Bummese cat: profilul rasei de pisica

Pisicile Birmane se îndoiesc

Pisicile Birmane sunt feline de dimensiuni medii cu corpuri puternice, musculare, capete rotunjite și ochi de aur expresiv. Aceste afectuoase, inteligent, și pisicile iubitoare au fost propuse asociației de crescători ale pisicilor ca o nouă rasă în 1934 și au fost acceptate pentru înregistrare în 1936.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 14 kilograme

Lungime: 18 inci, capul la coadă

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Saba, Champagne, Platinum și Albastru (mai multe organizații recunosc o gamă largă de culori)

Culoarea ochilor: Verde sau aur

Speranța de viață: 16 până la 18 ani

Caracteristicile birmanezii

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria birmanezii

În Myanmar (fostul numit Burma), legenda are că pisicile acestei rase au fost considerate sacre și celebrate în temple și mănăstiri. Au fost descoperite în Anglia la sfârșitul anilor 1800, dar nu erau la fel de populare ca Siamese.

Birmania Birmene și Europeană sunt cele două tipuri ale acestei rase recunoscute de Asociația Cat Fanciers. Consiliul guvernator al pisicii Fancy, care stabilește standardele pentru pisicile din Marea Britanie, au recunoscut Birmenese în 1952. Asociația Internațională a CAT, o organizație în fruntea menținerii registrelor genetice pentru pisici, a acceptat rasa în 1979.

Potrivit Consiliului guvernatorilor Fancy, rasa a murit treptat in Anglia si Europa. A fost reînviat în 1930 utilizând prima Burmeză adevărată.

Prima pisică birmaneză

Toate sursele sunt de acord că "mama fondatoare" a rasei Birmenese a fost Wong Mau, o pisică care a fost adusă în America de la Birmania de către un marinar în 1930 și dată dr. Joseph G. Thompson de San Francisco. Wong Mau a fost descris ca fiind maro de nuc cu puncte mai întunecate, având un corp mai compact decât o siameză și posedând o coadă mai scurtă. Aspectul ei unic a condus dr. Thompson la un program de reproducere în care Wong Mau a fost împerecheat la Tai Mau, un punct de sigiliu Siamese. Unii pisoi seamănă mai mult cu rasa Siameze și unii arătau mai buni. Wong Mau a fost apoi crescută pentru un fiu și pisoi de câteva culori diferite rezultate, unele maro, unele maro închis. Pisicile maro închise au devenit temelia rasei birmanezului.

Se spune că o voiaj pe mare de trei pisici birmane din Birmania în America în anii 1940 a durat cinci luni, timp în care au supraviețuit atacurilor de către bombardiere.

Potrivit Asociației Fancierilor CAT, programul de reproducere a demonstrat că aceste pisici birmanese erau o rasă distinctă și, în cele din urmă, au condus crescătorii să solicite recunoașterea campionatului. Pe parcurs, celelalte culori observate în rasa Siamese au fost de asemenea văzuți în așternuturi. De-a lungul timpului și cu multă controversă, aceste alte culori au fost acceptate de Asociația Cat Fanciers.

Standardele de rasă

Asociația de crescători ai pisicilor recunoaște patru culori: Saba, un bogat maro închis-sampanie, un bej-platină caldă, un gri deschis, cu subtilități Fawn - și albastru, un gri mediu cu subtille Fawn. Pisicile cu straturi de sabii au din piele maro și paduri de labele - hainele de șampanie sunt completate de piele de culoare brună caldă caldă și tampoane roz. Coaturile albastre au piele de culoare gri de ardezie și ardezie gri până la tampoane de labe roz-albastru. Platinum haine au lavandă piele roz din piele și paduri labe.

Consiliul guvernator al Cat Fancy recunoaște 10 culori: maro, albastru, ciocolată, liliac, roșu, cremă, broască țestoasă brună, broască țestoasă albastră, broască țestoasă de ciocolată și tortoazeshell Lilac cu culori complementare pentru nas și tampoane de labe.

Înapoi în Anglia, prima pisică Blue Burmenes a fost născută în 1955, Sealcoat Blue Surprise. Alte culori au apărut mai devreme, dar au fost trecute cu vederea în favoarea soiurilor de săli. Potrivit Asociației Internaționale CAT, se crede acum că Wong Mau a purtat, de asemenea, genele pentru diluare și ciocolată care au dus la apariția pisicilor de ciocolată, albastră și liliac. Factorul roșu a fost adăugat mai târziu în Europa.

Asociația CAT INTERNATIONAL recunoaște o varietate de culori: Brown Brown - un mediu de culoare medie, albastru cald - o ciocolată caldă, miere de miere, cu trandafiri roz sau fawn - un lilac care variază în ton de la un gri roz strălucitor la o platină argintie Tints roz - roșii de lumină, caise de aur cu toporuri de melon-portocalii - Creme bogate, calde adânci, cu sugestii de caise și amestecare moale de roșu sau smântână cu saba, ciocolată, albastru sau liliac găsit în țestoase.

