Murmurs de inimă la câini: un ghid scurt

Câinii sunt supuși multor complicații cardiace și condiții, iar murmurul inimii sunt doar unul dintre ei. Toți câinii pot suferi de această afecțiune, dar uneori este greu de detectat și identificat.

Heart murmurs la câini se pot afișa fizic în moduri diferite. Condiția nu este întotdeauna periculoasă, dar poate fi dacă nu este monitorizată și tratată corect. Murmurele de inimă sunt clasificate în funcție de caracteristicile lor, precum și de efectele lor posibile asupra câinelui.

Ce sunt murmurii inimii la câini?

Ce sunt murmurii inimii la câiniUn murmur de inimă apare atunci când vibrațiile suplimentare ale inimii sunt produse printr-o perturbare a fluxului sanguin. Uneori, perturbarea este suficientă pentru a crea un zgomot audibil pot fi auzite Prin apăsarea urechii la pieptul câinelui.

Pentru a facilita atât proprietarii, cât și veterinarii, murmurile de inimă la câini sunt clasificate în mod obișnuit de un amestec de caracteristici. Una dintre principalele caracteristici pe care le invocă este sincronizare.

De exemplu, murmurele sistolice sunt create atunci când mușchiul inimii câinelui Contracte, În timp ce un murmur diastolic se întâmplă când mușchiul inimii relaxează între bătăile sale. Murmururile continue și de la și de la FRO se pot întâmpla în orice moment al ciclului cardiac al câinelui sau în întregul său eveniment mai degrabă decât un eveniment singular.

Murmurul inimii la câini nu sunt neapărat obișnuiți, dar nu sunt nemaiauzite. Ele pot apărea la câini de orice tip de rasă, vârstă sau sex. Murmurele nu par a avea o preferință de care tip având efectele de durată mai lungă asupra oricărui câine specific.

Simptomele murmurării inimii

Simptomele asociate cu murmurărea inimii la câini depind de un sortiment de caracteristici care includ lor grad, Locație, și Configurare.

Singurul tip care este asociat exclusiv cu un simptom specific este un murmur care este un produs secundar al bolii cardiace structurale la câini. Animalul poate arăta semne de insuficiență cardiacă congestivă, care pot include slăbiciune fizică, tuse și intoleranță la exercițiu.

Scara de clasificare

După cum sa menționat anterior, pentru a ajuta la identificarea severității murmurului, a fost creată o scară de clasificare. Fiecare clasă este asociată cu o caracteristică distinctivă, cât de ușor poate fi detectat murmurul inimii prin audio. Acestea variază de la a putea fi auzite fără asistență pentru a solicita un stetoscop.

Aceste clase sunt enumerate ca:

  • Clasa I - Abia audibil
  • Gradul II - Moale, pot fi auzite prin utilizarea unui stetoscop
  • Gradul III - Modelitatea moderată (murmurele care sunt legate de circulația sângelui sunt în general clasificate în cel puțin gradul III)
  • Gradul IV - Un murmur puternic care radiază în tot pieptul, adesea auziți de la o parte la alta
  • Gradul V - Un murmur foarte puternic, auzit cu un stetoscop ușor atingând pieptul; Vibrația sa este suficient de puternică pentru a fi simțită pe pieptul câinelui
  • Gradul VI - Un murmur foarte puternic (mai tare decât un grad V) care poate fi, de asemenea, auzit de un stetoscop ușor atingând pieptul câinelui

Configurare

Configurația inimii murmur în câine este modelul căruia se poate auzi murmurul inimii. Descrie modul în care sunetul se schimbă și se adaptează în timp ce afectează câinele.

