Insuficiență cardiacă congestivă la câini

Boston Terrier având inima lor ascultată de un veterinar

Insularea cardiacă congestivă este o condiție severă care poate afecta câinii, pisicile și oamenii. CHF are loc ca o complicație a bolii de inimă. Tratamentul prompt este necesar pentru ameliorarea disconfortului, ușurarea respirației și prevenirea morții.

Ce este insuficiența cardiacă congestivă la câini?

Insularea cardiacă congestivă este un sindrom care apare când boala de inima Avansuri. CHF nu este o boală în sine, ci un sindrom caracterizat prin acumularea de lichide cauzată de boli de inimă. Semnele specifice variază în funcție de ce parte a inimii este bolnavă. Insularea cardiacă congestivă poate afecta ambele părți ale inimii dacă există probleme atât în ​​ventriculele stângi, cât și în dreapta.

Cum funcționează inima

Inima este compusă din patru camere: atriul drept, ventriculul drept, atriul stâng și ventriculul stâng. Există supape între aceste camere care reglează fluxul de sânge prin inimă. Într-o inimă funcțională în mod normal, venele corpului oferă sânge deoxigenat prin atriul drept în ventriculul drept. Sângele curge prin artera pulmonară și devine bogată în oxigen. Sângele este apoi pompat în ventriculul stâng și apoi trece prin atriul stâng afară spre corp prin artere. Atunci când o boală este prezentă într-una sau mai multe zone ale inimii, sângele nu poate curge în mod corespunzător și fluidul se poate acumula în inimă și în zonele înconjurătoare.

stânga; insuficiență cardiacă congestivă

stânga; fețe CHF cauzează presiunea de a se sprijini în recipientele care pompează sânge în ventriculul stâng al inimii. Fluidul se acumulează în plămâni (edem pulmonar) și duce la tuse, intoleranță la exercițiu, dificultăți de respirație și rata de respirație ridicată.

Câinii cu stânga; CHF-ul se pot prăbuși deoarece fluxul sanguin obstrucționat duce la scăderea tensiunii arteriale, a încetinit frecvența cardiacă și scăderea alimentării cu oxigen la creier.

Condiții cum ar fi cardiomiopatia dilatată, cardiomiopatia hipertrofică, boala supapei mitrale și mai multe Defecte congenitale afectează partea stângă a inimii și poate duce la stânga;.

drept; o insuficiență cardiacă congestivă

dreapta; CHF fețează provoacă presiune pentru a se construi în vasele în care sângele curge în atriul drept de la venele din corp. Această presiune poate duce la acumularea fluidului în cavitatea toracică, abdomenul (numit ascite), ficatul și chiar membrele membrelor. Acești câini pot întâmpina dificultăți de respirație datorită presiunii în jurul plămânilor.

Ascites provoacă un aspect umflat la abdomen. Presiunea din abdomen poate afecta respirația, digestia și funcția de organe. Umflarea limbii (edemul periferic) poate fi, de asemenea, văzut când un câine are dreptate; fețe chf.

Diagnosticul și tratamentul insuficienței cardiace congestive la câini

Boala cardiacă poate fi descoperită după o examinare de rutină dezvăluie a murmur cardiac. Deși majoritatea câinilor din insuficiența cardiacă congestivă vor arăta unele semne de boală, Boala devreme nu poate fi evidentă până la medic veterinar ascultă inima.

Dacă câinele dvs. a fost deja diagnosticat Cu o formă de boală cardiacă, atunci este extrem de important să vă vedeți în mod regulat VET-ul primar sau cardiologul veterinar pentru a monitoriza progresia bolii cardiace. Semnele de CHF pot fi detectate înainte ca semnele care depășesc.

Testele de diagnosticare utilizate pentru detectarea și monitorizarea bolilor cardiace includ electrocardiograma (ECG sau EKG), ecocardiograma (ultrasunete a inimii) și radiografiile toracice (raze X-Rays). VET dvs. va trebui să repete periodic aceste teste pentru a evalua severitatea bolilor de inimă.

Tratamentul CHF vizează gestionarea bolii cardiace subiacente și reducerea acumulării de lichide. Mai multe medicamente diferite sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata bolile cardiace și pot fi ajustate atunci când se dezvoltă CHF. Chirurgia poate fi recomandată dacă există o anomalie structurală în inimă care poate fi reparată. O dietă redusă de sodiu poate fi de asemenea utilă.

Cele mai multe cazuri de CHF stânga sunt tratate cu diuretice. Pot fi utilizate și alte medicamente pentru inimă.

În dreapta; CHF-ul, lichidul excesiv poate fi îndepărtat manual sau "atins", de la abdomen și / sau cavitatea toracică. Robinele din piept și abdominale pot oferi o ușurare temporară, dar boala de inimă de bază va determina reactivarea fluidului. Acești câini au adesea nevoie de robinete regulate ale fluidului pentru a menține o bună calitate a vieții.

Cât timp câinii pot trăi cu insuficiență cardiacă congestivă?

Speranța de viață a câinilor cu insuficiență cardiacă congestivă depinde de boala de inimă subiacentă. CHF nu poate fi vindecată decât dacă boala cardiacă primară poate fi vindecată. Dacă se poate face o intervenție chirurgicală corectivă pentru a fixa boala cardiacă, atunci câinele poate să continue să trăiască o viață normală.

Din păcate, multe tipuri de boli de inimă pot fi gestionate atât de mult înainte de a deveni suficient de severe pentru a opri răspunsul la tratament. Câinii sunt în stadiul final de insuficiență cardiacă congestivă atunci când nu mai răspunde la opțiunile de tratament disponibile. Acești câini pot avea doar câteva săptămâni până la stânga înainte de a muri de la CHF sau trebuie să fie umezită de eutanass Datorită calității slabe a vieții

Cum să vă ajutați câinele cu insuficiență cardiacă congestivă

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru câinele dvs. cu insuficiență cardiacă congestivă este să respectați recomandările veterinare și să rămâneți în comunicare cu toți veterinari care vă tratează câinele. Dați toate medicamentele conform instrucțiunilor la un program regulat și nu faceți ajustări fără recomandarea veterinarului. Hrăniți o dietă conform instrucțiunilor dvs. veterinar și evitați tratamentele sărate, deoarece vă pot face câinele mai rău. Monitorizați semnele câinelui dvs. la domiciliu și raportați modificările la veterinarul dvs. imediat.

Deși câinele dvs. poate să cedeze insuficienței cardiace congestive, în ciuda celor mai bune eforturi, poate oferi pacea minții, știind că ați oferit o bună calitate a vieții până la sfârșit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Insuficiență cardiacă congestivă la câini