Manx cat: informații, caracteristici și fapte pentru pisici

Fapte de rasă de pisici manx

Pisica Manx și-a luat numele din cauza faptului că este nativ la insula omului. De fapt, manxul este insula simbolului național al omului și poate fi adesea văzut pe steagurile sale. Pe insulă, au devenit notorioși că sunt excelente la capturarea soarelui, astfel încât popularitatea lor a crescut. Ele sunt imediat recunoscute datorită faptului că nu au o coadă sau cel puțin una foarte scurtă, care este aproape invizibilă sub restul blănurilor sale pe corpul său. Plimbarea lor este, de asemenea, foarte diferită de multe alte rase de pisici - nu au mișcări stealth pe care cele mai multe pisici au și iubesc să sară sau să urce.

Acum sunt creaturi mult mai iubite din întreaga lume. Acesta este un ghid pentru rasa dacă vă gândiți la achiziționarea unui Manx, astfel încât să cunoașteți caracteristicile sale importante și orice alte fapte care vor ajuta ar fi cumpărătorii să ia o decizie informată cu privire la faptul dacă rasa este potrivită pentru ei sau nu.

Tailess Cat - Cat Manx

Istoria pisicii Manx

După cum sa menționat anterior, pisica manxică găzduiește de la insula omului. Ele sunt una dintre cele mai vechi rase din lume. Popularitatea lor a crescut în primul rând când au fost obișnuiți să vâneze șoareci și șobolani pe nave în care marinarii au vrut să controleze numărul de dăunători la bord. Se crede uneori că manxul poate fi de fapt la insula omului la bordul unei nave din Anglia continentală, deși acest fapt nu este încă confirmat.

Numit inițial Manks, ortografia acestei rase celebre sa schimbat încet de-a lungul anilor până când a devenit în cele din urmă cunoscută ca lumea Manx. Dacă este vreodată traversată cu orice alt tip de rasă, se poate observa că gena care predeterminează lipsa coada lui Manx este gena dominantă, astfel încât cele mai multe gunoi de descendenți ai Manx nu au prea multe cozile când sa născut. În momente, când biologia era mai puțin bine înțeleasă, uneori se credea că, pur și simplu, fiind în imediata apropiere a unei pisici, un manx îi influențează să aibă descendenți noștri, a fost puterea lor percepută. Unii chiar și odată credeau că Manxul a avut o lipsă de coadă datorită că a fost încrucișată cu iepurii, care a fost, de asemenea, o modalitate de a explica mersul lor foarte diferit. Ele sunt adesea văzute să urce ca iepurași.

În zilele noastre, Manx face pur și simplu un animal de companie mare de uz casnic - indiferent de locul în care au venit sau dacă o casă are nevoie de control al dăunătorilor pentru a păstra numărul de șobolani și șoareci în jos. Datorită vânătorilor prolifici, ele sunt potrivite pentru a fi în țară, în special în ferme, deși sunt destul de fericiți oriunde sunt proprietarii lor. Ele sunt creaturi cu câteva caracteristici unice pentru o pisică.

Fapte rapide despre pisica manx

Manx pisică în câmp

  • A fost o mutație genetică care a cauzat lipsa de coadă

Așa cum a fost aluzat mai devreme, Manx are o lipsă de coadă care se credea odată că sa întâmplat să fie crescută cu un iepure. Cu toate acestea, acum se știe că lipsa de coadă este, de fapt, cauzată de o mutație genetică. Motivul pentru care Manxul este atât de comun pentru insula omului este că insula mică a avut o populație mică de pisică și așa, atunci când este cuplată cu faptul că gena fără dominantă este dominantă, Manx a început curând să domine peste toate rasele de pisică pe insulă. Se vede acum pe timbrele și moneda insulei, iar afacerile locale o folosesc adesea în cadrul logo-ului lor.

  • Prima spectacol de pisică din lume a avut un manx

Spectacolele de pisică pot suna destul de obișnuit în aceste zile, dar a trebuit să fie o primă. Și a fost la primul spectacol de pisică din Anglia la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a văzut multe rase, inclusiv Manx. Este o astfel de rasă veche că, atunci când asociația de crescători ai pisicilor sau CFA a fost înființată și a început cea mai mare înregistrare a pisicilor pedigree, Manx a fost una dintre primele rase enumerate. Nu este rău pentru o pisică care suferă de o mutație genetică profundă, determinând că nu are coadă!

  • Manxes pot avea o gamă largă de modele și coloranți

CFA permite ca Manx să aibă o gamă largă de modele și coloranți pentru ca acesta să fie încă considerat un exemplu de pedigree al rasei. Aceasta înseamnă că Manx poate fi văzut în roșu, albastru, negru, alb sau nuanțe de argint. Ceea ce CFA nu permite ca sunt culorile mai neobișnuite cum ar fi lavanda sau ciocolata. Ei cred că acest lucru au fost încrucișate.

