Totul despre pisicile roșii tabby

Pisica portocalie

Pisica rosie este un tip comun care este mereu tabby in model, iar masculi mult peste femele. Ele sunt mai frecvent numite portocaliu, ghimbir, marmeladă, galben, unt, caramel sau butterscotch.

Pisicile roșii nu sunt propria lor rasă și le puteți găsi în multe rase de pisică, precum și moggii (pisici fără pedigree). Ele pot fi pisici scurte sau de lungă durată. Dacă sunteți în căutarea unei pisici minunate de ghimbir, veți avea o mare varietate de rase și haine pentru a alege de la. Poate doriți o pisică roșie care are dungi de tigru sau una cu pete sau patch-uri.

1:34

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre pisicile roșii

Personalitate

Mulți oameni cred că pisicile roșii au personalități calde care se potrivesc cu culoarea straturilor, gândindu-se că au tendința de a fi culmei, pisici iubitoare. Cu toate acestea, pisicile sunt indivizi și puteți găsi a ta pentru a fi o pisică alfa bossy sau una cu un temperament fierbinte, fierbinte. Personalitățile CAT nu sunt la fel de în mod obișnuit legate de rase ca și cele ale câinilor. Ei nu au fost crescuți pentru abilități și temperamente ca câinii au. Dar dacă căutați o personalitate specifică, începeți să cercetați ceea ce este obișnuit pentru diferite rase de pisică.

Gena roșie

Motivul pentru care o pisică este roșie minciună în gene și cromozomi pe care pisica a moștenit. Studiul geneticii este atât de complicat și detaliat că este nevoie de mulți ani de studiu concentrat pentru a veni chiar aproape de a-l stăpâni. Geneza de culoare roșie O coduri pentru producerea faeomelaninei de pigment roșu. Este dominantă, deci maschează toate celelalte culori (cum ar fi negru și variante de negru).

Gena principală de culoare roșie este transportată pe cromozomul X și, prin urmare, este legată de sex. O pisică masculină are de obicei doar un singur cromozom x, deoarece este asociat cu cromozomul Y și bărbații sunt XY. O pisică de sex feminin are două cromozomi X și sunt xx.

Gena roșie poate fi varianta O, producând pigmentul roșu sau varianta O care nu. Dacă un bărbat moștenește varianta de la mama sa, el va fi roșu. Dacă moștenește O, în schimb, el poate exprima pigmentul negru codificat pe alte gene. El nu va fi vreodată roșu și negru (care îl va face stambă sau Tortoiseshell), cu excepția cazurilor neobișnuite de moștenire a mai multor cromozomi X sau fuzionarea cu un gemene înainte de naștere.

Femelele care au o pe fiecare dintre cromozomii lor X (OO) vor fi roșii. Dacă acestea sunt OO, vor fi Calico sau Tortoiseshell și au marcaje roșii și negre. Dacă sunt OO, ei vor fi negri. Deoarece există aceste combinații posibile diferite, femelele au mai puține șanse de a fi doar roșii decât bărbații. Aproximativ 80% din pisicile roșii sunt bărbați și doar 20% sunt femei.

O pisică roșie masculină poate fi născută numai de la o mamă care este roșie, calico sau broască țestoasă. O pisică roșie de sex feminin poate fi născută numai dintr-o cruce între o pisică roșie masculină și o femeie roșie, calico sau Tortoiseshell Cat.

Atunci când o pisică are gena diluată, care este separată de gena de culoare, au o nuanță mai deschisă de roșu, care arată ca un buff cremos.

Influența tabby

Toate pisicile roșii sunt pisici tabby. Gena Agouti determină dacă o pisică are un model de tabby sau nu, dar gena non-agouti nu funcționează atunci când pigmentul roșu este exprimat. Deși unele pisici roșii (de obicei diluează) pot părea a fi o culoare solidă, la o examinare mai strânsă, veți vedea dungile, spaltele sau petele Tabby. Veți vedea, de asemenea, marcajele de facială distinctive, inclusiv magnificul "M" al pisicilor tabby.

Pisicile roșii au de obicei marcaje mai evidente de tabby. Acestea pot dispărea sau dispar în timp ce cresc în pisici adulte.

Modelele tabby includ:

  • Macrou Tabby cu dungi de tip tigru
  • Tabby clasic cu un model de bullseye pe laturile sau modelul fluturelor de pe spate
  • Tabby bifat cu marcajele tabby prezente în cea mai mare parte pe față
  • Tabby repetat cu marcaje ovale sau rozete, mai degrabă decât dungi
  • Tabby patch-uri cu patch-uri mai mari de culori, precum și dungi

Culorile ochilor

În timp ce pisicile încep cu ochii albaștri, ei vor produce de obicei alte culori ca ei se maturizează. Ochii ochilor pisicilor roșii pot fi verde, aur sau cupru. Mulți au ochi de aur sau topaz.

Indiferent dacă le numiți roșu, marmeladă sau portocaliu, aceste pisici de soare vor merge mult în strălucire și de a vă lumina casa și viața voastră.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre pisicile roșii tabby