Ele sunt etichetate în trei configurații:

  • Platou - Aceste murmuri mențin aceeași voce și sunt în mod obișnuit asociate cu regurgitarea sângelui printr-o gaură sau dent în supapele inimilor (aka murmurs regurgitant)
  • Crescendo-decrescendo - Acestea sunt murmure care devin mai puternice și apoi devin mai moi. Acestea sunt în mod obișnuit legate de murmurele de ejecție din cauza secvenței lor instabile înainte.
  • Decrescendo - Aceste murmuri de inimă încep cu voce tare și apoi devin mai moi de-a lungul timpului. Ele sunt cele mai frecvent observate cu murmurele diastolice.

LEGATE DE: 4 Probleme cardiace la câini - Cauze, simptome și tratamente

Cauzele murmurării inimii de câine

Există multe motive pe care murmurele inimii la câini se pot dezvolta. Unele sunt în mod natural, în timp ce altele sunt legate de dezvoltarea anumitor condiții sau boli în animalul dvs. de companie.

Cele mai frecvente probleme care duc la murmuri de inimă sunt tulburări în fluxul sanguin. O perturbare generică a fluxului sanguin constă din debit mare prin supape cardiace normale sau anormale sau cu alte structuri care vibrează pe tot parcursul fluxului sanguin.

Dogii de mari dimensiuni, cum ar fi retrieverii de aur, Rottweilers și Newfoundlands, sunt mai predispuși la stenoza subacautică, în timp ce câinii și buldogii de rasă mică sunt mai predispuși la stenoza pulmonară, # 8221; spune Jordan Vitt, DVM (sursă).

O altă tulburare este una care este asociată cu obstrucționarea ieșirii sau fluxul de față care se întâmplă într-o supapă de inimă bolnavă a câinelui sau care duce într-un vas de sânge dilatat.

Nu în ultimul rând, tulburările care pot provoca probleme de flux sanguin pot fi asociate cu regurgitant flux. Această problemă este cauzată de o supapă cardiacă defectuoasă, cunoscută și ca un arteriosus de brevet de brevet sau un defect din perete care separă părțile rămase și drepte ale inimii.

Anumite tipuri de murmuri de inimă la câini pot fi cauzate de condiții mai specifice și de boli. Acestea afectează inima animalului într-un mod care duce la dezvoltarea murmurului și, dacă este lăsată netratată, poate agrava starea.

Murmurs de inimă sistolică

Murmursurile cardiace sistolice la câini sunt cel mai frecvent tip de murmur diagnosticat în populația canină. Aceasta este atunci când murmurele au loc ca contracte de mușchi de inimă.

Aceste tipuri de murmuri de inimă pot fi cauzate de un număr mare de condiții:

  • Hipertiroidism
  • Insuficiență cardiacă a supapei mitrale
  • TRICUSPID supapă de insuficiență cardiacă
  • Anemie
  • Cardiomiopatie
  • Insuficiență de supapă aortică
  • Boală de vierme
  • Stenoza aortica
  • Defect septal atrial
  • Ventilul septal defect
  • Stenoza subaortică dinamică
  • Tetralogia lui Fallot
  • Displazia supapei mitrale
  • Tricuspid supape displazie
  • Obstrucție dinamică de ieșire ventriculară dreaptă
  • Stenoza pulmonară
  • Mișcarea mitrală anterioară sistolică
  • Endocardita supapei mitrale
  • TricuspID Endocardită

Deoarece este cel mai comun tip, are cele mai multe cauze. Deși scopul murmurului nu se limitează la cei de pe listă, ei pot oferi o idee bună atunci când să privească un murmur de inimă într-un câine.

Murmurs de inimă diastolică

Un murmurs de inimă diastolică la câini apare între bătăile inimii când mușchii sunt relaxați. Ele apar la momentul opus al unui murmur de inimă sistolic.

Acestea sunt asociate în mod obișnuit cu:

  • Stenoza supapei mitrale
  • Stenoza supapei tricuspide
  • Endocardita valvei aortice
  • Endocardita supapei pulmonare

Acesta este un tip improbabil de murmur de inimă care nu se găsește adesea în populația canină. Murmurul inimii diastolice sunt cele care sunt unice și pot fi uneori interpretate greșit.

