Donskoy: profilul rasei de pisici

Donskoy pisica

Deseori denumiți Don Sphynx, Donskoy rus, Don fără păr și Rusia fără păr, Donskoy este o pisică musculară medie, cunoscută pentru că au părul puțin (sau nu) și pielea încrețită care seamănă cu pielea umană. Aceste pisici prietenoase și active sunt cunoscute pentru că sunt foarte loiali - de fapt, loialitatea lor este adesea comparată cu cea a câinilor - și sunt, de asemenea, incredibil de inteligent și afectuos.

Privire de ansamblu de rasă

Înălţime: 11 până la 12 inci

Greutate: 6 până la 12 kilograme

Palton: Cauciuc chel, flocked, velor și perie

Culoarea stratului: Hairless - variat

Culoarea ochilor: Variat

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile pisicii Donskoy

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii Donskoy

Pisicile Donskoy au fost descoperite pentru prima dată în 1987 de Elena Kovaleva, profesor de Institutul Pedagogic de Stat, în Rostov-on-Don, Rusia. Kovaleva a văzut un grup de băieți care au maltratat un pisoi și un a decis să ia casa de pisoi și să-i numească Varvara. După câteva luni, Varvara și-a pierdut părul, iar Kovaleva a încercat numeroase tratamente pe pielea pisoiului ei (fără nici un rezultat).

Varvara a împerecheat cu un tomcat local și a produs un așternut de pisoi câțiva ani mai târziu, iar așternutul ei a inclus atât descendenți fără păr, cât și păroții cu părul cu părul au început să-l piardă, determinând astfel oamenii să creadă că pierderea părului lor a fost cauzată de un fel de boală. Nu a fost un interes mic pentru pisici și oamenii au încurajat Kovaleva să scape de ei, deoarece părea că sunt nesănătoși. Cu toate acestea, acești pisoi au fost stocul fondator al rasei Donkoy și au fost ulterior remarcabile cu pisicile europene de scurtă durată.

Când un crescător profesionist pe nume Irina Nemikina a salvat unul dintre pisoii și a început un program de reproducere, straturile fără păr au continuat cu așternuturile ulterioare și a fost speculată că era de fapt o genă necesară pentru producerea straturilor (sau lipsa acestuia). Eforturile de reproducere a lui Nemikina au creat o nouă rasă de pisică, pe care ea a numit-o Don Sphynx - Don pentru râul Don și Sphynxul din apropiere ca un semn la apariția pisicilor și lipsa părului.

Federația Mondială a Cat a recunoscut rasa în 1987, iar Donsky a fost recunoscută de Asociația Internațională CAT din 2005. Standardul de rasă indică faptul că aceste pisici sunt de dimensiuni medii și musculare și au urechi mari, degetele de la picioare lungi și cu ochi și ochi în formă de migdale. Capetele lor sunt în formă de pene și ochii pot veni într-o varietate de culori.

Pisica Donskoy a ajutat, de asemenea, să creeze o altă rasă fără păr - pisica Peterbald a fost creată inițial prin traversarea pisicilor de la Donskoy și Oriental Shorthair. Din anul 2000, nu mai este permis să crească Donskoy, iar Peterbald și Outcrossing nu este, de asemenea, permis (cu excepția sportului interne) datorită impactului mutației dominante dominante DONSKOY.

Donskoy pisică îngrijire

Pentru că sunt fără păr (sau aproape fără păr), Donskoys au nevoi unice de îngrijire. Ei nu vor trebui să fie periat, dar proprietarii Donskoy vor trebui să-și ștergă pisica zilnic ori de câte ori este posibil, deoarece corpul lor produce uleiuri, dar nu are părul suficient pentru ao absorbi. Băi trebuie administrate aproximativ o dată pe lună.

Combinația de scăldat și ștergătoarele zilnice va ajuta la prevenirea problemelor pielii, pe care aceste pisici sunt predispuse la-totuși, asigurați-vă că evitați supra-calitatea dozkoy, deoarece aceasta poate provoca pielea lor să devină excesivă uleioasă. DONSKOY Care ar trebui să includă, de asemenea, curățarea periodică a urechilor (vizează o dată pe săptămână) pentru a elimina resturile și acumularea de ceară, precum și a infecției. Proprietarii potențiali de donskoy ar trebui, de asemenea, să știe că aceste pisici pot crește o haină de iarnă - va apărea de obicei pe piept și coadă - și ei o vor arunca atunci când vremea se încălzește.

