Murmurs de inimă în pisici

Examenul VET

Un murmur de inimă felină este de obicei detectat în cursul unui a Examen de rutină Când veterinarul ascultă inima pisicii dvs. folosind un stetoscop. Nu este nimic misterios despre un murmur de inimă. Pur și simplu înseamnă că inima face sunete neobișnuite care ar putea indica o anomalie. Dacă medicul veterinar determină că pisica ta are un murmur de inimă, veți dori să înțelegeți ce cauzează condiția, cât de gravă este și ce pași următorii dvs. ar putea fi.

De ce pisicile au murmură de inimă?

Un murmur de inimă apare atunci când există turbulențe în sânge pe măsură ce curge prin inimă. Murmurul este audibil ca un sunet care are loc în timpul ciclului normal al bătăilor inimii.

Murmurele sunt clasificate pe o scară de la 1 la 6, pe baza intensității sau a lumii. Un murmur mai puternic indică mai multă turbulență, iar cel mai tare este audibil în mai multe locuri de pe pisică. Un murmur mai moale poate fi detectabil numai într-un singur loc. Este important să știți, totuși, că gradul de murmur de inimă nu indică severitatea stării.

În plus, murmurul inimii poate fi constant, ceea ce înseamnă că este întotdeauna audibil la același nivel de intensitate sau întotdeauna sună la fel. Pe de altă parte, un murmur de inimă felină poate fi dinamic, schimbând intensitatea din când în când.

Există multe condiții diferite care pot provoca un murmur de inimă într-o pisică. Unele dintre acestea sunt serioase și potențial amenințătoare. Altele sunt benigne, care nu sunt legate de o boală și nu pot afecta sănătatea pisicii tale.

Boala de inima

Murmursurile inimii la pisici pot fi legate de structurale boala de inima. Pisica ta s-a născut cu un defect cardiac, cunoscut sub numele de boală cardiacă congenitală - cum ar fi Stenoza pulmonară sau Ductus de brevet Arteriosus.

Este, de asemenea, posibil ca pisica ta să dobândească boala de inimă mai târziu în viață. Murmurii inimii feline sunt adesea asociate cu cardiomiopatii sau boli ale mușchiului inimii, ceea ce poate provoca funcții cardiace anormale, inclusiv murmure.

Condiții extracardiace

Un murmur de inimă al pisicii poate fi, de asemenea, legat de condițiile sau condițiile extracardiace în afara inimii. De exemplu, o condiție extracardiacă poate fi prezentă atunci când pisica are febră sau infecție, deși poate apărea la pisicile care sunt însărcinate, obezi sau emaciate, de asemenea.

Murmurs sunt, de asemenea, un simptom comun de:

  • Anemie: O condiție cauzată de nivelurile scăzute ale celulelor roșii din sânge.
  • Tensiune arterială crescută: O indicație a bolii primare subiacente.
  • Hipertiroidism: O afecțiune cauzată de o glandă tiroidă mărită, care produce prea mult hormon, care poate duce la cardiomiopatie.

Murmure nevinovate

După o examinare amănunțită, veterinarul dvs. poate constata că pisica dvs. este în stare de sănătate perfectă. În aceste cazuri, murmurul este numit nevinovat sau fiziologic murmur cardiac. Aceste murmuri benigne sunt în general scăzute în intensitate și nu apar cu alte semne sau simptome care indică o boală sau o boală.

Murmururile nevinovate sunt comune în pisoii tineri - mai ales când trec printr-o creștere de creștere - și, în general, se opresc la vârsta de 4 sau 5 luni de vârstă. Pisicile adulte pot avea și murmurări temporare, care se datorează adesea stresului, ceea ce provoacă o creștere a ritmului cardiac. Deoarece o vizită de veterinar poate provoca o anumită anxietate în pisica ta, VET dvs. va lua în considerare acest lucru dacă observă un murmur slab în timpul unei verificări.

Tratament

Când detectează un murmur de inimă, veterinarii trebuie să se bazeze Testarea diagnosticului pentru a afla de ce inima murmur este acolo.

La pisici, murmurul inimii sunt, de obicei, cel mai bine evaluat cu o ecocardiogramă. Această examinare cu ultrasunete permite medic veterinar Pentru a evalua mușchiul cardiac al pisicii și alte structuri critice pentru a obține un diagnostic precis.

Deși proprietarul pisicii poate decide să aștepte și să nu facă altceva decât să-și respecte pisica, acest lucru nu poate fi un curs înțelept de acțiune. Cardiomiopatii și alte boli de inimă asociate cu un murmur se pot dezvolta foarte repede în condiții severe, amenințătoare de viață. În unele cazuri, moartea bruscă poate să apară chiar.

Opțiunile de tratament variază, în funcție de cauza reală a murmurului. Dacă se constată că este benignă, nu este necesar un tratament, iar veterinarul dvs. poate alege să monitorizeze în mod obișnuit sănătatea pisicii dvs. Cu toate acestea, dacă se datorează unei probleme de sănătate care stau la baza, VET-ul dvs. poate recomanda o intervenție chirurgicală, medicamente, o dietă specială sau un alt tip de îngrijire specializată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Murmurs de inimă în pisiciMesterovet

  2. Diagnostic: Boala cardiacăColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Feline Heart Murmurs - "Important" sau nu?. Pacific Santa Cruz Vet

  4. Provocări în cardiologia felinăSperanța specialiștilor veterinari, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Murmurs de inimă în pisici