Savannah cat: profilul rasei de pisica

Savannah Shorthair Pisica care stabilește

Pisica savannah este a Cruce hibridă între un african servil și a pisica domestica. Savannah a fost numit după habitatul serviei și al frumuseții sale ecou splendoarea luxuriantă a acelor câmpii de aur din Africa. La fel ca strămoșul său sălbatic, Savannah este o pisică înaltă, slabă, cu picioare lungi, urechi mari și un gât lung. Haina sa arată modelul tipic reperat, împreună cu unele bare, adesea pe fundal de aur sau tawny. Savannah este o versiune mai mică a servitului african la aproximativ jumătate din greutate sau mai puțin. Este o rasă sociabilă, afectuoasă care se înțelege împreună cu alte animale de companie și cu copiii mai mari.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 12 la 25 de lire sterline

Lungime: 20 până la 22 de centimetri

Palton: Coat scurt la lungime medie

Culoarea stratului: Black, Brun Spotted Tabby, Tabby de argint negru și fum negru cu un model solid sau tabby

Culoarea ochilor: Toate culorile

Speranța de viață: 12 până la 20 de ani

Caracteristicile pisicii Savannah

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
InteligențăMediu
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria pisicii Savannah

Prima reproducere cunoscută a fost la începutul anilor 1980 de Judy (sau Judee), Frank, a Bengal crescător situat în Pennsylvania. La începutul anilor 1990, Patrick Kelley, fondator al lui Savannahcat.COM, a înscris Joyce Srufea să-l ajute să dezvolte rasa cu Kelley folosind descendenți ai primei cruci hibride. Eforturile lor au avut succes, la fel ca și eforturile lor de a convinge Asociația CAT internațională să accepte noua rasă.

Deși pisica savannah este o rasă relativ nouă, ea a prins ca focul sălbatic. Există deja zeci de crescători de creanna din America de Nord și Europa cu peste 60 de crescători din întreaga lume.

Registrele care acceptă pisica Savannah includ Asociația internațională a CAT și alianța internațională a crescătorilor de pisici progresivă.

Genetica și nomenclatorul pentru pisicile Savannah arată câte generații o pisică este de la servil. Un bărbat nu este fertil, de obicei, până când a șasea generație de la părintele serval. Femelele sunt, de obicei, fertile din prima generație.

O pisică F1 Savannah are un părinte servil și un părinte de pisică domestică și este de 50% servil. Generațiile ulterioare sunt crescute cu un tată de pisică Savannah (F6 sau mai multe generații eliminate). De F4, dimensiunea și temperamentul pisicii sunt considerate a fi mai previzibile. La acel nivel, cel puțin un mare bun-bunic a fost un servil.

O carte de știft Pisica tradițională Savannah este de cel puțin patru generații scoase din servil, dar are doar părinți de pisici Savannah timp de cel puțin trei generații, fără a continua să călărească cu pisicile domestice.

Datorită strămoșilor lor hibrizi, pisicile Savannah sunt limitate de la proprietate în anumite state și orașe. Legislația regională poate împiedica proprietatea asupra animalelor exotice. Aceste legi se pot schimba în timp, deci verificați cu liniile directoare ale municipiului sau de stat cu privire la ceea ce Animale exotice sunt permise.

Savannah Cat Care

Pisica savannah are o haină ușor de îngrijit. Periați pisica pe săptămână pentru a păstra bilele de păr la Bay și tăiați unghiile pisicii cât de des, după cum este necesar, ceea ce poate fi săptămânal. Periați frecvent dinții pisicii și asigurați-vă că obțineți curățarea veterinară adecvată.

Pisica Savannah se spune că face un partener excelent - este sociabil cu alte animale de companie, foarte inteligent și întotdeauna dispus să-i salute proprietarii cu lovituri de cap prietenoase. Îi place o mulțime de interacțiuni cu oamenii lor și vă pot urma în jurul casei. Vor să fie o parte din toate activitățile dvs., dar vor dori adesea afecțiune numai atunci când sunt gata, venind să vă alăturați pe canapea odată ce doresc o poală caldă, nu înainte.

