Totul despre pisicile tabby și modelele lor de culori

Pisica Tabby pe un copac de pisici în interior în apropiere de scări

Numele "pisică tigrată"Aduce în minte multe lucruri diferite pentru diferite persoane. Vechea frază "Alley Cat" poate veni în minte cu unii oameni: Lurkerul de aleile și depozitele ritted-urechi. Alții se vor gândi la pisicile lor preferate.

Tabbies sunt atât de omniprezente încât mulți oameni gândesc la ei ca a rasă. Nu este așa - tabby-ul este un model de culoare, cel mai adesea dungi, dar uneori dungi și spoturi sau chiar pete și dungi. Modelul tabby este atât de popular încât poate fi găsit în multe pisici pedigree astăzi și este acceptat în multe rase de cele mai populare registre.

Deși există multe variații ale fiecăruia, modelul tabby se încadrează în patru clase de bază. O cincime include tabby ca parte a unui alt model de culoare de bază, e.G., Tabby-ul "patch-uri", care poate fi a stambă sau Tortoiseshell pisica cu patch-uri de tabby (aceasta din urmă se numește "Torbie"). Unele rase ascuțite permit, de asemenea, "Puncte Tabby" în cadrul standardelor lor de culoare. Nu este o surpriză pisica tabby este omniprezentă. Gena pentru modelul tabby poate fi găsită în toate pisicile domestice. Uită-te la a Cat "Coal Black" la soare într-o zi, și vezi dacă puteți găsi marcajele ascunse tabby.

Tipuri de modele de tabby

  • Clasic: Acest model are, de obicei, spirale care se termină într-o "țintă" pe partea laterală a pisicii. Mulți American Shorthair pisicile demonstrează acest model. Pisica ilustrată în această diagramă are un contrast foarte mare de culoare, care arată în mod clar.
  • Macrou (dungat): Acesta este de departe modelul cel mai comun, atât de mult încât unii oameni cred că ar fi trebuit să primească titlul "Classic."Tabby-urile de macrou au inelul dungat în jurul coastei și picioarelor, un" colier "de dungi pe partea din față a cuferelor și benzilor de dungi solide sau sparte care rulează pe părțile corpului lor. Ei vor avea o culoare mai închisă în spoturile care rulează în două linii peste tummies (numite "butoane Vest.") Pisicul de ghimbir din diagramă prezintă un exemplu de dungi sparte. Aceeași pisică este prezentată mai sus ca adult.
  • Pestriţ: Ocicat și American Bobtail sunt exemple bune de model de tabby reperat, deși unele moggii vor demonstra, de asemenea, acest model de culoare. Bobtail american din diagramă ilustrează modelul tabby spotted la perfecțiune.
  • Agouti (bifat): Cele mai multe pisici tabby vor avea fire de păr agouti ca parte a modelului lor. Dacă vă uitați atent, veți vedea diferite benzi de culoare în jos lungimea părului pisicii. Pisicile cu un model complet bifat aproape strălucind în lumina soarelui, din cauza variației culorii. Abyssinianul din diagramă este un exemplu clasic al unui model bifat sau model agouti.

Rase care acceptă modelul tabby

După cum sa menționat, multe rase acceptă modelul tabby într-o singură variație sau alta. Într-adevăr, un "tabby englez" de 21 de kilograme a fost documentat în faptul că a apărut la primul spectacol de pisică din lume care a avut loc la Palatul Crystal din Londra în 1871. Iată o listă de rase care sunt permise modelul tabby în CFA:

