Ocicat: profil de rasă de pisică

Ocicat în picioare pe iarbă

Ocicat este o felină sălbatică cu origini interne, crescute dintr-o combinație de abisinian, siamez, și rasele americane de scurte. În ciuda aspectului său exotic, Ocicats sunt complet interne, sociale și jucăușă.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 15 lire sterline

Lungime: Aproximativ 16 până la 18 inci

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Tabby, care este spotic albastru, spotted albastru / argint, lavandă / spotted de argint, scorțișoară, scorțișoară / spotted de argint, fawn-spotted, Fawn / Silver-Spotted, Chocolate / Argint -Spotted, Silver-Spotted și Spotted Brown

Culoarea ochilor: Toate culorile, care au apărut covmed cu eyeliner

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile Ocicat

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Ocicat

Primul OCICAT ne-intenționat, Tonga, sa născut în 1964 ca urmare a creșterii experimentale de către Virginia Daly - a încercat să creeze un "Abypoint" Siamese-A Siameză cu aceleași marcaje de culoare ca și abisinianul. Un bărbat rușinos abisinian, numit Dalai Detalii Tim of Selene, a fost crescat la un punct de sigiliu Siamese numit Dalai Tomboy Patter, ducând la un așternut care a fost considerat abisinian. Dalai ea, o femeie din acea gunoi, a fost crescută la un punct de ciocolată Siamese, Whitehad Elegante Sun, iar descendenții lor au dus la pisici Siameze cu puncte abisiniene.

După o reproducere repetată, un pisoi de fildeș cu spoturi de aur numit Tonga, fiica lui Daly menționată Tonga arăta ca o Oțel și a spus că ar trebui să fie numit Octat. Cu toate acestea, Daly nu a fost interesat să creeze o nouă rasă, așa că Tonga a fost sterilizată și dată la o casă nouă.

Genetician Dr. Clyde Keeler sa interesat de o pisică domestică din Oțel. El a vrut să vadă o pisică domestică care să semene cu unele dintre pisicile sălbatice de dispariție, în special pisica de pescuit a egipteanului. Daly repetă meciul, care a produs un bărbat Tawny Spotted pe care la numit Dalai Dotson pentru a fi utilizat în noul proiect. Următorul pas a fost să introducă distanța americană la amestec pentru dezosare și substanță și să introducă argint. Munca lui Daly a fost reprodusă de alții și au fost dezvoltate noi linii de ocecule.

Ocicat a fost recunoscut pentru înregistrarea de către Asociația Cat Fanciers în 1966. Rasa a primit, de asemenea, statutul de campionat în august 1986 de la Asociația Internațională CAT. Iar Ocicat este recunoscut de Asociația Fancierului American Cat și Federația Cat Fanciers.

Ocicat îngrijire

Coaja scurtă de densă a Ocicat necesită puțină îngrijire - periajul cu un pieptene de curry din cauciuc va face. Lustruirea cu o cârpă de șumpări aduce strălucirea. Unghiile ar trebui să fie tăiate în mod regulat (cel mai bine este să instruiți un pisoi timpuriu la început pentru a accepta acest lucru) și un scratcher de zgâriere sau zgârietură de carton (mai mult de unul, de preferință) va păstra unghiile bine-hone-uri și salvați-vă mobila.

Aceste pisici au corpuri solide, musculare și picioare de lungime medie pentru a-și susține corpul atletic. Deoarece o viață interioară este preferată pentru ocicat (precum și orice pisică), oferă un copac de pisici înalți pentru alpinism, acces la vederi exterioare și o mulțime de jucării pentru a-și canaliza energia. Pisicile au nevoie de spațiu vertical, precum și spațiu orizontal.

Ocicat inteligent, de înaltă energie ar putea, de asemenea, să se bucure de explorarea în aer liber în siguranță, pe care o poate face când instruit să meargă pe un ham sau jacheta de mers pe jos și lesa.

Ocicats se spune că au o personalitate asemănătoare câinelui și sunt rapid de socializare cu membrii familiei și cu vizitatorii. Ei sunt fericiți într-o gospodărie aglomerată și preferă să nu fie lăsați singuri pentru o lungă perioadă de timp.

Probleme comune de sănătate

Crescătorii responsabili își scriu pisicile cu atenție pentru orice probleme de sănătate, cunoscute și necunoscute, asociate cu rasa. Ocicaturile pot fi susceptibile la mai multe probleme de sănătate:

  • Ficat sau Amiloidoză renală, o posibilă boală ereditară care apare atunci când o proteină insolubilă numită amiloid este depusă în organe cum ar fi rinichii sau ficatul. Rezultă în leziuni, disfuncție și, eventual, eșecul organului.
  • Cardiomiopatie hipertropica, O stare comună a inimii care afectează multe rase de pisică, cauzează pereții inimii, în special ventriculul stâng, să se îngroaie.
  • Parodontală sau boală gumă

Asigurați-vă că aveți un medic veterinar stabilit la îndemână și programați verificări regulate.

Dieta și nutriția

Un organism atletic puternic al Ocicat are nevoie de o dietă adecvată de specii pentru a-și susține sănătatea și energia. Alimentele fără cereale sunt adesea preferate ca și dietele crude. Nu vă fie frică să hrăniți o varietate de alimente - împiedică o pisică să devină finalizată și să evite o deficiență nutrițională care poate să apară de la hrănirea doar a acestuia. Faceți-vă cercetarea și discutați nevoile nutriționale ale pisicii dvs. cu medicul veterinar.

Acestea sunt tipurile de modele de tabby găsite pe pisici
PROS
  • Pisica complet domesticită cu aspect sălbatic, exotic

  • Personalitate jucăușă, energetică și ca câine

  • Social, se înțelege bine cu alte pisici și câini

Contra
  • Predispus la condiții care afectează ficatul, rinichiul, inima și gingiile

  • Nu-i place să rămână singur pentru perioade de timp

  • Poate prefera o dietă specializată de proteine ​​fără cereale sau crude

Unde să adoptați sau să cumpărați un OCICAT

Este posibil să găsiți o OCICAT PureBred printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Atunci când alegeți un Ocicat sau orice altă pisică pură, asigurați-vă că faceți cercetările dvs. Cunoașteți crescătorul - este adesea recomandat să vizitați casa de crescător înainte de a rezerva un pisoi (crescătorii de multe ori au liste de așteptare).

Este posibil să găsiți conexiuni de crescător local prin Facebook. Crescătorii și-au creat propriile pagini Facebook și au participat la grupuri dedicate împărtășitorului lor. Nu lăsați distanța să fie o preocupare - există o rețea activă de oameni care transportă pisici în jurul țării și chiar lumea.

Dacă vă place Ocicat, consultați următoarele rase similare:

Asociația Fancierilor Cat, care deține pisici arată în toată țara, recunoaște 42 de rase de pisică diferite. Explorați unele CAT rases Înainte de a vă decide care este potrivit pentru casa dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ocicat: profil de rasă de pisică