Toyger cat: profil de rasă de pisică

Toyger

Toyger este una dintre cele mai noi rase de pisica. Ea captează în mod eficient tigrul sălbatic, în timp ce este complet Cat de domesticitate. spre deosebire de ocicat, care are marcaje care au fost dezvoltate în mod natural și au rămas aceleași de secole, Toyger este o rasă de designer, la fel ca Bengalul, Savannahul și (acum aproape dispărută) California.

De fapt, Toyger a fost inițial numit "California Toyger."Numele Toyger este un portmanteau al cuvintelor" jucării "și" tigru."Comparația de pisici la tigri nu este un nou concept. Pentru multi ani, Pisici tabby, În mod deosebit tabbies roșu cu modelul de macrou, au fost denumite Tiger-dungate și unul dintre cele mai populare nume pentru pisicile roșii Tabby este tigru. Dezvoltatorii Toyger sunt speranță că, în cele din urmă, asemănarea cu marii tigri va fi chiar mai aproape. Este recunoscut de Asociația internațională a CAT dar nu Asociația Cat Fancier.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 7 până la 15 kilograme

Lungime: Aproximativ 18 inci

Palton: Scurt, pluș și moale

Culoarea stratului: Tabby-ul maro Macrou poate avea marcaje întunecate pe un fundal portocaliu viu strălucitor pe partea superioară și un nivel albă. Marcajele pot fi rozete întinse de macrou sau un model împletit vertical.

Culoarea ochilor: De obicei variind de la maro închis la alune

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile toygerului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria pisicii Toyger

O persoană este responsabilă de dezvoltarea inițială a Toyger în 1980-Judy Sugden - fiica lui Jean Mill, crescătorul original al Bengal Cat (o cruce între pisica domestică și pisica de leopard din Asia).

Sugden, de asemenea, un crescător Bengal, lucra cu tabela de macrou, adesea numit Tiger-dungat cu un model "M" pe frunte. Sugden a remarcat că pisica ei de tigru, shooter-ul Sharp, în loc să aibă un model "M" pe capul său, avea două pete similare cu modelul circular văzut pe capul unui tigru.

SuGden a început un program de reproducere cu două pisici-scrapmetal, un tabby de scurtă durată, iar Millwood Rumpled Spotskin, un Bengal Big. În 1993, Judy a importat Jammie Blu, o pisică de stradă din Kashmir, India, care avea toate locurile între urechi, mai degrabă decât liniile obișnuite de tabby.

Alăturați-l pe Judy în 1993 în această lucrare de pionierat Anthony Hutcherson și Alice Mckee. În același an, Asociația Internațională CAT a acceptat și TOYGER pentru înregistrare numai. Toyger este acum enumerată ca o rasă de campionat în Asociație. Sugden este, de asemenea, fondatorul și forța motrice din spatele Toyger Cat Society. Ca o rasă relativ nouă, poate fi o provocare de urmărire a crescătorilor activi de jucători. Asociația internațională a CAT enumeră doar o mână în întreaga lume. În timp ce pisica Toyger este o lucrare în desfășurare, se pare că a fost stabilită o fundație solidă pentru această pisică de designer relativ nouă.

Potrivit lui Sugden, corpul său este atât mai mare, cât și mai mare decât o pisică tipică, pentru a spui striparea verticală îndrăzneață găsită în tigru. Tabby-urile tipice de stripare și rozete sunt sparte și alungite pentru a se aseamănă mai bine cu cel al tigrului. Strungurile verticale portocalii din acest toyger sunt îngroșate cu negru sau maro foarte închis, la fel ca cel al Tigrului Sumatran, o specie critic pe cale de dispariție găsită numai pe insula indoneziană Sumatra. Unul dintre obiectivele principale ale lui Sugden în dezvoltarea toyger este de a preveni dispariția pisici mari prin atragerea de aficionadă a pisicii pentru a urmări dreptul de proprietate asupra speciilor sălbatice sau hibride.

Capul ideal are marcajele circulare, care nu pot fi găsite pe nici o altă rasă de pisică domestică. Nasul ar fi mai larg la baza cu zona JOWL corespunzătoare mai largă. Forma capului în profil este descrisă ca o "jumătate hexagonală."

Asociația internațională CAT descrie marcajele ca "marcaje întunecate pe un fundal portocaliu viu strălucitor pe porțiunile exterioare până la vârf ale pisicii, cu o culoare măcinată pe partea inferioară și în interiorul...Îmbunătățită de scorul de aur strălucitor peste partea de sus."Fiecare marcaj de pisică sunt distincte.

O personalitate a Toyger este pusă înapoi, ieșind, prietenoasă cu toți, și capabilă să se înțeleagă bine cu alte pisici, chiar câini și copii. Ele sunt un tren inteligent și ușor de a lesa.

TOYGER CAT Îngrijire

Toygers ar trebui să fie periat săptămânal și să-și închidă în mod regulat unghiile. Ca și în cazul tuturor pisicilor domestici, trebuie să vă păstrați urechile curate și să vă spălați dinții pentru a preveni problemele dentare.

Toygers se adaptează de obicei bine când sunt introduse în case cu alte animale de companie și copii. Va trebui să jucați cu toygerul dvs. pentru a oferi stimularea intelectuală, precum și exerciții fizice. Toygers sunt instruiți și puteți chiar să-l puteți pregăti să meargă pe o lesă. Ei iubesc, de asemenea, să fie o pisică de lapte și vă vor da o mulțime de afecțiune în schimb.

Ca și în cazul oricărei pisici, este înțelept să vă păstrați jucătorul ca pe un Cat numai pentru interior Pentru a preveni expunerea la infecții, lupte, prădători și hoți (sunt vândute la un preț premium și considerate una dintre cele mai scumpe rase).

Probleme comune de sănătate

TOYGERS sunt încă foarte puțin frecvente, deci nu este prea multă istorie pentru a face concluzii solide cu privire la afecțiunile lor comune. Cu toate acestea, ele pot avea un risc mai mare de Murmurs de inimă.

Asigurați-vă că obțineți obișnuitul verificări regulate, îngrijire preventivă și imunizări pentru toyl-ul dvs.

Dieta și nutriția

TOYGERS nu au cerințe dietetice speciale în afară de cele ale pisicilor interne de scurtă durată. Furnizați pisica dvs. cu alimente umede și uscate de înaltă calitate și dați accesul pisicii la apă proaspătă și curată. Obezitatea vă poate reduce Cat`s Lifespan, Deci, discutați orice creștere în greutate cu medicul veterinar.

Pisicile hibride care evocă verișorii lor sălbatici
PROS
  • Ca o rasă relativ nouă, nu are nicio boală majoră de rasă cunoscuți.

  • Pisica ar trebui să se alăture cu alte pisici sau câini și copii mai mari.

  • Ele sunt active, energice și foarte trenabile.

  • TOYGERS arată sălbatic și exotic încă au o dispoziție dulce a unei pisici domestice.

Contra
  • Ele sunt greu de găsit prin crescători sau adopții și scumpe.

  • Deși nu sunt asociate condiții majore de sănătate cu această rasă, poate fi predispusă la un murmur de inimă, o condiție minoră.

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică toyger

Este posibil să puteți găsi o pisică de toyger pură printr-o crescător În zona dvs., dar dacă ați adopta mai degrabă de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rasele similare sălbatice, aflați despre acestea:

În caz contrar, verificați tot celălalt CAT rases.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Toyger cat: profil de rasă de pisică