Asociația ia notă de ochii lor și permite acestor pisici frumoase să aibă ochi în nuanțe de alune, cupru, aur, verde, albastru sau chiar ciudat.

Atunci când sunt născuți, pisoiul Manx sunt adesea văzuți în coloranți din tabby sau broaște țestoase.

  • Cozile lor variază în lungime

Manxul este cunoscut ca fiind rasa de pisică fără coadă, totuși, acest lucru nu este strict adevărat. Coada lui Manx poate varia de fapt în lungime. Acest lucru se datorează faptului că gena care provoacă anomalia genetică este considerată a fi incompletă. Acesta este motivul pentru care uneori un manx poate fi în continuare un manx, chiar dacă au cozile de lungime întreagă. De fapt, într-un singur gunoi, lungimile coastelor pot varia de la un pisoi la altul.

Pentru a permite acest lucru, manxul este apoi clasificat în funcție de lungimile sale de coadă. Dacă un manx nu are deloc coadă, ele sunt denumite Rumpy. Dacă un pisoi se naște cu doar un ciocan foarte scurt, unde se vede de obicei o coadă, ele sunt cunoscute sub numele de Stumpy. Cei care se nasc cu o coada de lungime completa sunt cunoscuti ca lungi.

CFA va permite numai pisicilor Manx care sunt văzute ca fiind rupte să intre într-o spectacol de pisici de campionat.

Cu toate acestea, toate manxii de lungime a coastei sunt încă crescute așa cum se știe că acest lucru va întări rasa în ansamblu, spre deosebire de încurajarea deficiențelor genetice datorită unei baze de gene mai mici.

  • Gena fără limită este cunoscută sub numele de gena letală

Din păcate, dacă un pisoi moștenește gena fără coadă de la ambii părinți, este mai mult decât probabil să treacă înainte de a fi chiar născută datorită slăbiciunii pe care le poate provoca. Acesta este motivul pentru care este adesea cunoscut sub numele de gena letală din cercurile de reproducere a pisicilor.

Manx pisica rasa

Lucruri pe care ar trebui să știți despre rasa de pisică manx

Dacă vă gândiți să cumpărați o pisică manxială fie pentru casa dvs., fie ferma, citiți mai întâi prin următoarele elemente pentru a vă asigura că rasa este potrivită pentru dvs. și că vă puteți satisface și nevoile. Având în vedere acest lucru, ne uităm la cerințele de sănătate, temperament, îngrijire, hrănire și îngrijire a acestei rase curioase, hopping, fără coadă.

Sănătate

Proprietarii unui manx poate se așteaptă ca pisica lor să trăiască ceva între 8 ani și până la 14 ani. Acest lucru este ușor de realizat pentru rasă dacă sunt hrăniți bine și având în vedere îngrijirea și atenția potrivită decât orice altă nevoie de pisici Manx.

Ei, totuși, datorită că este o rasă veche, suferă de o serie de probleme de sănătate care sunt ereditare. Puteți verifica cu crescătorul dvs. cu privire la faptul că au văzut căștile trecute suferă de următoarele în trecut:

  • Sacrococygeal DysGenis
  • Megacolon
  • Rump Fold Intertrigo
  • Distrofie corneană
  • Sindromul Manx - acesta este un sindrom cauzat de masa în reproducere.
  • Artrită
  • Kinked cozi scurte - în timp ce această condiție este rară, se întâmplă și este atunci când coada pisicii nu se dezvoltă pe deplin. În plus, crescătorii de renume nu vor lega niciodată două pisici de manxitate care sunt ambii fără părinte datorită riscului crescut de avort spontan. În mod similar, crescătorii nu ar trebui să încerce niciodată să se îmbine două manx care au cozile.

Hrănire

Cum ar fi cele mai multe rase, atunci când cumperi un pisoi Manx, este imperativ să încerci să rămâi original al crescătorului Schema de hrănire astfel încât noul dvs. pisoi nu ar trebui să sufere de un stomac deranjat. Dacă vă schimbați dieta sau rutina dietei lor prea repede, noua dvs. pisică mică este probabil să aibă sistemul lor digestiv iritat, care poate fi dureros și stresant pentru ei.

Având în vedere acest lucru, dacă aveți nevoie să schimbați dieta sau programul de hrănire, acestea au fost aprinse pentru a se potrivi cu propria dvs. rutină, încercați să faceți acest lucru cât mai lent și treptat posibil. Dacă acest lucru provoacă stomacul lor să fie supărat, încercați să reluați la ceea ce faceți atunci când stomacul lor ar putea face față.