Murmurs continuu sau de la-și-fro

Spre deosebire de murmurul inimii sistolice sau diastolice la câinii care aleg un anumit moment în ritmul inimii, murmurele continue nu au un timp specificat. Aceste murmure se pot întâmpla în orice moment și, uneori, la ambele puncte ale bătăilor inimii.

Ele sunt asociate în mod obișnuit cu:

  • Ductus de brevet Arteriosus
  • Stenoza aortica
  • Ventilul septal defect

Cele mai multe dintre bolile și condițiile care sunt legate de murmuri de inimă continue la câini sunt în plus față de regurgitarea aortic.

Diagnosticarea unui câine cu murmurări de inimă

Diagnosticarea unui câine cu murmurări de inimă

Pentru a identifica corect exact ceea ce produce simptomele pe care câinele îl întâmpină, un Vet trebuie distinge tipul de sunet Inima face. Acest lucru este esențial pentru a exclude orice alte sunete anormale ale inimii, cum ar fi sunetele împărțite, ritmurile galopice, clicurile sau sunetele de ejecție.

De asemenea, trebuie localizați exact unde sunetul provine din. Uneori, proprietarii pot identifica greșit sunetul și pot presupune că va veni din inimă când poate fi de fapt din plămâni. VET va trebui să asculte îndeaproape pentru a determina care este adevărata cauză a problemei. Ele vor determina, de asemenea, dacă sunetul este legat de calendarul bătăilor inimii sau dacă este legat de calendarul respirației câinelui.

O ultrasunete cardiacă, cunoscută și ca o ecocardiogramă, este testul definitiv pentru a determina cauza murmurului inimii câinelui dvs. și a diagnostica orice boală cardiacă subiacentă,& # 8221; spune Sonya Wesselowski, DVM (sursă).

În funcție de locația și radiația murmurului de-a lungul pieptului, precum și calendarul murmurului în ciclul cardiac, VET poate identifica cauza subiacentă. De asemenea, acestea pot confirma și specifica acest motiv prin utilizarea mai multor teste.

Pentru a începe în direcția cea bună, veterinarul poate întreba despre orice simptome pe care câinele le-a experimentat în ultimele luni. Simptomele nu sunt întotdeauna direct legate de murmur, ci mai degrabă cauza fundamentală.

Unele probleme sunt îngropate până acum sub altele că VET se va strădui să identifice ceea ce se întâmplă de fapt în corpul câinelui. VET încearcă să localizeze orice probleme posibile pe care câinele se poate confrunta cu faptul că proprietarul nu poate să știe sau să fie familiarizat cu.

Cum să tratați un murmur de inimă la câini

Tratamentul unui murmur de inimă într-un câine este determinat de severitatea stării și cât de rău afectează animalul dvs. de companie. Câinii răspund la condiții în moduri diferite, prin urmare, planul de acțiune variază pe baza animalului individual.

Ghid despre murmuri de inimă la câiniDacă murmurul inimii conduce spre insuficiență cardiacă, atunci câinele va trebui să fie tratat ca un spitalizat. În caz contrar, câinele va fi tratat și considerat un ambulator. Fiecare curs de tratament va fi determinat de simptome și gradul atribuit murmurului și apoi administrat așa cum este planificat.

De exemplu, puii care se confruntă cu murmuri de grad scăzut pot necesita un tratament puțin sau, eventual, pe măsură ce murmurul ar putea să se rezolve și să se trateze într-o chestiune de luni. Pe de altă parte, câinii mai în vârstă cu murmure moderați ar putea avea nevoie să aibă grijă de îngrijire excesivă pentru a trata murmurul până când se află într-o clasă funcțională. Pentru ambele, imagistica de diagnosticare de rutină este utilizată pentru a monitoriza dezvoltarea murmurului.

Citiți următorul: 8 moduri de reducere a riscului de boli de inimă la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Murmurs de inimă la câini: un ghid scurt