Pisica Donskoy este atât prietenoasă, cât și inteligentă. Personalitățile lor sunt, în general, afectuoase și sociale și sunt, de asemenea, curiozități și se bucură de faptul că sunt în jurul oamenilor și alte animale de companie (deși, într-o oarecare măsură surprinzător, nu sunt întotdeauna prietenoși cu feline de feline). Sunt tipul de pisică care pare să presupună că toți cei care intră în gospodărie este acolo să le vadă și sunt adesea comparați cu câinii când vine vorba de personalitățile lor loababile, loiale și sociale. Aceste pisici se bucură de fapt de a face și a juca jocuri, precum și angajarea în favorite cum ar fi ascunderea și-căutarea și chiar preluați. Ele sunt, de asemenea, mari animale de companie pentru persoanele cu alergii, în timp ce nu au adăpostit niciun păr sau ciudat - totuși, vor necesita temperaturi coerente în interior pe tot parcursul anului, și de multe ori veți observa dontskoys purtând un fel de pulover.

Aceste pisici elegante și moale fac animale de companie excelente și sunt ușor de antrenat pentru a urmări comenzile vocale, totuși dontskoys nu sunt ideale pentru gospodăriile în care ar trebui să fie lăsate de-a lungul perioadelor lungi de timp - cer o atenție substanțială de atenție și de interacțiune cu oamenii lor. Deși sunt blânde și bune, aceste pisici, de asemenea, nu sunt ideale pentru proprietarii de pisici pentru prima dată, mai ales pentru că sunt mai activi decât majoritatea pisicilor (deși își fac și cota lor echitabilă de somn).

Din cauza lipsei de păr și a incapacității de a se accentua la extremele de temperatură, se recomandă ca Donskoys să rămână pisici interioare. Ele sunt rare și adesea furate, iar prietenia lor le face, de asemenea, ținte ușoare.

Probleme comune de sănătate

Datorită corpurilor lor fără păr, arsurilor solare, sensibilității la vreme caldă și rece și alte probleme de piele sunt preocupări potențiale pentru proprietarii de pisici Donskoy. Aceste pisici au fost, de asemenea, asociate cu anumite probleme dentare, cum ar fi degradarea dentară și boala gingiilor, astfel încât periajul dinților este o necesitate.

Astăzi, nu toate registrele de pisică recunosc donskoy și au fost istoric numeroase preocupări legate de sănătatea genetică a acestei rase particulare. Mutația genetică dominantă care provoacă părul de păr în ambele donskoys și peterbalds ar putea provoca displazie ectodermică felină în forma sa homozigă, ceea ce poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi o incapacitate față de lactat sau de transpirație. Mutațiile dominante similare pot provoca, de asemenea, condiția în câini fără păr.

Dieta și nutriția

Deoarece dontskoys au o temperatură mai mare a corpului decât majoritatea pisicilor, această rasă tinde de fapt să mănânce mai mult pentru a-și menține temperatura corpului în timpul iernii. Cu toate acestea, aportul lor ar trebui să se întoarcă la normal odată ce iarna sa terminat.

Cum să ai grijă de o pisică fără păr
PROS
  • Prietenos și bun cu copiii

  • Inteligent

  • Ușor de socializat

Contra
  • Pot dezvolta cu ușurință probleme cu pielea

  • Au nevoi unice și intense de îngrijire

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică donskoy

Pisicile Donskoy sunt foarte rare, deci asigurați-vă că verificați adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru aceste pisici care au nevoie de o casă pentru totdeauna, precum și crescători de reputație.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți temele la alegerea unei pisici. Discutați cu alți proprietari de pisici Donskoy, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și îngrijirea lor. Există o varietate de CAT rases Și cu o mică cercetare, puteți fi siguri că veți găsi câinele drept pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre alte pisici, luați în considerare aceste rase:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Donskoy: profilul rasei de pisici