Cum să vă îngrijiți pisicile de grăsime

Părți supraponderali, așezarea pe podea

Îngrijitorii de pisici au venit să-și dea seama din ce în ce mai mult că pisicile de grăsime nu sunt Pisicile sănătoase. Chiar și cartea de înregistrare Guinness nu mai indici pisicile extrem de grase din cauza pericolelor de sănătate la pisici de către potențialii concurenți.

Pisicile supraponderale par a fi foame continue, atât de mulți dintre noi hraneste-i Din simpatie, un obicei care poate duce în cele din urmă la "uciderea cu bunătate."Over-hrănirea O pisică poate fi chiar considerată crudă, iar veterinarii sunt de acord cu această evaluare.

În mod surprinzător, însă, supraîncălzirea nu este întreaga poveste din spatele obezității în pisici - calitatea alimentelor este principalul vinovat. Unele dintre cele mai importante alimente comerciale comerciale sunt de calitate nutrițională slabă și care include așa-numitele alimente "gestionarea greutății". La fel ca industria fast-food este cea mai preocupată de "gust", este și un segment mare al industriei alimentare pentru animale de companie.

Cauze dietetice

Obezitatea brută la pisici este cauzată de hrănirea pisicii dvs. un fel de nutriție greșită destinată consumatorilor de plante. Pisicile sunt obligate de carnivore. Aceasta înseamnă că ei trebuie sa Mănâncă proteine ​​din carne musculară pentru a crește și menține în mod normal. Proteine ​​de proteine ​​animale, cum ar fi pui, curcan, pește și iepure, sunt ceea ce mănâncă în sălbăticie. Produsele secundare din carne, cum ar fi osul, grăsimea, sângele și plămânul pur și simplu nu se califică drept carne la o pisică sănătoasă.

Cel mai rău fel de mâncare pentru pisici este un aliment uscat cu carbohidrați, bogat în calorii, dar cu proteine ​​din carne mai puțin sau deloc. Deși o pisică va păși ocazional pe ierburi și plante pentru a ajuta la digestie, o pisică nu poate defalora materialul de plante în nutriție utilizabilă. Deci, dacă crește într-un câmp, nu ar trebui să fie o bază de dietă a pisicii.

În mod ideal, o pisică ar trebui să fie hrănită de trei până la patru mese mici pe zi, de preferință alimente brute sau înghețate sau foarte Calitate bună conservată mâncare bogată în carne. Cu toate acestea, multe pisici trăiesc în gospodării în care nimeni nu este acasă în timpul zilei pentru a hrăni pisicile. Prin urmare, oamenii recurg adesea la utilizarea alimentatorilor uscați "Fall-Fall", care permit alimentelor noi să curgă în castron ca pisici mănâncă.

Din fericire, industria animalelor de companie a recunoscut această problemă, iar acum există alimentatoare controlate de porțiuni, precum și alimentatoare pe cronometre. O opțiune bună este vasul SmartCat Tiger Diner alimentar. Unele modele includ un recipient cu o singură cană, care poate sta în picioare pe partea superioară a cupolei - alternativ, alimentele pot fi turnate printr-o gaură în cupolă. De mai jos este partea largă a felului de mâncare, care are găuri în jurul laterale prin care pisica își poate lipi laba pentru a scoate bucăți de kible să mănânce.

Alte cauze

Veți găsi foarte puține pisici obeze printre cele care sunt permise acces liber la în aer liber. Pisicile cu gama liberă obțin o mulțime de exerciții de alpinism, sărituri peste garduri, și insecte de vânătoare, dar o pisică supraponderală probabil nu va fi suficient de potrivită pentru a se proteja în mare în aer liber.

Echipamentul de exerciții interior este o soluție excelentă în timp ce pisica este slăbită. Cu ajutorul turnurilor de alpinism, zgârierea posturilor și jucăriile interactive, pisicile pot fi fericite în interior. De asemenea, există alternative în aer liber reținute în siguranță, cum ar fi mersul pe pisica pe o lesa, deoarece majoritatea pisicilor pot fi instruite la un ham si lesa destul de usor. Puteți construi chiar o incintă de pisică în aer liber, deoarece ați construit un coop de pui.

Deși rare, o problemă endocrină ar putea fi cauza unei pisici extrem de grase. Boala hipotiroidului poate provoca pisici să devină supraponderali. Din fericire, suplimentele zilnice de tiroxină din medicul veterinar pot provoca o întoarcere rapidă. Acordați o atenție deosebită la dozare, după cum doriți, cu orice tratament hormonal.

Boli comune

Deși următoarele condiții serioase autoimune nu sunt exclusive pentru pisicile de grăsime, tuburile feline vor fi pisicile care sunt mai predispuse să le dezvolte. Aceeași condiție care provoacă dezechilibrul în greutate poate provoca aceste alte dezechilibre.

  • Artrită: Obezitatea și artrita în pisici devin o buclă de feedback auto-perpetuare. În primul rând, greutatea suplimentară a articulațiilor de încărcare se transformă în artrită dureroasă. Din cauza durerii la mersul pe jos sau sărituri, pisica devine mai sedentară, arde mai puține calorii și câștigă mai multă greutate, cu excepția cazului în care modelul său de alimentație este forțat să se schimbe. Artrita la pisici poate deveni o boală criminală și tragic, poate fi prevenită de obicei.
  • Diabet: Diabetul zaharat de feline este cea mai frecventă boală care vizează pisicile supraponderale și este aproape întotdeauna direct rezultatul unei diete bogate în carbohidrați, exact la fel ca principala cauză a diabetului zaharat la om la om. Dietele rele conțin mai multe ingrediente hipoalergene de specii, cum ar fi porumb, grâu și soia.
  • Lipidoza hepatică (boala ficatului gras):Boala hepatică grasă se dezvoltă atunci când o pisică supraponderală anterior pierde greutatea rapidă, uneori rezultatul diabetului felic netratat, hipertiroidismului sau pur și simplu pentru că pisica se simte rău. Deși este potențial fatală, boala hepatică grasă poate fi întoarsă rapid prin diagnosticarea și tratamentul prompt.

Există și alte condiții care ar putea fi legate indirect de obezitate - excesul de podej, cu siguranță, pune o presiune asupra inimii și a sistemului circulator și ar putea contribui la probleme de inimă.

Nu este niciodată prea târziu pentru a vă ajuta TOMBY TOM să se transforme din nou într-o pisică activă, luând pașii potriviți pentru a promova o viață mai sănătoasă și mai sănătoasă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă îngrijiți pisicile de grăsime