Boala cardiacă la pisici

Boala cardiacă la pisici

Boala cardiacă nu apare numai la om. Deși considerate mai puțin frecvente la pisici decât la câini sau la oameni, boala de inimă poate afecta cu siguranță pisicile. De fapt, boala de inimă felină este adesea o boală "tăcută" la început, deoarece pisicile sunt experți în ascundere semne de boală.

Ce este bolile de inimă la pisici?

Termenul "boală de inimă" este o modalitate generală de a descrie o serie de tulburări diferite care provoacă funcții cardiace anormale. Pisicile pot fi afectate de unul sau mai multe tipuri de boli de inimă.

Inima este împărțită în patru camere: atriul stâng și atriul drept sunt camerele superioare - ventriculul drept și ventriculul stâng sunt camerele inferioare. Sângele oxigenat din plămâni intră în partea stângă a inimii și apoi este pompată pe tot corpul, livrând oxigen la țesuturi și celule.

Când este prezent un fel de boală de inimă, aceasta afectează capacitatea inimii de a circula în mod corespunzător sângele. Boala cardiacă poate împiedica contractarea mușchilor după cum este necesar. Bolile de supapă pot face fluxul de sânge în direcția greșită.

Semne de boală cardiacă la pisici

  • Letargie
  • Apetit sărac
  • Pierdere în greutate
  • Slăbiciune
  • Exercițiu de intoleranță
  • Dificultăți de respirație
  • Lucrat și / sau respirație rapidă
  • Wheezing și / sau tuse
  • Gumele palide sau albastre
  • Colaps
  • Murmur cardiac (bătăile inimii anormale auzit de veterinarul folosind un stetoscop)
  • Aritmie (ritm cardiac neregulat)
  • Slăbiciunea sau paralizia acută în membrele din spate (blocaj din cauza cheagului de sânge, numit trombus de șa sau tromboembolism)
  • Abdomen abdomen (din cauza acumulării fluidelor)
  • Creșterea lentă a pisicilor (boli congenitale)
  • Moarte subita

Rețineți că un murmur de inimă nu indică întotdeauna prezența bolii de inimă. Un murmur de inimă apare din cauza turbulențelor din sângele care curge prin inimă. Acest lucru se poate auzi atunci când ascultați inima cu un stetoscop și sunete cum ar fi aruncarea sau bătrânul. Un murmur de inimă poate să apară secundar unei stări de inimă, dar poate fi, de asemenea, cauzată de ceva cât mai simplu decât stresul. Dacă medicul veterinar detectează un murmur de inimă, este o idee bună să faceți mai multe teste pentru a exclude boala cardiacă.

Tipuri și cauze ale bolilor de inimă la pisici

Boala de inimă felină este fie congenitală (prezentă la naștere), fie dobândită la vârsta adultă. Există multe tipuri diferite de boli de inimă care pot afecta pisicile. Unele tipuri de boli de inimă se dezvoltă secundar unei alte boli. Multe sunt ereditare și cunoscute pentru a afecta anumite rase de pisică.

Boala cardiacă congenitală

Defectele cardiace congenitale sunt mai puțin frecvente în pisici. Aceste tulburări pot sau nu pot fi genetice. Defectele cardiace congenitale încep în pântece, în timp ce fătul se dezvoltă.

Ventilul septal defect este cel mai frecvent tip de defect cardiac congenital văzut în pisoi. Un pisoi poate fi născut cu o gaură în septul ventricular, o parte a inimii care separă ventriculul stâng și drept și menține sânge să curgă în camera greșită. Dacă pisica are o gaură mică în septul ventricular, nu pot exista semne vizibile. Aceste pisici pot trăi adesea vieți normale. Semnele sunt de obicei observate atunci când o pisică are o gaură medie sau mare în inimă. Insuficiența cardiacă congestivă poate apărea cu găuri foarte mari.

Ductus de brevet Arteriosus este un alt defect de inimă congenital în pisici. Un făt în curs de dezvoltare are un vas de sânge care conectează aorta și artera pulmonară (care duce la plămâni). Această navă ar trebui să se apropie de curând după naștere. Când nava nu reușește să se închidă, pisoiul va avea prea multă sânge care curge din inimă la plămâni. În timp ce PDA poate provoca insuficiență cardiacă, poate fi reparată chirurgical de un chirurg veterinar când pisoiul este de câteva luni.

Displazia supapei mitrale este oarecum comun printre defectele cardiace congenitale la pisici. Supapa mitrală reglează fluxul sanguin de la atriul stâng la ventriculul stâng. Când o pisică are MVD, sângele nu poate curge corect și se acumulează în atriul stâng. Pisicile cu MVD sunt adesea slabe și obosite. De asemenea, pot dezvolta cheaguri de sânge.

Stenoza pulmonară este rară în pisici. Acest defect al inimii provoacă blocarea supapei pulmonare, care este responsabilă pentru pomparea sângelui din inimă în plămâni prin artera pulmonară. Această obstrucție poate cauza sângele să se sprijine. Pisica poate dezvolta excesul de lichid în jurul plămânilor sau în abdomen.

Stenoza aortica este un alt defect de inimă rar la pisicile care cauzează îngustarea supapei aortice, care pompează sângele din inimă până la restul corpului. Lipsa fluxului sanguin adecvat în organism poate provoca o varietate de complicații.

Cele mai multe defecte cardiace congenitale sunt descoperite în timpul unei examinări de rutină.

