British shorthair (britanie blue): profilul rasei de pisica

Pisica gri cu ochii de aur se uită la camera foto-britanic

Luați o privire la British Shorthair și veți fi imediat atrași de expresia sa plăcută și cu caracteristicile rotunde. Aceasta este una dintre cele mai vechi rase de pisici englezești, iar acest fel calm, liniștit a câștigat un loc în gospodării și inimile din Marea Britanie și dincolo de modul său mai ușor.

Aproape totul de pe britanic Shorthair este rotund - aceste pisici au un cap rotund, ochi rotunzi strălucitori, obrajii chubby, labe rotunde și o coadă cu vârf rotunjit. Aceste pisici vin cu multe culori diferite, dar o culoare albastră izbitoare este una dintre cele mai populare. De fapt, această rasă este uneori menționată ca albastru britanic. Britanic Longhair păstrează toate aceleași caracteristici, dar sporturile sunt o haină mai lungă. Foarte puține registre de pisici recunosc britanic Longhair ca o rasă separată.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 7 până la 17 de bărbați sunt de obicei mai mari decât femelele

Lungime: 22 la 25 de centimetri

Palton: Scurt și dens

Culoarea stratului: Culorile includ alb, negru, roșu, cremă și albastru (cele mai frecvente), de asemenea bi-color, tabby, calico, fum și soiuri umbrite.

Culoarea ochilor: Cupru, verde, aur, albastru, cu ochii ciudați

Speranța de viață: 12 până la 16 ani

Caracteristicile britanice Shorthair

Nivelul de afecțiuneScăzut
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăScăzut
Nivel de energieScăzut
InteligențăMediu
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria sportului britanic

Una dintre cele mai vechi rase de pisici din Anglia, sportului britanic are de fapt rădăcini romane. Se pare că atunci când forțele romane au invadat Anglia în perioada de expansiune a Imperiului, ei au adus pisici pentru a-și proteja alimentele de la rozătoare. Pisicile au colorat zona și au fost o pisică de stradă comună de secole.

La sfârșitul anilor 1800, un bărbat britanic pe nume Harrison Wie este creditat cu primirea primului crescător de pisici. El este responsabil pentru domesticirea pisicii comune britanice de stradă și printr-un program de reproducere și încrucișare selectivă, a creat pisica pe care o cunoaștem astăzi ca britanic Shorthair.

Rasa aproape a încetat să existe în perioadele economice grele ale celui de-al doilea război mondial. Post-război, cu toate acestea, liniile de sânge rămase au fost traversate cu alte rase, inclusiv sporile interne, albastru rus și rasele persane pentru a-și păstra existența.

Primul registru de rasă pentru a recunoaște British Shorthair a fost Asociația Americană CAT în 1967. Alte organizații au urmat costum, inclusiv Asociația Internațională CAT din 1979 și Asociația Cat Fanciers în 1980.

British Shorthair Care

În timp ce sunt sociabili și plăcute, aceste pisici sunt păzitori simpli. Shorthairul britanic nu este prea solicitat atunci când vine vorba de îngrijire sau atenție și nu sunt o rasă foarte vocală.

Rasa oferă părul dens, părul scurt - cu mai mult păr pe un inch pătrat decât orice altă rasă de pisică. Pisica ta va beneficia de periaj de mai multe ori pe saptamana pentru a elimina firele de fire si prada, in timp ce prevenirea părului de păr. În primăvară, aceste pisici vor pierde mai mult blănuri în timp ce își vor vărsa haina de iarnă, astfel încât să aveți nevoie să le spălați mai frecvent în această perioadă de timp.

Majoritatea oamenilor găsesc că britanicul shorthair se maturizează de la un pisoi jucăuș într-o pisică adultă demnă, dar sociabilă. Nu vă așteptați ca ei să crească la dimensiunea maximă peste noapte, deși. Sperășul britanic este lent să se maturizeze, în medie, aceste pisici ajung la dimensiune completă cu vârsta de trei ani, dar unii nu se maturizează pe deplin până la vârsta de cinci ani. Aceste pisici nu sunt susceptibile de a se vedea în poala ta și nu doresc în mod deosebit să fie ținute sau transportate, dar de multe ori se bucură de compania membrilor familiei lor umane și vor petrece adesea timp să joace sau să se înmoaie aceeași cameră.

British Shorthairs au nevoi relativ scăzute de energie și sunt cunoscute ca fiind provocate vertical - nu au o reputație de sărituri pe contoare sau alte forțe înalte. De fapt, această tendință spre inactivitate înseamnă că este o idee bună să vă angajați în mod regulat pisica în joc pentru sănătatea sa și stimulare mentală. Cu toate acestea, capacitatea lor de a fi mulțumit de propriile lor înseamnă că pot tolera să fie lăsați acasă singur pentru o perioadă lungă de timp fără a suferi de anxietate de separare.

Dacă aveți copii sau alte animale de companie în casă, aceste pisici sunt susceptibile de a fi tolerante și acceptate - atâta timp cât pot avea spațiul personal. Învățați-i pe copii să nu vă dețină sau să vă transportați cu forța și să nu lăsați alte animale de companie să hărțuiască această pisică care îi place demnitatea ei.

Este interesant de observat că pisica lui Cheshire a lui Alice în Țara Minunilor sa bazat pe britanicul britanic. Grinul caracteristic și modul înțelept al caracterului sunt mărci comerciale ale acestei rase.

Probleme comune de sănătate

Datorită unei piscine genetice robuste, British Shorthair este o rasă sănătoasă care nu este cunoscută pentru a fi afectată de multe probleme genetice. Cu toate acestea, ele pot fi expuse riscului de hemofilie B, care este o tulburare de sângerare ereditară. Un simplu test ADN permite crescătorilor să-și sculeze pisicile și să vadă dacă sunt un transportator pentru boală.

Garda de a lăsa să devină obezi. În timp ce aceste pisici sunt robuste și solide, nu ar trebui să devină pudgy. Poate fi necesar să le încurajați să-și exercite jucăriile interactive și timpul de joc.

Dieta și nutriția

Ca toate pisicile, britanicul shorthair beneficiază de o dietă echilibrată Ingrediente de calitate. Hraniți pisica dvs. o cantitate proporțională cu vârsta, activitatea și nivelurile de energie.

În timp ce aceste pisici nu sunt de obicei cerșetori vocali și, în general, nu depun energia necesară pentru a sări pe contoare sau mese, este mai bine să eviți învățarea obiceiurilor proaste prin hrănirea alimentelor de la placa dvs. la mese.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

British Shorthair este o rasă de pisică populară pentru personalitatea sa ușoară și natura independentă. Cu toate acestea, nu este alegerea potrivită pentru toată lumea, mai ales dacă doriți o pisică de lapte care caută mereu afecțiune. Luați-vă timpul pentru a înțelege cerințele de personalitate și îngrijire a acestei rase înainte de a se angaja la un nou membru al familiei blană. Dacă o faci, vei fi recompensat cu un animal de companie loial și demn pentru a vă bucura de ani de zile.

S-ar putea să fiți interesați să aflați mai multe despre aceste rase legate:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » British shorthair (britanie blue): profilul rasei de pisica