși unele pisici pot avea o ușoară creștere a osului la capăt coloanei vertebrale. Unii pisoi se nasc cu cozile stubby si chiar cozile de lungime completa, desi aceasta este o descalificare in inelul de spectacol. Altele decât lungimea părului, pisica cymică și pisica Manx sunt practic identice în aparență și personalitate. Pisicile Manx pot apărea în așternuturi cymice, iar pisicile cymice pot apărea în gunoiul Manx.

Cat cymric este o pisică de dimensiuni medii cu caracteristici covârșite rotunjite: un cap rotund cu obraji rotunzi și bot, ochi rotunzi și un corp scurt și rotund, cu un spate arcuit și chiar o cârpă rotunjită datorită lipsei de coadă. Când este luat, cicatricul bine musculos se simte greu pentru dimensiunea sa. Cymricul dulce este lent să se maturizeze, acționând jucăuș și pisoi, ca și la vârsta adultă. Este o pisică prietenoasă care, în general, se înțelege bine cu oamenii, inclusiv copii care se comportă bine care sunt învățați să se ocupe cu pisica cu respect.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 12 kilograme

Lungime: Aproximativ 14 până la 18 inci

Palton: Lung

Culoarea stratului: Orice culoare sau model, alta decât ciocolata, lavandă, modelul Himalayan sau aceste combinații cu alb

Culoarea ochilor: Culoarea este conformă cu culoarea stratului

Speranța de viață: 15 ani

Caracteristicile pisicii cymice

Caracteristicile pisicii cymice
Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
Inteligență Înalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria pisicii cymice

Fundalul lui Cymric este acela al pisicii Manx, o pisică fără coadă care a provenit pe insula omului, o insulă situată în Marea Irlandei între Anglia și Irlanda. Nu se știe dacă pisicile care au devenit în cele din urmă strămoșii lui Manx și Cymric au venit pe insulă din Anglia, Irlanda, Țara Galilor sau o țară îndepărtată, dar pisicile au sosit pe insulă prin navă, unde au rămas și au fost procreați. Nimeni nu știe exact când, dar la un moment dat (înainte de 1810, dar, eventual, la fel de departe ca 1750), o mutație spontană a condus la o gunoi de pisoi născuți fără cozile. Cu o piscină genetică limitată pe cea mică insulă, mutația genetică a fost transmisă pentru tot mai multe pisici, până când rasa Manx (și Cymric) a fost bine stabilită.

Spectacolele de pisici au devenit populare la sfârșitul anilor 1800, iar Manx făcea parte din cele mai vechi spectacole de pisici. În acest timp, pisicile fără coafură de pe insula omului au venit în ambele soiuri lunate și scurte, dar Manxul Longhaired nu era așa de bine cunoscut. Mai târziu, soiul de lungă durată a devenit cunoscut sub numele de Cymric, ceea ce înseamnă "având de a face cu Țara Galilor", unde au fost găsite multe dintre pisicile fără coafura lunga.

Diverse registre de pisici recunosc diferit cymric. De exemplu, asociația de crescătorie a pisicilor consideră că rasa este o varietate de rasă de manxă. Cu CFA, rasa se numește Longhair Manx și urmează standardul de rasă Manx, care specifică atât Shorthair Manx, cât și Manx Longhair. Asociația Internațională CAT și Asociația CADIAN CAT recunosc cicatricul ca o rasă complet separată de la manx. Cu atât cu TICA, cât și cu CCA, Cymric are propriul său standard de rasă.

Îngrijirea pisicilor cymric

Culta de lungime a pisicii cymice, densă, dublă, este mai lungă pe umeri, piept, gât, burtă și spate al picioarelor. Stratul plin de pluș se simte moale și matasos la atingere. Cat Cyrmic aruncă moderat. Pentru a păstra haina lucioasă, periați de două sau trei ori pe săptămână și baie ocazional dacă stratul se simte gras sau începe să pară aglomerat. Păstrați unghiile lui Cymric să fie scurte și verificați frecvent urechile, curățarea cu o minge de bumbac și o curățare în condiții de siguranță pentru animale de companie dacă vedeți murdărie sau resturi. Nu lipiți niciodată un tampon de bumbac sau nici un alt articol mic în canalul delicat al urechii. Dacă urechile arată roșu și inflamate sau excesiv de murdare sau este cymricul tău își scutură capul sau își zgârie urechile, programați o vizită la medicul veterinar.

Pisicile cymice sunt foarte inteligente și jucăușă. Unii sunt chiar știu că Chase după și preluau jucăriile. Ajutați-vă că cymricul să obțină un exercițiu suficient, încurajând jocul cu o varietate de jucării distractive și stimulante și oportunități de alpinism, inclusiv fete de fete pentru a urmări și turnurile de pisică să urce. Pisicile cymice sunt orientate spre oameni, astfel încât ei nu fac bine atunci când sunt lăsați singuri pentru perioade lungi de timp.

Probleme comune de sănătate

Pisicile cymice și Manx împărtășesc aceleași probleme de sănătate. Gena care determină ca Cymric și Manx să fie fără panouri transportă alte probleme de sănătate. Numit sindromul Manx, pisicile chimice și manx pot fi născute cu defecte spinării (de obicei spina bifida) care pot provoca probleme neurologice, dificultăți în picioare sau de mers pe jos sau probleme cu urinarea sau defecarea. Astfel de probleme sunt de obicei observate la începutul anului (înainte de vârsta de șase luni). În funcție de severitatea stării, pisoiul poate fi eutanasiat uman.

Dieta și nutriția

Cu obezitatea pisică la un nivel superior, este important să nu-ți depășiți cicatricul. Starea Lean va ajuta la prevenirea problemelor legate de sănătate legate de greutate Diabet, boala de inima, și artrită. Furajele măsurate cantități de alimente de pisică la mese regulate de două până la trei ori pe zi. Lăsând alimentele pe toată ziua (hrănirea liberă) ar putea fi ușoară, dar poate duce la snacking continuu, care poate contribui la o pisică supraponderală. Adresați-vă medicului veterinar sau crescătorului despre cele mai bune alimente pentru a vă hrăni pisica chicrată.

PROS
  • Pisici prietenoase și afectuoase care se înțeleg bine cu membrii familiei

  • Jucători jucăuși și angajați

  • Un aspect unic, fără limită

Contra
  • Unii sunt născuți cu sindrom Manx (de obicei spina bifida)

  • Nu faceți bine dacă lăsați singuri pentru perioade lungi de timp

  • Necesită periaj regulat

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică cicatrică

Dacă vă gândiți să cumpărați un pisoi cymic, un loc minunat pentru a întâlni crescătorii locali este un spectacol de pisică. Pisicile de pisici sunt un loc distractiv pentru a vedea multe rase de pisică diferite toate sub un singur acoperiș. Pentru a găsi o spectacol de pisică în zona dvs., faceți o căutare pe Internet pentru "Pisic Show lângă mine" sau vizitați http: // pisici.ne. Unele pisici cymice sau cymice, de obicei adulți, s-ar putea să se termine în salvare. Verificați cu grupurile locale de salvare specifice CAT sau chiar adăposturile locale.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă vă place pisica cymric, ați putea dori, de asemenea, aceste rase de pisică:

Pisica Manx

Pisica pixie-bob

Pisica de ploaie scoțiană

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de pisici Pentru a vă ajuta să găsiți pisica perfectă pentru dvs. și pentru familia dvs.

10 cele mai bune rase de pisica pentru apartament de zi
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cichete cymric: profil de rasă de pisică