  • Abisinian (bifat)
  • American Bobtail
  • Curl american
  • American Shorthair (modelul clasic)
  • American Wirehair
  • Birman (Puncte Tabby)
  • ColorPoint Shorthair (Puncte Tabby numite "Lynx Points")
  • Egiptean Mau (tabby-ul original văzut)
  • Exotice (perseni scurți)
  • Javanese (puncte Lynx)
  • Laperm (își are rădăcinile într-o "pisică de hambar")
  • Maine Coon (probabil cea mai populară pisică pedigreată)
  • Manx
  • Norvegia Cat de Forest
  • Ocicat
  • Oriental (cu combinații de tabbiere 112)
  • persană
  • Ragdoll (puncte Lynx)
  • Rex (Devon, Selkirk și Cornish)
  • fald scotian
  • Siberian (o altă rasă "naturală" de pisici tabby)
  • Singapura (bifat)
  • Somalii (bifat Longhair)
  • Turcia Angora (14 modelele / culorile de tabbiere admise)
  • Van turcesc (șase modele / culori tabbice)

Probabil cea mai distinctă caracteristică observată în comun pe toate pisicile tabby este "M" pe fruntea lor. Veți vedea, de asemenea, acest "M" pe multe dintre pisicile mari de junglă, cum ar fi tigrii, ghepardi și Ocelots.

Din zilele vechi egiptene au venit prima legendă despre acest marcaj unic. Pisicile au fost numite MAU, cel mai probabil o reflectare a sunetului lor de conversație. Cuvântul MAU, de asemenea, tradus în a vedea sau lumina. Din moment ce ochii pisicilor apar atât de luminos pe timp de noapte, au fost doar câțiva pași în continuare pentru a asocia aceste animale glorioase cu Luna, iar marcajul lor pentru a reflecta acea relație. Maurul egiptean este un descendent direct al acelor pisici vechi egiptene - domesticite ca un descendent al pisicii sălbatice africane - acesta poartă "M" până în ziua de azi.

Tabby în iesle

O altă legendă minunată despre originea "M" spune despre Maria și Pisica Tabby din Manger. Se pare că bebelușul Isus a fost rece și agresiv, iar Maria a cerut animalelor de ieșire să se deplaseze mai aproape de a-l încălzi. Mangerul a fost pur și simplu prea mic pentru a realiza acest lucru, dar o pisică mică a intrat și a intrat lângă copil, și l-au costat cu purtring și căldură. Maria a fost atât de recunoscătoare, ea a dat-o inițial, "M", pe fruntea pisicii.

Mohammed și tabby

Islamul Legend ne spune că Mohammed Pisics Pisics. O poveste spune că a tăiat odată un mânecă de îmbrăcăminte când a trebuit să plece să participe mai degrabă la rugăciune decât să-și deranjeze pisica, Muezza, care dormea ​​pe maneci. Se spune că motivul pentru care a iubit atât de mult pisicile este că o dată a salvat viața când un șarpe se târâse în mânecă. (Aceasta poate fi o variație a povestii cunoscute de Muezza.) Legenda susține, de asemenea, că Mohammed a dat pe pisici abilitatea de a ateriza întotdeauna pe picioarele lor. Scrierea lui Mohammed spune despre viziunea sa despre o femeie pedepsită în iad pentru a înflori pisica ei la moarte. Aceste povești au scăzut cu toții până la presupunerea că "M" simbolizează stima enormă pe care Mohammed a simțit-o pentru pisici și că vederea "M" pe o frunte de pisică invocă amintirile lui Mohammed. În orice caz, pisicile de astăzi sunt în general protejate și respectate în lumea islamică și sunt chiar permise în interiorul moschei.

Iubitul lui Bast

O altă poveste preferată a magnificului "M" a fost spus de Jim Willis în povestea lui, iubită de Bast, care este inclusă în cartea sa, "bucăți de scrieri de inimă inspirate de animale și de natură."Aceasta spune povestea unei vechi tabby maro" Harn Pisica "cu numele" mamei."

O altă piesă frecvent citată spune că în Egiptul antic, pisicile au fost închinate ca zei, iar pisica nu a uitat niciodată acest lucru. Într-adevăr, zeița Bastet a fost descrisă cu un cap de pisică, iar Dumnezeul soarelui a fost adesea descris ca o pisică.

Mic de mirare că pisicile tabby sunt deosebit de demne de stima în care le ținem. Mulți dintre ei își creează propriile legende astăzi, fapt la care mulți dintre voi vor atesta.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre pisicile tabby și modelele lor de culori