Pisicile tabby 101 - culori, durata de viață, personalitate și fapte distractive

Pisicile tabby se referă la anumite pisici cu marcaje de linie pe hainele lor. Nu se referă la o anumită CAT rasa, Deși pisicile domestice sunt rase comune cu marcaje de tabby.

Pisicile care aparțin registrului de rasă pură pot avea și modele; Astfel, făcând termenul Tabby Cat NonexClusive pentru pisicile domestice.

Pisicile tabby sunt fascinante de natură, modelele lor unice vin în diferite culori, marcaje și dimensiuni.

Pisicile Tabby au o istorie foarte interesantă în spatele modelelor lor. După ce a vorbit cu Diel Hard Pisics Proprietarii am ajuns la concluzia că ar putea avea anumite calități care diferă de pisicile normale

De ce sunt speciale pisici tabby?

Pisicile tabby sunt speciale deoarece modelele lor au originile genetice și istorice proprii. Modelul pisicilor tabby a venit din genele sale modificatoare.

Pisicile, prin natura, au marcaje, dar cele cu marcaje care sunt vizibile fac o excepție. Din punct de vedere științific, gena numită agouti este responsabilă pentru a face ca tabbia pisică sau nu.

Genetica

Pisicile apar cu marcaje dacă are sau ea gena agouti sau o parte din acesta este dominantă (A / A sau A / A). CAT cu gena recesivă Agouti (A / A), cu toate acestea, este o pisică non-tabby, ceea ce înseamnă că nu are marcaje.

Aceste pisici pot fi de asemenea menționate ca pisici solide. Există și alte pisici cu diferite seturi de modele decât o tabby.

Acestea includ pisici tri-color, stambă, Tortoiseshell sau torturi, frac, Bicolor și marcaje ascuțite. Din toate aceste forme de modele, tablourile sunt speciale, deoarece este cel mai vechi model cunoscut ca fiind prezent la pisici.

Este un model cel mai popular, iar oamenii pot observa cu ușurință pisicile tabby. Cea mai notabilă caracteristică a pisicii tabby este marcajul "M" care poate fi găsit la fruntea pisicii. Există variații ale povestirilor despre marcarea acestei litere.

Unii spun că a venit din cuvântul "MAU", ceea ce înseamnă pisica pentru vechii egipteni. Aceste civilizații timpurii ale oamenilor se crede că au pisicile identificate ca creaturi sfinte.

Alții au declarat, de asemenea, că marcajul din frunțile pisicilor din tabby a venit de la profetul Islamului Mohammed, care părea de pisici tabby. Pentru catolici, marcajul "M" ar putea veni, de asemenea, de la Fecioara Maria care a binecuvântat pisica care căldură nou-născutul la ies.

Dimensiune, aspect și marcare

Dimensiunea, aspectul și marcarea pisicilor pot varia în funcție de culori. Există variații ale tipurilor de marcare, dar cele mai frecvente dintre toate sunt roșii în cremă, la negru, albastru, argint, maro și bronz. Unele dintre aceste marcaje de culoare sunt explicate aici după cum urmează:

  • portocale - pisicile cu marcaje portocalii sunt cele mai frecvente printre pisicile masculine. Aspectul marcajului portocaliu poate veni, de asemenea, în diferite modele, cum ar fi în Macrou, modelul clasic, un model bifat și un dungat.
  • Gri - Marcajul gri din tabby pisicile sunt, de asemenea, comune. Aspectul obișnuit vine în contrast cu o culoare mai deschisă a hainei, ceea ce îl face mai proeminent.
  • Ghimbir - marcajele portocalii întunecate sunt adesea menționate ca marcaje de ghimbir.
  • Maro - cea mai obișnuită modalitate de identitate a pisicilor tabby este, de asemenea, prin marcajul său brun. De asemenea, poate ajuta să se adreseze pisica ca tabby clasic și modelele clasice vin împreună cu ea.
  • Negru -Dark-uri, cum ar fi culoarea negru, este, de asemenea, cea mai frecventă dintre pisicile tabby. Când apare cu o culoare opusă stratului, cum ar fi argintul, marcajul negru sunt foarte vizibile.

