Van turcesc: profil de rasă de pisică

turcă van pisică afară

Cat de van turcesc este o pisică robustă, mare, care provine din Orientul Mijlociu. Vanul turc este albă alb, cu marcaje colorate pe fața și coada numai. Acest tip de model de culoare este atât de distinctiv încât atunci când apare în alte rase de pisică, se numește adesea un model "van". Vanul turc vine în trei soiuri de culori: solide și alb (roșu, cremă, albastru și albastru), tabby și alb (tabby roșu, tabby cremă, tabby maro și tabby albastru) și parti-culoare și alb (broasca testoashell, diluate tortoiseshell, Tabby patch-uri maro, tabby albastru patch și orice altă culoare și altele albe decât modelul și culorile Himalayan).

Deși vanul turc și Turcia Angora arata similar, sunt rase distincte care s-au dezvoltat independent unul de celălalt. Angora turcească este mai mică și mai fină a dezosat decât vanul turc și vine în mai multe culori și modele.

Pisicile van turcești sunt prietenoase, ieftine și afectuoase, mai ales cu membrii lor iubiți de familie umani. Ei tind să se înțeleagă bine cu alte pisici, câini și copii respectuoși. Aceasta este o rasă activă și atletică care iubește să urce, să sară și să exploreze. Deși s-ar putea să vă îndoiți de tine pentru cățelușul ocazional, camioanele turcești sunt mai susceptibile de a fi găsite în roaming casa și vă urmărind din camera la cameră, căutând aventură. O caracteristică unică a pisicii van turcești este dragostea ei de apă. De fapt, vanul turc este adesea numit "pisica de înot."

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 18 lire sterline

Palton: Semi-longhaired

Culoarea stratului: Alb cu marcaje colorate pe cap și coadă

Culoarea ochilor: Chihlimbar, albastru sau ciudat (fiecare ochi o culoare diferită)

Speranța de viață: 13 până la 17 ani

Caracteristicile pisicii van turcești

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria pisicii van turcești

Vanul turc este o rasă antică care este rară chiar și în locul său nativ de origine. Ea sa dezvoltat în mod natural în regiunea Asia Centrală și de Sud-Vest (țările de astăzi din Iran, Irak și părți ale Uniunii Sovietice și Turcia). Numele de rasă provine dintr-un nume comun utilizat în zona-Van - și pisicile originale au fost numite pur și simplu "Vancats."

Prima camionetă turcească care părăsește regiunea a sosit în limba engleză în 1955. La început, rasa a fost menționată pur și simplu ca pisica turcească, dar din cauza confuziei dintre vanul turc și angora turcă, numele de rasă Turcă Van a fost adoptat în cele din urmă. Vanul turc a fost introdus în cele din urmă în Statele Unite în 1982. Pisica van Turkish este recunoscută de Asociația Cat Fanciers și de Asociația Internațională a CAT.

Îngrijirea pisicii turcești

Textura stratului semi-long al vanului turc a fost asemănător cu cașmirul. Deoarece rasa dezvoltată într-o regiune care se confruntă cu extreme de temperatură, haina vanului turc se schimbă în funcție de sezon. Pentru a menține pisica caldă în vreme rece, haina de iarnă este mai lungă și mai groasă, cu smocuri de păr adesea germinând între degetele de la picioare. Haina de iarnă are, de asemenea, pene pe urechi, picioare, picioare și burtă, dar părul de pe față rămâne scurt. Camioanele turcești mature au, de asemenea, o rubrică completă a gâtului și coada de perie. Vanul turc experimentează o vărsare sezonieră greu pentru a-și dezvălui haina de vară, ceea ce este mult mai scurt pentru a ajuta pisica să rămână rece în lunile calde. S-ar putea să aveți nevoie să vă spălați mai mult vanul turc în timpul acestei perioade de vărsare, dar pe tot parcursul restului săptămânal, periajul săptămânal este tot ce este necesar pentru a menține haina de a arăta elegantă și senzație de moale. Datorită texturii sale unice, haina turcă a vanului rezistă în mod natural.

Pisicile turcești van iubesc să joace, să urce și să exploreze. Oferiți o mulțime de oportunități de alpinism și perching, și să investească în unele jucării interactive distractive cum ar fi Wands și Jucării Puzzle. Multe pisici van turcești le place să recupereze jucării aruncate ca niște bile mici și șoareci de jucărie. Spre deosebire de multe pisici, camioanele turcești, de fapt, cum ar fi jucarea și stropirea în apă, deci luați în considerare oferirea unor oportunități de joc supravegheate în chiuvetă sau cadă.

Probleme comune de sănătate

Vanul turc este o pisică mare. Rasa este lentă să se maturizeze, luând o medie de trei până la cinci ani pentru a termina creșterea și atingerea numărului de adulți de 7 până la 20 de kilograme. În general, rasa este destul de sănătoasă și de lungă durată. Crescătorii, în general, păstrează pisicile cu mama până la vârsta de 12 până la 16 săptămâni, moment în care sunt gata să meargă acasă la noile lor familii.

Dieta și nutriția

Deoarece vanul turc este deja o pisică mare, este deosebit de important să nu depășiți. Rămâneția slabă este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate legate de greutate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și artrita. Furaje măsurate mese la momente regulate de două până la trei ori pe zi. Lăsând alimentele pe toată ziua (hrănirea liberă) poate crește gustarea și duce la vanul tău turcesc câștigând prea multă greutate. Consultați-vă cu medicul veterinar sau cu crescătorul cu privire la cea mai bună mâncare pentru a vă hrăni pisica van turcă.

10 lucruri ciudate pisica ta și de ce
PROS
  • Afectuos și prietenos 

  • Jucăuș și angajare

  • Se înțelege bine cu alte animale de companie

Contra
  • În general, nu o pisică de lapte

  • Moderat de vărsare

  • Nu face bine dacă este lăsat singur pentru perioade lungi de timp

Unde să adopți sau să cumpărați o pisică van turcă

Dacă vă gândiți să cumpărați un Turkish Van Kitten, un loc minunat pentru a întâlni crescătorii locali este un spectacol de pisică. Spectacolele de pisici sunt un loc distractiv pentru a vedea multe rase de pisică diferite într-un singur loc. Pentru a găsi o spectacol de pisică în zona dvs., faceți o căutare pe Internet pentru "Pisic Show lângă mine" sau vizitați http: // pisici.ne. Unele pisici turcești sau pisici turcești, adesea adulți, s-ar putea să se termine în salvare. Verificați cu grupurile locale de salvare specifice CAT sau chiar adăposturile locale. Sau ați putea găsi o pisică de salvare a patrimoniului necunoscut care arată și întreabă la fel ca o van turcă.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă vă place pisica van turcă, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase de pisică:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de pisici Pentru a vă ajuta să găsiți pisica perfectă pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Van turcesc: profil de rasă de pisică