De fapt, mulți crescători vor recomanda ca un manx să rămână Mâncare pentru pisici Pentru primul an al vieții sale, deoarece adesea conține mai multe proteine. Această proteină îi ajută să se dezvolte în mod corespunzător. Căutați crescătorul sau sfatul veterinarului dvs. dacă nu sunteți sigur de nimic.

Când manxul tău se maturizează, ei nu sunt cunoscuți că sunt ciudați sau deosebit de distrați, dar ar trebui să încercați să le hrăniți cele mai bune diete de calitate pe care le puteți permite. Acest lucru va contribui la menținerea sănătății și bunăstării la nivelul optim posibil. O altă idee bună este să vă hrăniți pisica puțin și de multe ori. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile mult mai mari.

În cele din urmă, este important să vă amintiți, ca și în cazul tuturor pisicilor, că cei supraponderali îi pot conduce să sufere de alte probleme de sănătate care ar putea fi prevenite altfel.

Îngrijire și îngrijire

Pisica Manx, ca și în cazul tuturor raselor de pisică, va trebui să fie îngrijit în mod regulat astfel încât hainele lor să fie păstrate în cea mai bună condiție posibilă. Aceasta înseamnă că pielea lor rămâne sănătoasă și liberă de orice infecții care pot provoca dureri sau alte probleme. Pentru a-și menține pielea și haina în condiții de vârf, așa cum am menționat anterior, alimentele lor ar trebui să fie cea mai bună calitate proprietarul lor își poate permite astfel încât să aibă o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional pe tot parcursul vieții sale.

Haina sa este scurtă, ceea ce face să-l îngrijească de întreținere redusă, în ciuda necesității de a face acest lucru în mod regulat. Tot ceea ce are nevoie într-adevăr este să fie periat o dată pe săptămână și apoi șterse cu o cârpă din piele moale după aceea pentru a-și păstra haina frumoasă și strălucitoare. Magazinele de animale de companie vor vinde aceste. Uita-te pentru cele realizate din piele de chamois, deoarece sunt cele mai bune. Ca toate pisicile, vin de primăvară și toamnă, proprietarii se vor face bine să-și îngrijească manxul un pic mai mult, deoarece atunci când se mișcă cel mai mult.

În timp ce îngrijirea pisicii tale, este o bună ocazie de a ne asigura că urechile sale sunt curate și clare. Aceasta înseamnă asigurarea faptului că există acumularea de ceară minimă care le poate determina durere dacă duce la o infecție. Infecțiile urechilor sunt costisitoare și dureroase pentru pisici, astfel încât prevenirea este esențială. Păstrați un ochi pentru acarienii urechii, deoarece acestea pot ciuma orice rasă de pisică.

Pisica manxa in iarba

În legătură cu o postare: Cel mai bun curetor de pisici

Temperament

Temperamentul manxului este văzut că este una dintre cele mai ieșite și pline de pisici care merg. În timp ce pot fi timizi în jurul străinilor totali, ei sunt, de asemenea, incredibil de sociabili atunci când sunt relaxați și nu iubesc nimic mai mult decât să-și ducă proprietarul cu cuddle afectuos.

Ele sunt o rasă inteligentă care se va bucura de a fi jucat cu cât de mult ca proprietarul poate dura atunci când manxul său este treaz. Ele nu sunt o rasă teritorială și sunt o rasă plăcuită de pisică care nu se știe că intră vreodată într-o formă de catfight datorită ură de confruntare. Inteligența lor înseamnă că ei pot să-și dea seama repede cum să poarte în jurul propriilor lor jucării de pisici pentru a juca cu sau chiar cum să deschidă ușile - așa că aveți grijă de orice mâncare care este păstrată în dulapuri pe care un manx ar putea ajunge și la deschidere.

Ei au o natură iubitoare și sunt rapizi de a forma legături cu o familie, dar adesea fac acest lucru mai ales cu persoana care o hrănește în mod regulat și se joacă cu ea cel mai frecvent. Ei sunt chiar cunoscuți a fi o rasă de discuție care îi place să vorbească cu alți membri ai pachetului său.

Având în vedere capacitatea lor de a sări, le place să sufere și să salveze destul de mari datorită naturii lor energetice și picioarelor puternice din spate. Sunt cunoscuți că prezintă acest comportament ca un comportament de mult timp în viața sa și se spune adesea să se maturizeze încet.

Acesta este unul dintre motivele pentru care acestea sunt o astfel de rasă populară. Ele sunt întotdeauna distractive de a fi în jur și familiile iubesc mereu să le aibă ca un tovarăș.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Paturi de pisici încălzite
Culaje de pisică
Costume de pisici
Uși de pisici
Pointers laser pentru pisici
Cutii de gunoi de pisici
Cat condos pentru pisici
CAT Fereastra de ferestre
Pisica de gunoi
Jucării de pisici interactive

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Manx cat: informații, caracteristici și fapte pentru pisici