Personalitatea și temperamentul pisicilor tabby

Anumiți proprietari de pisici și iubitori au atestă diferitele personalitate și temperament al pisicilor tabby. Tabbys sunt cunoscute pentru distracția lor și natura ușoară, susțin că pisicile cu un marcaj specific, cum ar fi tabby-ul portocaliu, pot avea și personalitatea distinctă.

În general, pisicile Tabby au fost considerate a fi mai prietenoase și extrem de iubitoare. Unii spun că personalitățile specifice pot fi, de asemenea, într-o tabby cu un marcaj specific de culori.

Orange Tabbies au fost considerate unice deoarece haina sa poate fi legată de genul său, deoarece majoritatea tabbies portocalie sunt bărbați.

Tabbies portocaliu și ghimbir și-au câștigat reputația de a fi leneș și docil. Aceste percepții ale unor astfel de tabbie au fost în continuare propagate prin prezentări media ale personajelor CAT, cum ar fi Garfield și Morris, care sunt ambii tabbii portocalii.

Există mai multe fapte distractive despre pisicile tabby. Iată o listă de cincisprezece fapte distractive cunoscute a fi legate de tabbies:

  1. Pisicile din tabelul portocaliu și negru sunt deseori numite "MARMALADE CATS."
  2. Morris este o pisică portocalie care a jucat ca un model comercial pentru 9Lives, un produs alimentar pentru pisici, de zeci de ani.
  3. Unii cred că pisicile tabby sunt cele mai preferate pisici de vrăjitoare.
  4. Tabby Pisici Lifespan variază de la 10-15 ani.
  5. Pisicile tabby cu modele de benzi sunt adesea numite "tigri" din motive evidente.
  6. Cuvântul "tabby" are origini diferite. Unii crede că a venit din districtul Attabiy din Bagdad, care vinde în mare măsură măcriile modelate. În secolul al XIV-lea, cuvântul "Atabois" a fost de asemenea utilizat în Franța pentru a se referi la aceste pisici marcate colorate.
  7. Pisicile Tabby sunt cunoscute a fi mai afectuoase, chiar și cu alte animale.
  8. Unele dintre pisicile comune cu marcaje includ console Maine, abisinieni, bengali, britanici și americani.
  9. Profesorul și autorul Jim Willis aveau de asemenea propria versiune de a spune povestea din spatele marcajului "M" al pisicilor tabby. El a scris o poveste despre aceste feline marcate ca parte a cărții sale din 2002, bucăți de inima mea - scrierile inspirate de animale și de natură.
  10. Garfield este, de asemenea, un alt faimos tabby portocaliu, care este, de asemenea, o rasă americană de scurtă durată.
  11. Orange Tabbies poate dezvolta pistrui negre puțin pe zona nasului și gurii, de obicei frecvente după primul an sau două din viața lor.
  12. Tabby Pisici pot veni în patru tipuri comune: Swirls clasic, macrou, bifat și reperat.
  13. Cât de mari se găsesc pisicile tabby? O pisică principală de găurit cu coadă poate crește până la o înălțime de până la 10 până la 16 inci și până la 8 ani.2 pentru o pisică masculină.
  14. Deoarece majoritatea Tabbitele portocalii și ghimbir sunt bărbați, De asemenea, ar putea explica comportamentele lor răutăcioase.
  15. În afară de numele comun de tabby, cum ar fi Garfield, Morris și Tigru, pisicile tabby pot fi, de asemenea, numite ca marmură, spot, tigger și chiar tabby.
  16. Pisicile tabby au fost considerate vechi ca Pământul.
  17. Pisicile Tabby sunt, de asemenea, pisici preferate care pot fi îmbrăcate cu costume, cum ar fi tigrul pentru tabby portocaliu sau un pirat pentru o tabby negru.

Referințe:

  • http: // pisică-lume.COM.AU / General-Cat-articole / Tabby-pisici.HTML
  • https: // thespruce.COM / All-Despre-Tabby-Cats-552489
  • http: // loyfly.com / tabby-cat-personalitate-and-comportament /
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile tabby 101 - culori, durata de viață, personalitate și fapte distractive