Pisici mari ca animale de companie

Un tigru mare în Parcul Național Bandhavgarh, Madhya Pradesh, India

Pisicile mari, cum ar fi leii și tigrii, sunt animale de inspirație, frumoase. Oamenii sunt adesea intrigați prin păstrarea unor specii mari de sălbăticie ca animale de companie, dar ce fel de animale de companie fac tigrii, lei, bobcats și alte pisici mari?

Mulți oameni păstrează pisici mari, cum ar fi Bobcats, Tigrii și Lions ca animale de companie. Tigrii și leii sunt surprinzător de ușor și ieftin de a cumpăra ca animale de companie. În timp ce comerțul cu import și interstatal sunt interzise, ​​acestea sunt disponibile în multe state de la crescătorii captivi. Aceasta înseamnă că este posibil să aveți un carnivor mare și puternic dacă sunteți sau nu pregătiți să vă îngrijiți în mod corespunzător.

Actul de siguranță a vieții sălbatice captive

Actul de siguranță sălbatică captiv a fost introdus și trecut în u.S. Casa Reprezentanților în 2004 pentru a aborda problemele de disponibilitate pisicile sălbatice ca animale de companie. Această lege interzice comerțul interstatal și exterior cu pisici exotice, inclusiv leii, tigrii, leoparzii, ghepardiile, jaguarii și cougars pentru comerțul cu animale de companie.

Circuri, grădini zoologice, reabilitatori de animale sălbatice și alte facilități licențiate sunt scutite. Această legislație a fost introdusă cu singurul scop de a face aceste pisici mari indisponibile comerțului cu animale de companie, deși nu este o interdicție absolută a proprietății. În cadrul crescătorilor de stat pot funcționa în continuare în mod legal în unele state.

Experții estimează că există mii de tigri păstrați ca animale de companie sau în facilități private în U.S., eventual depășind tigrii rămași în sălbăticie. Numerele compilate de Federația de conservare a felinelor arată o scădere a proprietății pisicilor mari în u.S. În perioada 2011-2016.

Achiziționarea pisicii tale mari

Dacă dețineți o pisică mare vă intrigă, trebuie să luați în considerare câțiva factori înainte de a vă întâlni cu un crescător de reputație.

  • Păstrarea pisicilor sălbatice, cum ar fi tigrii, leul, bobcaturile și cougarurile, pot fi ilegale în cazul în care locuiți (fie în legi locale, fie prin reglementări mai largi).
  • Veți avea nevoie de un medic veterinar care este dispus să vă trateze animalul și este dificil să găsiți unul.
  • Viitorul pentru multe pisici mari este o viață de neglijență și chiar abuzând atunci când proprietarii lor nu le mai pot face față lor. Decizia de a deține o pisică mare se ocupă de un nivel ridicat de responsabilitate pentru aceste animale, unul pe care majoritatea oamenilor îl găsesc copleșitoare după primii câțiva ani.

Big comportament și temperament

Chiar și cele mai mici dintre pisicile non-interne, cum ar fi bobcatile, servalele și Lynx, nu sunt deloc asemănătoare pisicile domestice. Specii diferite au temperamente diferite, dar toate aceste pisici pot prezenta un comportament nedorit de la marcarea urină la agresiune.

Majoritatea acestor pisici vor avea nevoie de cuști spațioase în aer liber pentru a prospera. Este un angajament imens și responsabilitate de a îngriji în mod corespunzător pisicile sălbatice mai mici, cum ar fi Bobcats.

Pisicile mari, cum ar fi leii, tigrii, leoparzii și cougaruri, sunt chiar mai problematice. Chiar dacă nu sunt prea agresive, tendințele lor naturale trebuie să fie amintite. Ei sunt prădători - chiar și la joc, mărimea și puterea lor imensă le pot face o amenințare.

Tigrii de companie au fost implicați în mai multe decese și depasoare în U.S. și Canada în ultimii ani. Din păcate, tigrii de animale de companie și alte pisici mari sfârșesc neglijate, abuzate sau prezentate la sanctuare atunci când proprietarii lor nu le pot îngriji de ei.

