Egyptian mau: profil de rasă de pisică

Egiptul Mau pisică în aer liber așezată pe picioarele posterioare

Maurul egiptean este cel mai rapid și numai rasa locăriată în mod natural pisica domestica. În egiptean, cuvântul mau înseamnă "Cat."Această pisică izbitoare și demn seamănă cu pisicile venerate de vechii egipteni. Această rasă inteligentă se întâlnește, în general, bine cu alte pisici și este considerată o alegere bună ca o adăugare prietenoasă și loială pentru casele cu copii.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 14 kilograme

Lungime: Până la 24 de centimetri

Palton: Lungime medie cu textura fină

Culoarea stratului: Spotted strat în argint, bronz sau fum cu spoturi aleatorii produse de culoare numai pe vârfurile firelor de păr

Culoarea ochilor: Verde

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile mau egiptean

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăMediu
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria maurei egiptene

Această pisică sălbatică africană este considerată a fi pisica inițial domestică de egipteni cu peste 4000 de ani în urmă. Pisicile descrise în lucrarea de artă egipteană antică seamănă cu Mauul egiptean și arată că au fost folosiți pentru vânătoarea de rață, precum și pentru a fi venerați de un cult de pisici.

Datele genomului feline arată, de fapt, că Mauul egiptean este mai strâns legat de rasele derivate din vest decât cele din estul Mediteranei. Cu toate acestea, Mauul egiptean are câteva caracteristici distincte care nu sunt văzute în alte rase.

În ciuda faptului că, în timpul războiului mondial, a fost prezentată prima dată în Europa, dar în timpul războiului, numerele sale au fost decimate cu majoritatea supraviețuitorilor cunoscuți găsiți în Italia.

Printesa rusă Nathalie Troubeetskoy, exilată în Roma cu puțin timp înainte de cel de-al doilea război mondial, a primit un pisoi egiptean Egyptian pe nume Baba. În 1956, prințesa troubetskoy a emigrat la u.S., Adu-ți cu Baba și alte două maus salvate. La scurt timp după aceea, ea și-a înființat căminul și a stabilit maus egiptean ca o rasă recunoscută în America de Nord. Mausul egiptean au fost recunoscuți de către Asociația Cat Fanciers în 1968 și Asociația CADIAN CAT puțin după.

În 1972, o femeie de argint egipteană Mau, crescută de Printesa Troubeetskoy a devenit primul Mau egiptean care a câștigat o Asociație Cat CADIAN Grand Campionat. În timpul acelor timpuri de ani, din cauza lipsei stocurilor de reproducere, MAU a fost probabil remarcat cu pisici domestice selectate, împreună cu unele încrucișate. Importurile mai recente de maus din Egipt și India au ajutat la păstrarea și întărirea rasei.

Standardele de rasă

Potrivit standardelor de rasă, corpul egiptean al Mau este mediu lung, cu mușchi bine dezvoltați, păstrând în același timp un aspect grațios. Este picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât frontul, oferind pisicii un aspect oarecum "rakish". Aceste picioarele posterioare mai lungi pot contribui la faptul că este cea mai rapidă pisică de uz casnic capabilă de viteze de până la 30 de mile pe oră. Această rasă are o piele de pe flancurile sale în genunchi, o trăsătură văzută în ghepard, care poate contribui, de asemenea, la viteza rapidă.

Capul pisicii este descris ca o pană ușor rotunjită, fără planuri plate, lungime medie. Nasul, atunci când este văzut din față, este chiar și în lățime pentru întreaga sa lungime, cu o ușoară creștere de la podul nasului până la frunte. Botul lui Mau nu este nici scurt, nici nu a indicat, iar urechile sale, care pot fi tufted, sunt mijlocite și moderat, cu o lățime amplă între urechi.

Una dintre cele mai distincte caracteristici ale MAU egiptean este ochii ei, care sunt mari, ușor înclinate și a unei lumini unice "Green Green". Setul de ochi îi dă rasei un pic de expresie îngrijorată.