Boala cardiacă dobândită

Cele mai multe forme de boli de inimă la pisici sunt dobândite la vârsta adultă. Unii se dezvoltă din cauza predispoziției genetice, în timp ce altele pot fi conectate la alte probleme de sănătate cum ar fi obezitate, hipertensiune, boală de rinichi, și hipertiroidism.

Majoritatea tulburărilor cardiace diagnosticate la pisici se numesc cardiomiopatii. Termenul "cardiomiopatie" înseamnă pur și simplu o boală sau o tulburare a inimii și este folosită pentru a descrie anomalii structurale sau anatomice în inimă. Cardiomiopatia are mai multe forme.

Cardiomiopatie hipertropica este considerată cea mai comună formă de boli de inimă la pisici și este, în general, a Problema comună de sănătate la pisici. HCM provoacă îngroșarea pereților inimii. Aceasta afectează mai ales ventriculul stâng, ceea ce face dificilă pomparea sângelui în organism. HCM poate provoca inima să bată prea repede, împiedicând oxigenul să ajungă la celule. HCM duce adesea la insuficiența cardiacă congestivă. Predispusii de pisici predispuse includ Britanic Shorthair, Chartreux, Maine Coon, persană, Papusa de carpa, și Sphynx.

Cardiomiopatie restrictivă apare atunci când există excesul de țesut cicatricial pe căptușeala ventriculului. Aceasta ține inima de la contractarea eficientă și extinderea la pompa sângelui. Cardiomiopatia restrictivă afectează în mod obișnuit pisicile de sex masculin de vârstă mijlocie. Birmania Respirația poate fi predispusă.

Cardiomiopatie dilatativă este rară la pisici și apare atunci când ventriculul stâng este lărgit și are dificultăți în contractare. DCM a fost o dată mai frecventă la pisici, deoarece a fost legată de o cantitate insuficientă de taurină în dietă. Diete comerciale care urmează Ghidul AAFCO au suma corespunzătoare de taurină pentru pisici, prin urmare DCM este rareori văzută astăzi la pisici.

Insuficiență cardiacă congestivă

Termenul "insuficiență cardiacă congestivă" se referă în general la boala de inimă care este suficient de severă pentru a restrânge fluxul sanguin adecvat în întregul corp. Oricare dintre condițiile de mai sus poate duce la CHF în pisici.

În general, termenul de boală cardiacă este utilizat în etapele anterioare, în timp ce insuficiența cardiacă este utilizată în stadii avansate. Pisicile cu boli de inima pot fi pur și simplu monitorizate sau administrate tratamente de bază, în timp ce pisicile cu CHF au nevoie de un tratament mai agresiv.

Pisicile de orice vârstă sau rasă pot suferi de CHF, dar este cel mai frecvent în vârstă de vârstă mijlocie și Pisicile superioare.

Diagnosticarea bolilor de inimă la pisici

Dacă pisica dvs. are semne de boală de inimă, este important să ajungeți la veterinar cât mai curând posibil. Veterinarul va aduna informații despre istoria pisicii și despre semnele clinice curente, apoi efectuează o examinare fizică. Dacă VET aude un murmur de inimă sau suspectează altfel o problemă a inimii, vor fi necesare teste suplimentare.

Majoritatea veterinarilor vor recomanda mai întâi radiografiile toracice (raze X-X-Rays) și lucrările generale de laborator (chimie sanguină, număr de sânge complet, urineză). Tensiunea arterială a pisicii poate fi de asemenea verificată. Diagnosticul definitiv va fi obținut printr-o ecocardiogramă (ultrasunete de inimă). Diagnosticarea bolii de inimă poate implica trimitere la a Cardiologul veterinar.

Tratament

Tratamentul adecvat pentru boala de inimă a pisicii dvs. depinde de tipul și severitatea bolii cardiace. Cu excepția cazului în care există un defect congenital care poate fi corectat cu intervenția chirurgicală, felină Boala cardiacă este de obicei tratată cu medicamente.

  • Diuretice pot fi utilizate pentru a reduce acumularea fluidului în jurul plămânilor sau în abdomen.
  • Inhibitori Ace poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, permițând inima să pompeze sânge cu mai puțin efort și să scadă tensiunea arterială.
  • Pimobendan poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățirea forței contracțiilor cardiace.
  • Medicamente de tensiune arterială sunt utilizate atunci când o pisică are o tensiune arterială ridicată, deoarece acest lucru poate agrava boala de inima.
  • Medicamente pentru a preveni cheagurile de sânge pot fi utilizate atunci când VET simte că pisica este expusă riscului unui cheag de sânge sau tromboembolism.
  • Suplimente cum ar fi antioxidanții pot fi de ajutor în susținerea funcției cardiace la pisici.

Cum de a preveni boala cardiacă la pisici

Boala cardiacă la pisici nu poate fi întotdeauna prevenită. Deoarece unele forme de boli de inimă sunt ereditare, o pisică cu boală de inimă nu ar trebui să fie crescută. Aceste pisici trebuie să fie spulberate sau sâni de a preveni trecerea bolii la o altă generație.

Cea mai bună modalitate de a preveni insuficiența cardiacă în pisica ta este să-ți iei pisica la veterinar cel puțin o dată pe an pentru a Examen de wellness de rutină. Veterinarul dvs. poate detecta un murmur de inimă sau alt semn care a indicat boala timpurie. Cu cât boala de inimă a pisicii dvs. este detectată, cu atât mai bine șansa de ao trata înainte ca semnele să devină severe.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări cardiace congenitale. Cornell Feline Health Center

  2. Cardiomiopatie hipertropica. Cornell Feline Health Center

  3. Cardiomiopatie. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala cardiacă la pisici