În timp ce există proprietari de pisici mari care ies din calea lor de a oferi locuințe și dietă adecvate și nu au probleme, există nenumărați alți care sunt greșiți în așteptările și capacitatea lor de a oferi îngrijirea corespunzătoare.

Toate pisicile mari (sălbatice) au gheare și dinți ascuțiți și pot fi destul de distructive. Chiar și zookepers instruiți care lucrează cu aceste animale în fiecare zi sunt în pericol de a fi atacați dacă animalul este surprins sau provocat într-un fel.

Locuințe mari pisici

Pisicile mari au nevoie de multă spațiu și, de obicei, cuștii construite personalizate - chiar specii mai mici, cum ar fi Bobcats. Cască trebuie să fie sigură și sigură, pentru că există un pericol foarte real al unei scăpini mari de pisică și de a ataca oamenii.

Va trebui să oferiți o mulțime de oportunități de îmbogățire intelectuală și fizică, la fel ca o grădină zoologică, pentru pisica voastră sălbatică. Acestea sunt animale inteligente, curioase care se vor plictisi dacă sunt subevaluate.

Pisicile mari tind să-și strângă urina și au un miros de mosc. Acesta este un comportament clasic de "marcare" pe care animalele nu le pot fi instruiți cu adevărat. Fiți pregătiți să curățați bine carcasa animalului și frecvent.

Big Cat de salvare estimează o investiție de 25.000 de dolari în primul an de a deține un mic până la mijlocul sălbatic și costuri anuale de 7.500 de dolari. Pentru pisicile mari, așteptați peste 100.000 de dolari pentru primul an și costuri anuale în curs de peste 10.000 de dolari.

Alimente și apă

Pisicile mari sunt carnivore și necesită o mulțime de carne crudă. Ei pot mânca până la 15 kilograme de carne pe zi și, de asemenea, au nevoie de vitamine și suplimente pentru a rămâne sănătoși. În sălbăticia vânează căprioare, pește, gazele și orice alt animal pe care îl pot ucide.

Deoarece durata medie de viață a unei pisici mari este de aproximativ 20 de ani, puteți vedea cum hrănirea o cantitate de carne pe o bază zilnică ar putea fi adăugată cu adevărat.

Este, de asemenea, un pic intimidant pentru a urmări unul dintre aceste animale mănâncă - au fălci puternice și puternice făcute pentru a rupe carne și oase crunching. Vizionarea unei mănâncă vă va reaminti cu siguranță că preocupările legate de siguranță de păstrare a unei pisici mari ca un animal de companie.

Probleme comune de sănătate

La fel ca pisica comună a casei, pisicile mari sunt predispuse la boli cum ar fi distematorul și rabia. Cele mai multe zoologice imunizează leii, tigrii și alte pisici împotriva acestor condiții, dar poate fi o provocare pentru a găsi un exotic veterinar lângă dvs. care poate oferi vaccinurile corespunzătoare.

Există mai multe afecțiuni care afectează pisicile mari. Virusul de imunodeficiență a felinei (FIV) este o felină echivalentă cu virusul imunodeficienței umane (HIV). Dacă nu este tratat, FIV poate slăbi sistemul imunitar al pisicii și poate face vulnerabil la alte boli contagioase. Cu toate acestea, spre deosebire de HIV, versiunea de felină este complet curabilă cu tratamentul.

Virusul leucemiei feline (FELV) nu este curabil. dar pot fi tratate dacă este prins devreme. FELV conduce la alte boli la pisici, inclusiv anemie, infecții cronice și alte tipuri de cancer. Dacă FELV se dezvoltă în cancer deplină, este aproape întotdeauna fatală.

Rase de pisici mari

Dacă sunteți în continuare interesat să dețineți o pisică mare, verificați:

În caz contrar, verificați altele CAT rases care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisici mari ca animale de companie