Cardiomiopatie hipertrofică în pisici

Medicul veterinar la clinică

În timp ce totul arată de multe ori în afară, pisica dvs. poate avea ceva pe plan intern. Cardiomiopatia hipertrofică este una dintre cele tăcute Boluri că pisicile sunt, din păcate, foarte predispuse la dezvoltarea. Unele rase de pisici au mai multe șanse de a dezvolta această boală decât altele, dar este încă ceva ce proprietarii de pisici ar trebui să fie conștienți de. Știind ce semne de căutare pot ajuta această problemă să meargă nedetectată.

Ce este?

Cardiomiopatia hipertrofică, adesea abreviată ca HCM, este o condiție a inimii care determină pereții, în special ventriculul stâng, să se îngroaie. Acest lucru face mai greu ca inima să funcționeze corect. Inima este un mușchi cu camere în interiorul ei care pompează sângele. Dacă zidurile inimii devin prea groase, atunci nu va putea să pompeze în mod corespunzător sângele. Ventriculul stâng este unul dintre cele patru camere de inimă, dar ia în mod specific primar responsabil pentru pomparea sângelui prin corp. Dacă nu-și poate face treaba, restul corpului nu primește fluxul sanguin adecvat.

Sângele poate, de asemenea, înapoi și cheagurile pot forma dacă inima nu funcționează corect. În HCM, inima încearcă să bată mai repede pentru a compensa lipsa de flux sanguin adecvat. În acest sens, epuizează corpul de oxigen, care apoi ucide celulele inimii. Când celulele mor, funcția inimii scade și mai mult și apar inimii anormale. Insularea cardiacă congestivă este, de asemenea, o apariție comună la pisicile care au HCM, parțial datorită backup-ului sângelui.

Semne

Deoarece HCM se întâmplă intern, ea vine adesea ca o surpriză pentru proprietarii de pisici. Problemele cardiace nu pot fi evidente până când o pisică are probleme, deci este important să știți ce să urmăriți.

O examinare fizică bună va include auscultarea, unde medicul dumneavoastră vă va asculta inima cu un stetoscop. Veterinarul dvs. va căuta ritm de inimă normal, a murmur, sau o aritmie. Dacă se aude o aritmie sau murmur, poate fi o indicație a bolilor de inimă, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică. O radiografie și o ultrasunete a inimii, numită ecocardiogramă, pot fi recomandate pentru a evalua în continuare inima pisicii tale. Aceste teste nu vor remedia o problemă cardiacă, dar pot oferi medicului veterinar un diagnostic și, prin urmare, un plan potențial de tratament.

Respirația muncită este, de obicei, identificată prin observarea pisicii dvs. pentru respirații rapide. O pisică care se luptă pentru a respira poate avea, de asemenea, un ceas sonor, abdomenul său în creștere și căderea în loc de piept, o gură deschisă sau gâscă grea și gingii palide sau albastre. Dacă pisica dvs. nu este capabilă să se miște oxigenul prin plămâni, va avea dificultăți în respirație și poate fi slabă sau colaps.

Paralizia bruscă a membrelor posterioare este un simptom înfricoșător care poate fi, de asemenea, rezultatul HCM. Dacă un cheag călătorește din inimă și blochează fluxul sanguin la membrele posterioare, pisica dvs. va părea paralizată. Acest lucru se poate întâmpla destul de brusc, și din cauza lipsei de flux sanguin, piciorul se va simți rece la atingere. Moartea bruscă poate apărea, de asemenea, din cauza cheagurilor, dar acest lucru este rar.

Simptome

  • Dificultăți de respirație
  • Respirație deschisă
  • Gumele palide sau albastre
  • Colaps
  • Slăbiciune
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Paralizia membrelor posterioare
  • Moarte subita

Cauze

Anumite rase de pisici au mai multe șanse de a dezvolta cardiomiopatie hipertrofică decât altele. Maine Coons, Ragdolls, Persani, Sphynx, Chartreux, și rasele britanice de scurtcircuit au arătat că au o predispoziție genetică suspectată la HCM și, prin urmare, sunt mai predispuși la dezvoltarea acestuia. Este necunoscut de ce aceste rase sunt mai multe șanse de a obține HCM decât altele. Dar, dacă aveți una dintre aceste pisici, este deosebit de important să monitorizați îndeaproape sănătatea inimii pisicii, astfel încât să puteți prinde HCM devreme.

Alte rase de pisici pot dezvolta, de asemenea, cardiomiopatie hipertrofica, dar motivul pentru care este inca necunoscut. Unele componente alimentare și obezitate pot juca un rol în boli de inimă la pisici, dar nu există o legătură definitivă între cardiomiopatia hipertrofică și o cauză specifică.

Tratament

Întrucât cardiomiopatia hipertrofică nu poate fi vindecată, scopul tratamentului este de a menține ritmul cardiacal normal, împiedicați formarea cheagurilor de sânge în interiorul pisicii dvs. și faceți-o ușor pentru ca pisica dvs. să respire. În timp ce acesta este mai mult un plan de management decât un plan de tratament, este cea mai bună opțiune până când a fost efectuată o remediu sau o cercetare ulterioară.

  • Nutriție: Taurina și L-carnitina sunt aminoacizi care sunt adesea recomandați ca suplimente pentru pisici cu boală cardiacă. Aceste ingrediente sunt adesea adăugate la hrana pentru animale de companie și sunt, de asemenea, produse în mod natural în interiorul unui corp al pisicii. Cercetările au arătat că acestea pot fi benefice în susținerea unei inimi sănătoase, dar nu sunt tratamente de cardiomiopatie hipertrofică în mod specific, doar sănătatea inimii generale. Acizii grași Omega-3 și dietele speciale formulate pentru pisici cu boli de inimă pot fi, de asemenea, benefice în susținerea pisicilor cu cardiomiopatie hipertrofică.
  • Medicamente: Există mai multe medicamente care ar putea fi prescrise pentru a ajuta la gestionarea simptomelor HCM. Unele medicamente pot fi injectate, aplicate topic sau administrate în formă de pilule. Diferitele medicamente vă vor ajuta să ușurați respirația, să asistați funcția inimii, să stabilizeze tensiunea arterială și să abordeze alte simptome potențiale ale HCM.
  • Nivelul de activitate: Medicul veterinar vă poate recomanda menținerea nivelului de activitate al pisicii dvs. scăzut pentru a reduce cantitatea de muncă pe care o are inima.

Prevenirea

Deoarece nu există nici o cauză definitivă cunoscută, nu există un mod concret de a ști dacă preveniți cardiomiopatia hipertrofică. Oferind o nutriție adecvată pentru a susține inima și a vă asigura că pisica dvs. devine un Examinarea veterinar anuală vă va ajuta să vă păstrați pisica sănătoasă și sperăm, scăderea probabilității bolilor, inclusiv a cardiomiopatiei hipertrofice.

Diagnostic

Dacă se suspectează cardiomiopatia hipertrofică, pisica dvs. va avea cel mai probabil lucrări de sânge, raze X, teste de tensiune arterială și o ecocardiogramă efectuată pentru a evalua pe deplin sănătatea pisicii dvs. Pe baza constatărilor acestor teste, medicul veterinar va recomanda un plan de tratament pentru a ajuta la diminuarea simptomelor sau întârzierea progresiei bolii.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cardiomiopatie hipertropicaColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cardiomiopatie hipertrofică în pisici