Fiecare asociație are standarde specifice pentru birmanezi cu puncte atribuite diferitelor caracteristici. În ansamblu, capul trebuie rotunjit și are ochi deplini care sunt rotunzi și distanțați bine. Ar trebui să existe și o pauză vizibilă a nasului și urechi bine distanțate. Culoarea ochilor este galbenă la aur în toate culorile stratului, iar adâncimea culorii este preferată. Un corp de dimensiuni medii, musculare și compact sunt preferate cu picioarele proporționale și labele rotunjite. Coada trebuie să fie dreaptă și medie în lungime.

Îngrijirea Birmane

Coaturile Birmane sunt scurte, bune și au o strălucire lucioasă, matasoasă. Ei necesită îngrijire minimă și nu au aruncat prea mult. Îngrijirea pisicii dvs. cu o perie de cauciuc o dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă pentru a scăpa de haina de păr morții și păstrați-o căutând lucioasă.

De asemenea, este important să vă păstrați pisica activă. Birmania este jucăușă și energică și fac cele mai bune în casele active cu familii care sunt dispuși să joace și să interacționeze cu animalele de companie. Aceste pisici sunt foarte trainabile.

Personalitatea jucăușă a pisicii birmanese se extinde de la pisoi la vârsta adultă. Ele sunt descrise ca fiind aproape de câine în devotamentul lor față de oamenii lor, urmărindu-i în jur, cuddling cu ei în timp ce citesc sau urmăresc TV, și dormi în paturile lor noaptea. Femelele sunt mai susceptibile de a fi responsabili de gospodărie, în timp ce bărbații supraveghează de la confortul unei turnee.

BUMMESE sunt compatibile cu alte animale de companie din gospodărie și copii, de asemenea. Ele sunt atletice, jucaus și sunt cele mai fericite într-o gospodărie activă. Au o voce moale, dulce și se bucură de discuția cu oamenii lor.

Aceste pisici doresc pentru atenție de la oameni și pot deveni supărați dacă sunt separate pentru perioade lungi de timp. Birmene creste atașamente puternice proprietarilor lor, iar în timp ce ei pot avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se adapta la noua lor casă, aceste legături profunde se dezvoltă relativ repede.

Crescătorii pun pisoi în case între 12 și 16 săptămâni și ar trebui să fie spayed cu 6 luni de vârstă, mai ales dacă sunt vândute ca animale de companie. Pisicile PET BUMMESE vinde în mod obișnuit pentru mai puțin decât pisicile.

Probleme comune de sănătate

Birmene sunt, în general, sănătoși, dar pot dezvolta o boală moștenită numită hipokaliemie, ceea ce provoacă slăbiciune musculară scheletică. Există un simplu test ADN pentru a arăta polimiopatia hipocalimică episodică familială (numele complet al tulburării). Este în natură episodică și poate afecta întregul animal sau poate fi localizat la mușchii gâtului sau al membrelor. Ca rezultat, pisicile afectate tind să aibă probleme de mers pe jos și să-și țină capul corect.

În plus față de hipokaliemie, unele dintre condițiile pe care le pot fi predispuse la:

  • Deformări craniene
  • Glaucom, Presiune înaltă în ochi care poate duce la orbire
  • Feline Hyperesthesia sindrom, care are ca rezultat o sensibilitate crescută la atingerea sau stimularea dureroasă
  • Pietre la rinichi cauzate de cristale de oxalat în tractului urinar

Crediții responsabili testează liniile lor pentru aceste boli și oferă o garanție de sănătate ca parte a vânzării pisicilor lor. Este întotdeauna înțelept să cumperi de la un crescător care oferă o garanție scrisă de sănătate.

Dieta și nutriția

Pentru a ține pasul cu stilul lor de viață activ, aceste pisici au nevoie de multă proteină și nutrienți. Este întotdeauna cel mai bine să discutați opțiunile de dietă cu veterinarul dvs. pentru a vă asigura că toate nevoile de pisică sunt îndeplinite. Alimentele uscate de înaltă calitate sunt utile în menținerea unei bune sănătăți orale și pot fi completate cu alimente umede dacă preferați. Pentru a împiedica pisica să devină un consumator pretențios, Alianța Națională a crescătorilor din Birman sugerează că este important să comutați branduri de alimente de pisică din când în când, astfel încât prietenul tău felin nu se obișnuiește cu un singur fel.

Cele mai bune rase de pisică cu cele mai lungi durate de viață
PROS
  • Birmania sunt atenți și loiali.

  • Birmania sunt o rasă de lungă durată.

  • Ei se înțeleg cu alte pisici sau câini și copii mai mari.

  • Ele sunt active, energice și foarte trenabile.

Contra
  • Birmania are un risc ridicat de hipokaliemie, o boală musculară moștenită.

  • Ele pot fi deprimate dacă sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp.

  • Birmania au tendința de a fi exigenți și de a obține șeful.

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică birmaneză

Este posibil să puteți găsi o pisică birmaneză cu rasă pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă ați adopta mai degrabă de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Interesați de învățarea altor pisici pură? Dacă vă place birmania, verificați aceste rase:

În caz contrar, verificați toate acestea CAT rasa profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bummese cat: profilul rasei de pisica