Atacuri de cord la câini

Veterinar folosind un stetoscop pentru a asculta un câine

Insuficiența cardiacă este o complicație comună a bolii cardiace la câini. Deși boala cardiacă canin include multe tipuri diferite de condiții, toate formele de Boala cardiacă poate provoca în cele din urmă insuficiența cardiacă.

Ce este un atac de cord?

Atacurile de inimă la câini și pisici sunt rare, dar inimile lor funcționează în mod similar cu inimile umane. Termenul tehnic pentru un atac de cord este infarctul miocardic și acest lucru apare atunci când fluxul de sânge către peretele inimii (miocardul) este blocat.

Câinii sunt mai puțin probabil să sufere atacuri de cord decât oamenii. Dar mulți dintre aceiași factori de risc sunt implicați: dacă un câine este obez, are diabet, are tensiune arterială crescută sau contractează o infecție bacteriană gravă, poate fi la un risc mai mare de atac de cord.

Dacă bănuiți că câinele dvs. are un atac de cord, aduceți-l la veterinar cât mai curând posibil. Există o versiune de CPR care poate fi efectuată pe un câine, dar necesită o pregătire specială pentru ao face corect. Nu încercați dacă nu sunteți instruiți - ați putea să vă răniți câinele și să pierdeți minutele prețioase când ați putea să o primiți la biroul lui Vet.

Tipuri de insuficiență cardiacă la câini

Insuficiența cardiacă la câini poate lua pe două forme diferite.

  • dreapta; insuficiența cardiacă apare atunci când partea dreaptă a inimii nu poate pompa sângele în mod corespunzător. Acest lucru are ca rezultat sângele, care ar trebui să se întoarcă în inimă din alte părți ale corpului, sprijinindu-se în organele corpului. dreapta; insuficiența cardiacă duce, de obicei, la o acumulare de lichid în cavitatea abdominală, ficatul și / sau membrele membrelor.
  • stânga; insuficiența cardiacă apare atunci când mecanismul de pompare din partea stângă a inimii nu reușește. În acest caz, sângele care se întoarce de la plămâni până la inimă sprijină și se acumulează lichidul în plămâni.

La câțiva câini, ambele părți ale inimii sunt implicate. Acest lucru poate duce la semne ale ambelor drepturi; și la stânga; insuficiență cardiacă aparentă simultan.

Semne de atac de cord la câini

Câinii cu boli de inimă pot fi asimptomatice (fără semne de boală) dacă boala de inimă este suficient de ușoară pentru a permite inimii și restul corpului să compenseze. Cu toate acestea, dacă boala de inimă este suficient de severă, semnele de insuficiență cardiacă se vor dezvolta în timp.

Tipurile de semne observate în insuficiența cardiacă vor varia în funcție de cât de severă este boala și care parte a inimii este afectată. Cu toate acestea, simptomele întâlnite cel mai frecvent cu insuficiență cardiacă includ:

  • Slăbiciune generalizată
  • Obositor ușor
  • Depresie
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Pierdere în greutate
  • Tuse
  • Respirând greu
  • Umflarea picioarelor (cel mai adesea văzută cu insuficiență cardiacă)
  • Un abdomen umplut, umplut cu fluid (cel mai adesea văzut cu o insuficiență cardiacă și cunoscută și ca ascite)
  • Creșterea ratei cardiace
  • Pulsul slab

Cianoza (colorarea albastră a gingiilor) poate apărea dacă circulația sângelui este slabă și este o indicație a cantităților inadecvate de oxigen care ajung la corp. Alte semne care pot apărea cu insuficiență cardiacă includ vărsături, diaree, sau constipație Ca urmare a circulației slabe a sângelui ajungând la tractul gastrointestinal.

Boli de inimă care provoacă aritmii (bătăi neregulate) pot provoca episoade de leșin, care sunt, de asemenea, cunoscute ca sincopă.

Tusea este adesea primul semn al bolii cardiace canine și este cel mai frecvent motiv proprietarii de câini aduc câinele lor medicului veterinar.

Testarea câinilor pentru boli de inimă și atacuri de inimă

Deoarece atacurile de inimă la câini sunt atât de rare, medicul veterinar va trebui să excludă multe alte condiții înainte de a diagnostica un atac de cord. Alte tipuri de boli de inimă sunt mult mai frecvente.

VET va dori, probabil, să excludă viermele de inimă, iar în plus față de testele obișnuite de sânge și urină, va ordona probabil o raze X în special și, eventual, o scanare cu ultrasunete a inimii numită ecocardiogramă. O electrocardiogramă sau EKG care măsoară ritmul inimii câinelui dvs. poate fi de asemenea util. Unul sau mai multe dintre aceste teste vor fi necesare pentru a determina ce tip de boală de inimă are câinele dvs.

Tratament și prevenire

Cea mai bună modalitate de a preveni un atac de cord canin este de a reduce factorii de risc: Asigurați-vă că câinele dvs. nu obține supraponderal și face vizite frecvente la medic veterinar pentru a trata orice condiții de sănătate în curs de desfășurare, inclusiv alte tipuri de boli de inimă.

dreapta; și insuficiența cardiacă stângă poate fi administrată adesea pentru o perioadă de timp folosind medicamente care îmbunătățesc funcția inimii și reducerea acumulării de fluid anormale. Monitorizarea strictă este importantă deoarece ajustările medicamentelor vor deveni necesare deoarece starea câinelui se schimbă în timp. Păstrați un ochi aproape asupra calității vieții câinelui și discutați cu medicul veterinar dacă apar vreo preocupare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala cardiacă la câiniLort Smith Spitalul Animal

  2. Insuficiență cardiacă la câiniManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Atacuri de cord la câini