Norwegian forest cat (wegie): profil de rasă de pisică

Norvegia de pisică din Norvegiană

Norvegia Cat de Forest, De asemenea, numit în mod obișnuit un "Wegie" pe scurt, a fost considerat a fi pisica vikingilor. Istoria sa poate fi urmărită înapoi la Lore Norse. Se știe că suportă o asemănare izbitoare cu o pisică de coanică Maine.

Este atât independent, cât și un membru afectiv al familiei care iubește atenția, dar nu o cere. Este potrivit să fii jucăuș, Cat de interior. Un pic mai independent decât o pisică de lapte, vă puteți aștepta în continuare o pisică de pădure norvegiană să împărtășească o iubitor purr și apăsarea capului pe mâna ta. Deși acest lucru poate fi unul dintre cele de câteva ori veți auzi de la Wegie, deoarece nu vocalizați ori de câte ori sunt alte pisici.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 13 până la 20 de kilograme

Lungime: 12 până la 18 inci

Palton: Haina dublă lungă

Culoarea stratului: Variază de la alb, negru, roșu, cremă, tabby la scorțișoară

Culoarea ochilor: Verde, aur și aur-verde

Speranța de viață: 14 până la 16 ani

Caracteristicile pisicilor norvegiene

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria pisicii norvegiene

Pisica forestieră norvegiană este pisica oficială a Norvegiei. Wegie a sosit în Norvegia sute și poate chiar cu mii de ani în urmă. Unii cred că comercianții turci au adus pisica lor preferată la nord cu ei când au venit la comerț, în timp ce alții cred că pisica a fost una dintre numeroasele comori aduse înapoi în timpul cruciadelor.

Numit "Skogkatt" în Norvegiană, care se traduce la "Pisica Forest", această rasă este un animal preferat printre mitologia și poveștile norvene. Zeita Freyja a fost spus că are pisicile uriașe care trag carul ei în luptă. Thor a pierdut o dată un concurs de putere pentru fiul lui Loki, Jormundgand, care a fost deghizat ca o pisică de pădure la acea vreme.

O rasă naturală, Wegies sunt cu părul lung, au inversat capete triunghiulare și ochi în formă de migdale. Ele sunt mai mari decât majoritatea pisicilor de casă cresc semnificativ mai mari decât femelele. În timp ce pisica de pădure norvegiană sportează un strat dublu care oferă o protecție excelentă în timpul iernii, se crede că rasa poate să fi obținut haina dublă distinctă de blană lungă prin împerechere cu pisici regionale.

Pisica forestieră norvegiană a atras atenția în 1938 când a fost expusă la un spectacol de pisică. Clubul Norvegian Forest Cat Club a fost format pentru a ajuta la păstrarea rasei. Din păcate, al doilea război mondial a întrerupt ascensiunea sa la faima. Rasa aproape a dispărut în timpul războiului din cauza încrucișării. Cu toate acestea, Clubul Norvegian Forest Cat a continuat să muncească din greu pentru a salva rasa. În 1977, rasa a fost înregistrată la Federația Europei, Internationale Feline, iar câțiva ani mai târziu, Wegies a început să apară în Statele Unite.

Pisica forestieră norvegiană a fost prezentată Asociației Forcierului CAT pentru acceptarea de înregistrare în 1987, iar în 1993 a fost acceptată pentru starea completă a campionatului.

Norvegia de îngrijire a pisicilor

Pisica de pădure norvegiană are un strat dublu de blană lungă, rezistentă la apă. Nu este necesar să se spală, cu excepția unor circumstanțe speciale, cum ar fi expunerea la condițiile murdare sau necesitatea medicală.

Această rasă de pisică ar trebui să aibă haina pieptănată prin săptămânal cu un pieptene din oțel inoxidabil sau o perie de slicker. Este obișnuit ca această rasă de pisică să arunce o haină în primăvară și una în timpul iernii, moment în care haina lor ar trebui să fie pieptănată prin două sau trei ori pe săptămână.

Ca toate pisicile, Wegies au nevoie de îngrijire dentară obișnuită. Periați dinții cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni boala parodontală. Pisicile apreciază, de asemenea, a Curățați cutia de gunoi care este curățat de mai multe ori pe săptămână. O dată pe săptămână, ștergeți colțul ochilor din Norvegia Cat pentru ao curăța de orice descărcare. Utilizați o cârpă nouă, curată pentru fiecare ochi pentru a evita contaminarea încrucișată.