Stratul său lustruit, dens poate fi de argint, bronz sau fum și se distinge printr-un amestec minunat de stripare și spotting, ceea ce face ca această pisică să iasă într-adevăr. Dungile de pe frunte pot forma o literă "M", cunoscută sub numele de semnul scarabului. Are dungi de ochi care formează linii de rimel, care ar fi inspirat vechii egipteni să o imită.

Egiptean mau îngrijire

Haina sa este ușor de îngrijit pentru pieptănat săptămânal - rareori are nevoie de o baie. Aflați cum să vă ajutați pisica dvs. cu o igienă dentară bună pentru a-și păstra dinții și gingiile sănătoase.

Un MAU va aprecia ca locurile să urce și să se joace pentru a-și satisface nevoile de exerciții. Furnizați un copac de pisică sau o fereastră de bord și o post de zgâriere - un punct de mare avantaje ajută pisica să se simtă în controlul întregii camere. Asigurați-vă că oferiți o mulțime de jucării de pisici. Maus se bucură de a juca Fetch. Majoritatea lui Maus place să joace în apă, inclusiv stropirea în vasul lor de apă.

Ei sunt vânători buni și va trebui să fiți atenți dacă gospodăria dvs. include păsări de companie sau rozătoare - păstrați pisica departe de alimentatorul dvs. de păsări.

Foarte inteligent și personalizat, MAU este extrem de loial și dedicat membrilor familiei, atât uman, cât și cu patru picioare. Tind să fie timid sau rezervat în jurul valorii de outsideri și se poate ascunde de vizitatori. Maus are o voce melodică și un chortă distinctă își exprimă fericirea.

Maus vrea să fie în control, și chiar dacă ei arată afecțiune, ei preferă să vină la dvs. mai degrabă decât să le iau. Ei vă vor antrena să mergeți pe canapea și apoi să vă plimbați să vă alăturați pentru un snuggle.

Probleme comune de sănătate

Mausul egiptean nu are probleme de sănătate specifice rasei. Asigurați-vă că pisica dvs. primește toate verificările obișnuite, preventive imunizări și tratamente și monitorizarea pentru orice preocupare de sănătate. Păstrarea pisicii tale în interior va ajuta la evitarea infecțiilor răspândite de alte animale și răniri din lupte. Spaying sau neutering este recomandat pentru orice pisică care nu este crescută.

Dieta și nutriția

MAU egiptean nu are nevoi nutriționale specifice rasei, dar este important să înțelegem cât de mult și ce ar trebui să mănânce o pisică. Îi place să mănânce doar câteva mușcături la un moment dat pe tot parcursul zilei, puteți să-l permiteți să fie un alimentator liber cu alimente uscate lăsate toată ziua. Puteți oferi alimente umede la anumite momente în cantități mici.

Asigurați-vă că monitorizați pisica dvs. pentru câștigul în greutate, deoarece obezitatea își va scurta viața și va duce la boli cum ar fi Diabet. Dacă pisica dvs. câștigă greutate, discutați o dietă adecvată cu medicul veterinar.

Cele mai inteligente rase de pisici
PROS
  • Nu este predispus la nici o condiție de sănătate specifică pentru rasă

  • Foarte inteligent, tratabil și energic

  • Îi place apa, deși nu are nevoie de băi, deoarece se păstrează curat

  • Mare pentru familiile cu copii, alte pisici și câini

Contra
  • Foarte rar pentru a găsi pentru adopție

  • Poate fi skittish în jurul străinilor

  • Poate încerca să vâneze animale de companie rozătoare sau păsări

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică egipteană Mau

Este posibil să puteți găsi o pisică egipteană de rasă pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide dacă un Mau egiptean este potrivit pentru dvs., faceți cercetarea dvs. vorbind cu alți proprietari MAU, crescători de reputație și organizații de salvare. Aceasta este o rasă relativ rară și este posibil să trebuiască să vă alăturați unei liste de așteptare dacă aveți inima dvs. setată pe un MAU.

Dacă sunteți interesat de rasele similare, ați putea lua în considerare:

Există multe diferite CAT rases Pentru a explora înainte de a vă decide care este potrivit pentru casa dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Egyptian mau: profil de rasă de pisică