Picioarele lor lungi și harul atletic îi vor găsi adesea în locurile înalte (mai convenabil pentru lovituri de cap), oferind astfel un copac de pisici sau alte oportunități de alpinism în condiții de siguranță. Cu picioarele lor lungi, ei sunt jumperi de înaltă notabilă, iar unii pot sări cu opt picioare sau mai mari. Contoarele și gardurile dvs. nu sunt în siguranță de la această rasă de pisică atletică. La fel ca servalul, ei iubesc, de asemenea, să joace în apă.

Pisicile Savannah au fost numite câine-ca în dragostea lor de a juca și de a putea fi instruiți să meargă într-un ham. Puteți să le antrenați să faceți trucuri și se bucură de jucării interactive. Nu este de mirare că aceste pisici au atât de repede popularitate, atât ca membri ai familiei, cât și în ringul de spectacol.

În general, se înțeleg bine cu alte pisici și câini, care pot fi potrivite pentru o gospodărie cu mai multe animale de companie și sunt bune cu copiii mai mari. Atunci când cumpărați de la un crescător, este important să vă asigurați că amelioratorul a socializat pisicile într-un mediu asemănător acasă, astfel încât acestea să nu fie prea timide sau înfricoșătoare de oameni.

Probleme comune de sănătate

Pisicile Savannah sunt, în general, sănătoase și ar trebui să aibă grijă de îngrijirea veterinară veterinară obișnuită vizite și tratamente.

Ele sunt mai predispuse la cardiomiopatie hipertropica decât pisicile pe deplin. Această condiție comună de inimă a pisicii provoacă îngroșarea ventriculului stâng al inimii, care poate duce la insuficiență cardiacă. De asemenea, sterilitatea masculină hibridă este de așteptat până la generația F4 sau mai târziu.

Dieta și nutriția

Pisicile Savannah au aceleași cerințe nutritive ca pisicile domestice. Unii experți recomandă o combinație de alimente uscate comerciale sau alimente umede și carne brută sau gătită. Unii experți simt că rasa are nevoie de mai multă taurină și poate recomanda un supliment de taurină. Alții sugerează că, dacă dați alimente uscate, ar trebui să fie liberă de cereale sau porumb, deoarece strămoșii săi sălbatici mănâncă o dietă întregă.

Asigurați-vă că oferiți apă proaspătă și curată pentru pisica dvs. (deși o pisică Savannah este probabil să joace în vasul de apă).

Dacă adoptați un pisoi, discutați dieta pisicii cu crescătorul și medicul veterinar. Nevoile unei pisici se vor schimba pe tot parcursul duratei de viață și trebuie să vă asigurați că pisica dvs. nu devine supraponderală sau obeză.

Cele mai inteligente rase de pisici
PROS
  • Sălbatic, dar aclimatizat la domiciliu care trăiește ca o pisică parțial domestică

  • Afectuos și social cu alte animale de companie și copii respectuoși

  • Inteligent și clocker

  • Nu avertizați la apă

Contra
  • Unele state interzice proprietatea asupra pisicilor Savannah

  • Rasa este rară, greu de adoptat sau cumpăra

  • Predispus la o formă de boală cardiacă, cardiomiopatie hipertrofică

  • Poate necesita o dietă specială

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică de savană

Este posibil să găsiți o pisică de savannah pură prin intermediul unui crescător, Dar aceste pisici sunt o descoperire rară. Dacă ați adopta mai degrabă de la o organizație de salvare, verificați Savannah Cat de salvare.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide dacă o pisică Savannah este potrivită pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de pisici Savannah, crescători de renume și grupuri de salvare a pisicilor Savannah pentru a afla mai multe. În plus față de salvarea pisicilor Savannah, puteți face cercetări cu Specialitatea de salvare a pisicilor.

Dacă sunteți interesat de rasele de pisică asemănătoare, priviți în următoarele pisici pentru a compara argumentele pro și contra.

În caz contrar, aruncați o privire la cealaltă CAT rases care sunt disponibile.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Savannah cat: profilul rasei de pisica