Persană cat: profilul rasei de pisici

Pisica persană care stabilește

Rasa de felină persană demn se caracterizează prin stratul său lung și temperament dulce, deși persanii tind să-și limiteze afecțiunile la doar acei oameni că sunt cei mai apropiați de. Printre Pisicile pură, Persii sunt venerați pentru aspectul lor plin de farmec și demultor calm.

Deși istoria exactă a rasei asiatice este tulbure, rasa a devenit una dintre cele mai populare dintre iubitorii de pisici de praf din America de Nord, atât pentru a arăta scopuri, cât și pentru tendința lor de a fi calm și iubitor de animale de companie. Persanii sunt naturali și pisici naturale cu personalități relativ nedreptene - împreună, aceste trăsături au perpetuat popularitatea lor și le-au făcut un suport al circuitului de spectacol și al casei.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 7 până la 12 kilograme

Lungime: Aproximativ 14 până la 18 inci

Palton: Lung

Culoarea stratului: Solid (alb, negru, cremă, etc.), tabby, calico, bi-culoare, argint și aur, umbrite și fum, și himalayan

Culoarea ochilor: Albastru, verde, albastru-verde, hazel, cupru

Speranța de viață: 10 până la 17 ani

Caracteristicile pisicii persane

Nivelul de afecțiuneMediu-înalt
PrietenieMediu-scăzut
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăScăzut
Nivel de energieScăzut
InteligențăScăzut
Tendința de a vocalizaMediu-scăzut
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria pisicii persane

Surprinzător de puțin se știe despre istoria pisicii persane, în ciuda prezenței sale în rândul oamenilor de la 1600. Persoanele sunt considerate că au provenit din Persia, (acum Iranul modern-zi) și Turcia. Rasa sa mutat spre vest spre Europa cu cruciadele.

Au devenit populare printre nobilime, inclusiv Regina Victoria din Anglia. Rasa a avut părul elegant lung - o poziție pe care o împărtășesc cu alte pisici cu părul lung, un grup la care se face referire la vremea ca pisicile asiatice. Persii au fost numiți inițial Angoras, numiți pentru Ankara, capitala Turciei.

Popularitatea pisicilor persane a fost susținută în continuare când circuitul de spectacol de pisică a început să câștige abur la sfârșitul secolului al XIX-lea. În acest timp, au fost aduse în Statele Unite, unde au depășit repede Maine Coon Cat Pe măsură ce rasa de pisică cu părul de lungă durată a Americii.

Caracteristicile pisicilor persane demn de spectacol includ capete rotunde, nasuri stubby, urechi rotunjite și corpuri scurte. Persii tradiționali, uneori menționați ca "fețe de păpuși", au un nas mai proeminent, deși împărtășesc multe dintre celelalte calități fizice și temperamentale ale omologilor lor pedigreed.

Persii sunt cea mai înregistrată pisică rasă de Asociația Fancierilor Cat și un câștigător frecvent frecvent în spectacol. NOSS-urile lor celebrate și obrajii de chubby au fost în mod selectiv de crescuți și exagerați în anii de când rasa a câștigat o apreciere umană răspândită, deși puteți găsi încă dovezi ale caracteristicilor antice ale lui Persian în membrii tradiționali, non-spectacolați ai rasei.

Persană de îngrijire a pisicilor

Din cauza hainelor lor lungi, ar trebui să nu fie o surpriză faptul că pisicile persane necesită o mulțime de îngrijire regulată. Fără ea, straturile persanilor pot deveni rapid încurcat și matted, care poate fi dureros. Se recomandă ca persanii să fie periat o dată pe zi și să primească băi lunare pentru a le ajuta să-și mențină strălucirea și moale.

Ochii ar trebui, de asemenea, șterși zilnic pentru a preveni petele de la udarea excesivă. Ca și în cazul tuturor pisicilor, igiena dentară obișnuită trebuie observată sub formă de periere zilnică sau săptămânală. Sunt necesare, de asemenea, regizii regulate de unghii.

În general, persanii sunt considerați a fi animale de companie de mare întreținere atunci când vine vorba de îngrijirea lor îngrijită. Deoarece hainele lor nu aruncă în mod natural murdărie și alte resturi, este de până la îngrijitorii lor umane pentru a vă asigura că acestea rămân moi și curate și pentru a le menține în interior. Persanii preferă să fie păstrați în medii ordonate, deci este de asemenea important să curățați zilnic cutia de gunoi.

