Cum să determinați dacă trimestrele din spate ale pisicii dvs. Sunt sănătoase

Pisica de mers pe jos

Profilul trimestrelor din spate ale unui a Pisica sanatoasa ar trebui să dea impresia de putere și sprijin. Profilul corpului se va condus ușor spre capătul coada, rămânând bine musculos, în special în jurul hanșechilor. O ușoară pungă de burtă este normal, deși este mai proeminent în pisici mai grele sau în pisici obezi care au pierdut greutatea. Bastoanele și picioarele din spate sunt robuste, gata pentru a alerga sau a sări. Întregul sferturi din spate sunt acoperite cu blană, care pot fi spargere în ultima parte a burtălui. Când mergeți sau alergați, membrele din spate ale pisicilor mai tineri ar trebui să curgă fără probleme fără dovezi de rigiditate sau durere.

Organe în corpul inferior

Organele abdomenului și jumătatea inferioară a pisicii includ ficatul, stomacul, splina, rinichii, vezica urinară, intestinul mic, colonul și organele de reproducere (testicule sau uter). Spre deosebire de corpul superior al pisicii, cu excepția unei părți din ficat, aceste organe nu sunt protejate de schelet. Bolile care afectează aceste organe provoacă semne clinice, inclusiv:

  • Vărsături: Vărsăturile (uneori însoțite de diaree) pot fi un semn al mai multor boli și condiții, inclusiv hipertiroidismul, boala renală (acută și cronică), pancreatită și ingestie de alimente umane toxice, plante sau alte substanțe. Diareea și vărsăturile pot indica o problemă intestinală, cum ar fi IBD (Boala intestinală inflamatorie) sau chiar cancer.
  • Pierdere rapidă în greutate: Pierderea bruscă a greutății este întotdeauna un steag roșu și când este combinat cu vărsături, poate fi un semn al bolilor și condițiilor menționate mai sus. La pisicile supraponderale, pierderea rapidă în greutate poate duce la o afecțiune gravă numită lipidoză hepatică (cunoscută și sub numele de boală ficat grasă). Deși potențial fatal, lipidoza hepatică poate fi vindecată dacă este prinsă și tratată în curând.
  • Butt-scotaj: Când o pisică își scot capul peste podea, lăsând în urmă o substanță brună extrem de stinsă, este cel mai probabil cauzată de infectate sau afectată Glandele anale. Pisicile pot, de asemenea, să-și exprime spontan glandele anale atunci când sunt surprinși sau supărați. Glandele afectate sau infectate necesită tratament veterinar.

Pisicile care prezintă oricare dintre semnele de mai sus ar trebui să fie luate fără întârziere la clinica lor veterinară pentru a asigura o examinare, diagnosticare și tratament adecvat.

Coloană vertebrală

Coloana vertebrală rulează întreaga lungime a corpului, de unde se alătură capul până la mijlocul coada. De asemenea, numit canalul spinal, acesta constă în coloana vertebrală (coloana vertebrală), care cuprinde măduva spinării. Acest măduvă spinării este "centrul de mesaje" al corpului și operează prin terminații nervoase pentru a controla funcțiile tuturor părților corpului. Terminațiile nervoase transmite, de asemenea, senzații de senzație, cum ar fi căldura, frigul și durerea. Măduva spinării este unul dintre cele mai importante organe ale corpului.

Coloana vertebrală într-o pisică sănătoasă este extrem de flexibilă, ceea ce permite agilitatea pentru care pisicile sunt celebre. O pisică care se încadrează în sine prin răsucirea coloanei vertebrale pentru a putea să aterizeze în poziție verticală pe picioarele sale. Coloana vertebrală a unei pisici într-o poziție relaxată cu patru picioare va fi destul de dreaptă și paralelă cu solul, înclinată ușor de la umerii din față și din nou spre baza coada.

Coadă

Coada pisicii este folosită pentru echilibrare și transmite emoțiile a unei pisici la un moment dat. O coadă rapidă înseamnă probleme și este mai bine să respectați acest semnal.

Avertizare

Nu trageți niciodată o pisică prin coada ei. Puteți provoca vătămări grave pisicii, ceea ce poate provoca vătămări grave. Trauma coada este o urgență veterinară. Unele pisici trebuie să se supună amputare a coastei dacă vătămarea este severă. Unele leziuni din coadă se pot vindeca sau pot fi reparate chirurgicale. Accidentele rezultate în paralizia coada pot fi însoțite de incontinență fecală și / sau urinară datorită deteriorării alimentării nervoase în zonă.

Pisicile Manx se nasc fara cozile. Unele pisoi Manx se nasc cu "Sindromul Manx", care este o afecțiune genetică care provoacă malformații a măduvei lor spinării. Acest lucru cauzează semne neurologice în membrele din spate, precum și incontinența urinară și fecală și, în unele cazuri, spina bifida, o deformare mai severă a măduvei spinării.

Picioarele și picioarele din spate

Barajele din spate, picioarele din spate, picioarele și ghearele completează anatomia trimestrelor din spate. Șoldurile flexibile și oasele puternice, articulațiile și musculatura puternică a picioarelor din spate a pisicii dau o forță enormă atât pentru alergarea, cât și pentru sărituri, care sunt esențiale pentru capturarea pradă în sălbăticie.

La pisicile mai mari (>8 ani), încetinirea sau ezitarea în mobilitate, poate fi un semn de artrită, în special dacă pisica are dificultăți în sărituri pe mobilier sau să folosească cutia de gunoi. Greutatea excesivă contribuie la artrită, precum și la alte afecțiuni medicale. Un program de pierdere în greutate lentă prescris de medicul veterinar este esențial pentru pisicile obeze. Hip displazia, care este observată mai frecvent în anumite rase (persană, Siameză și coaon Maine) pot predispune pisicile la artrită. Veterinarul dvs. poate recomanda, de asemenea, medicamente pentru a ajuta la calmarea articulațiilor dureroase și pentru a preveni progresia artritei. Glucozamina și chondroitina sunt frecvent prescrise și sunt combinate în produsul Cosequin (R).

Picioarele din spate, labele și ghearele sunt la fel de importante ca cele din față. Puterea lor permite pisicii să împingă înainte și să atingă rapid o viteză mare pentru a urmări prada sau a alerga de la prădători. Ghearele din spate sunt puternice pentru a oferi "lovituri de iepure" dureroase ", atât în ​​joc, cât și în auto-protecție. Deși ghearele din față trebuie tăiate în mod obișnuit, nu se recomandă să prindă ghearele din spate ale pisicilor care petrec timp în aer liber, din cauza utilizării lor pentru protecție.

Corpul unei pisici sănătoase este poezia în mișcare. Este echilibrul perfect al formei și funcției, cu bonusul de frumusețe și har. Taxa dvs. atunci când luați pisici în casa dvs. este să vă asigurați că primesc o dietă sănătoasă, nutritivă, un exercițiu adecvat sub formă de Joaca, și un program planificat de îngrijire veterinară, pentru a vă asigura că acestea rămân sănătoase cât mai mult posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Lipidoza hepatică la pisici. Bluepearl Pet Hospital 2020

  2. Ce înseamnă atunci când o pisică își scot capulLeadervet.COM, 2020

  3. De ce sunt atât de flexibile pisicile?Cornell Center pentru Cercetare Materiale, 2020

  4. Cat Chat: Înțelegerea limbii felineSocietatea umană a Statelor Unite, 2020

  5. Nevoile speciale ale pisicii seniorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să determinați dacă trimestrele din spate ale pisicii dvs. Sunt sănătoase