Adevărat rădăcinilor lor de pădure, iubesc să urce. Partea din spate a canapelei va fi doar primul pas pe călătoria lui Wegie pentru a afla cât de mare poate merge în casă. Obțineți un turn de pisică sau un copac pentru această pisică pentru a-și exercita înclinația naturală de a urca.

Ei erau cunoscuți ca fiind marți mouse-uri și au ajutat la protejarea hambarelor și a caselor, chiar și prinderea plimbări pe navele viking din cauza abilităților lor de vânătoare. Ca o pisică de mare energie, puteți oferi exerciții fizice în forma de a juca un joc distractiv de urmărire a indicatorului laser.

Această pisică nu este cea mai tratabilă pisică - ar fi clasificat un 5 pe o scară de 10 puncte. Această rasă durează mai mult pentru a matur - aproximativ cinci ani. Dacă pisicile Antics sunt deranjante pentru tine, ia în considerare acest lucru atunci când decideți dacă o pisică de pădure norvegiană este potrivită pentru dvs.

Wegies pot fi timizi în jurul străinilor, dar sunt, în general, ușor de mers. Ei sunt cunoscuți că sunt minunați cu copii și răbdători cu alte animale.

Probleme comune de sănătate

Pisica de pădure norvegiană este a rasă naturală și nu prezintă problemele de sănătate care uneori pop în rase mixte. Un test de ADN la naștere vă poate permite să știți ce Boluri pisoiul dvs. este în pericol de a obține. Pisicile norvegiene sunt, în general, foarte sănătoase, dar există câteva condiții pe care această rasă pare a fi predispusă la:

  • Glicogen Depozitare IV: Aceasta este o afecțiune eventuală care este adesea fatală. Din fericire, este rară. Pisicile sunt, de obicei, în mod obișnuit sau mor imediat după naștere, dar pot prezenta până la cinci luni mai târziu.
  • Displazie de șold: În timp ce mai frecvente în câini, Această pisică mare poate fi, de asemenea, în pericol pentru această boală. Hip displazia este ereditară, se agravează în timp și duce la o pisică care evită sărituri și o mișcare mai lentă.
  • Cardiomiopatie hipertropica: O boală de inimă comună printre pisici, cardiomiopatia hipertrofică determină o îngroșare a mușchiului inimii. Această condiție este ereditară și este mai frecventă în rasele mixte.

Dieta și nutriția

Pisicile forestiere norvegiene sunt descendente de la vânători și preferă o dietă bogată în proteine ​​și de înaltă carne. Uneori pot fi pretențioase dacă mâncarea lor nu respectă această preferință. Reduceți sau evitați carbohidrați, deoarece acestea nu sunt menite să le mănânce și nu le procesează, precum și câini sau alte animale.

Wegies vor mânca mai mult decât o pisică normală datorită dimensiunilor sale mai mari. Dacă pisica devine un consumator dificil, o altă marcă de alimente de pisică care este bogată în proteine ​​și carne poate fi încercată. Există, de asemenea, mărci de alimente de pisică fabricate special pentru pisicile norvegiene de pădure.

8 imagini care dovedesc pisicile norvegiene sunt cele mai frumoase
PROS
  • Afectuos și jucăuș

  • Se întâlnește cu copiii și alte animale de companie

  • Nu este o rasă tare, cu voce tare

  • Pot tolera temperaturile mai scăzute

Contra
  • Își aruncă haina dublă de două ori pe an

  • Rasa este predispusă la boala de stocare a glicogenului și la displazia șoldului

  • Are nevoie de o dietă de proteine ​​mai mare decât majoritatea

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică de pădure norvegiană

S-ar putea să găsiți o pisică forestieră de forestie pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă ați adopta mai degrabă de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide cu Wegie, vorbiți cu oameni care dețin unul sau se alăture unui forum de mesaje pe Internet sau grupului Facebook și întrebați despre ei. Crediții de reputație sunt, de asemenea, o sursă excelentă de informații pentru a răspunde la întrebările dvs. despre aceste pisici iubitoare.

Sunt multi CAT rases acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Norwegian forest cat (wegie): profil de rasă de pisică