Persii nu sunt cei mai energici sau jucăușă din rasele de pisică. Un persan ar găsi mult mai degrabă un loc cald frumos pentru a vă relaxa. Uneori poate obține o explozie neobișnuită de energie, dar care este, de obicei, urmată de o catana lungă, cu relativ fără activitate.

Această rasă este un cursant mai lent și nu este considerat o pisică foarte utilă. Ar prefera să urmărească decât să participe la activități.

Probleme comune de sănătate

La fel ca toate pisicile de pâine, persanii sunt predispuși la o serie de probleme de sănătate care sunt perpetuate de tendințele selective de reproducere. O mulțime de aceste probleme sunt legate direct de structura facială preferată a persanilor pedigreed, deși pot prezenta și cu probleme de sănătate genetică care nu au legătură cu caracteristicile lor fizice. Este important să țineți un ochi apropiat asupra persanilor, astfel încât oricare dintre problemele de sănătate sunt prinse și tratate mai devreme.

În timp ce crescătorii responsabili iau măsuri pentru a atenua răspândirea problemelor comune de sănătate în rândul lor, nici un crescător nu poate spune cu certitudine că pisicile lor sunt complet libere de boală sau de potențialul bolii. Problemele comune de sănătate pentru a privi printre pisicile persane includ:

  • Boala de rinichi cu chisturi multiple, o boală genetică care afectează unul sau ambele rinichi care începe, în general, arătând semne atunci când pisica este de aproximativ 7 până la 10 ani
  • Dificultăți de respirație și suferință respiratorie cauzate de nasul lor
  • Condiții oculare, inclusiv Atrofia retină progresivă, proeminența pleoapelor (Cherry ochi) și plierea pleoapelor interioare (entropia)
  • Udare excesivă a ochilor
  • Pietrele vezicii urinare și Infecții ale vezicii urinare
  • Cardiomiopatie hipertropica, O îngroșare a zidurilor musculare ale inimii
  • Shunts, o tulburare care afectează fluxul sanguin la ficat, ceea ce poate provoca o rușine, pietre vezice și anemie
  • Sensibilitate la căldură

Dieta și nutriția

Pisicile persane au tendința de a fi mâncători pretențioși, dar ei vor mânca bine odată ce găsesc ceva ce îi place. Alimentele lor ar trebui să fie ridicate în proteine ​​și fibre și scăzute în grăsimi și pot fi umede, uscate, brut, sau un amestec de două sau mai multe tipuri.

Deoarece pisicile persane nu sunt deosebit de energice, aveți grijă să nu le depășiți, deoarece inactivitatea lor poate duce la creșterea în greutate și la obezitate. Seturile de alimentare setate de două ori pe zi în loc să părăsiți alimentele din tot timpul pentru a limita supraalimentarea. Din cauza fețelor lor plate, unii persani pot avea dificultăți de a mânca alimente de anumite forme sau dimensiuni, deci dacă un persan nu mănâncă, poate necesita o schimbare a structurii alimentelor.

12 pisici persane uimitoare paste
PROS
  • Obligați-vă puternic familiei sale umane

  • Distinctiv, arată regal cu blană moale

  • Nu are nevoie de mult exercițiu sau de îmbogățire, doar o poală frumoasă sau un punct cald pentru a vă relaxa

Contra
  • Mai predispus la condițiile de rinichi și vezică, boala oculară și problemele respiratorii

  • Cursant lent, nu o pisică ușor de tratabil

  • Necesită băi săptămânale și periaj zilnic de păr

Unde să adopți sau să cumpărați o pisică persană

Este posibil să găsiți o pisică persană pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Există o mulțime de rase minunate de pisici acolo. Înainte de a decide dacă o pisică persană este potrivită pentru dvs., faceți cercetări suplimentare pe alte rase pentru a vă asigura că acestea nu sunt mai bune potrivite pentru dvs. și pentru familia dvs.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Explorați mai mult din cealaltă CAT rases Înainte de a vă decide care este potrivit pentru casa dvs.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Persană cat: profilul rasei de pisici