Ductus de brevet arteriosus (pda) - o boală cardiacă congenitală a câinilor

Buldogul fiind examinat prin veterinar nerecunoscut la Spitalul Animal

Cel mai comun Boala cardiacă congenitală a câinelui este un ductus de brevet arteriosus sau un PDA. La câini, starea este relativ comună, iar unele rase sunt mai susceptibile de a fi afectate decât altele. PDA apare la pisici, dar rareori.

Ce este un arteriosus de brevet de brevet?

În timpul dezvoltării fetale, toate animalele au un arterios de ductus. Acest vas este responsabil pentru manevrarea sângelui trecut a plămânilor, care sunt încă umplute cu fluid într-un făt și nu sunt gata să funcționeze corect. Prin manevrarea sângelui trecut a plămânilor, inima fătului este capabilă să pompeze sânge în mod normal în alte zone ale corpului.

La nastere, Când un nou-născut ia prima respirație, iar plămânii se umple cu aer, dinamica schimbării sistemului cardiovascular și a sângelui începe să curgă prin artera pulmonară la plămâni, în loc să fie trecute de plămâni prin arteriosul ductusului. Pe măsură ce sângele curge spre plămâni, ductul arteriosus începe să se apropie. Într-un catelus normal sanatos, ar trebui sa fie ferm inchis de momentul in care catelul are 7 zile.

În cazul unui ductus de brevet arteriosus, Ductus Arteriosus nu se închide așa cum ar trebui. Acest lucru are ca rezultat că sângele care curge înapoi prin arteriosul de brevet de brevet din aorta, în loc să fie pompate la restul corpului așa cum ar trebui. Aceste fluxuri înapoi de sânge are ca rezultat o sarcină suplimentară pe inimă.

Dacă șuntul este suficient de mare, inima va compensa, iar ventriculul stâng va deveni mărită. Dacă șuntul este suficient de mare, va apărea insuficiență cardiacă. Acest scenariu este menționat ca la stânga la dreapta, deoarece sângele este evitat din partea stângă a inimii înapoi în partea dreaptă.

În unele situații, atunci când există o rezistență sporită în plămâni la fluxul sanguin, manevrarea poate deveni în schimb dreptul la stânga. Rezistența crescută în plămâni este denumită hipertensiune pulmonară. Hipertensiunea pulmonară poate să apară dacă PDA stânga la dreapta continuă să provoace o supraîncărcare în inimă și la circulație la plămâni pe termen nelimitat.

Un PDA netratat din stânga la dreapta poate deveni un drept la stânga, dacă este lăsat netratat. Acest drept la stânga este uneori numit PDA inversă.

Simptome

Simptomele unui ductus de brevet arteriosus la un câine sunt cele ale bolilor de inimă și, eventual, insuficiența cardiacă dacă șutul este suficient de sever.

Simptomele vor varia în funcție de severitatea șuntului. Dacă șuntul este mic, pot exista foarte puțini dacă există simptome. Cu toate acestea, în cazul în care șuntul este mai mare, se va produce insuficiența cardiacă. Simptomele asociate cu insuficiența cardiacă includ tuse, dificultăți de respirație și slăbiciune.

Diagnosticarea ductului de brevet arteriosus la câini

Diagnosticul unui ductus de brevet arteriosus implică mai multe lucruri. Un murmur de inimă va fi prezent la majoritatea puii cu un ductus de brevet arteriosus.

Anumite rase sunt predispuse și dacă catelul cu un murmur de inimă este de la una din acele rase, suspiciunea unui ductus de brevet arteriosus poate fi mai mare. Această condiție afectează cel mai frecvent puozitul miniatural, Collie, Malteză, Shetland Sheepdog, Shepherd german, Cocker Spaniel, Pomerania, Yorkshire Terrier și Retriever Labrador.

Radiografiile sunt, de obicei, indicate pentru a evalua dimensiunea inimii și a determina dacă există un fluid de acumulare în plămâni din cauza insuficienței cardiace.

Diagnosticul definitiv al ductului de brevet arteriosus se face de obicei cu o ecocardiogramă (un studiu ultrasonografic al inimii cateprei). Într-o ecocardiogramă, fluxul sanguin prin brevetul ductus arteriosus poate fi de fapt vizualizat.

Tratamentul câinilor cu brevet Ductus Arteriosus

Tratamentul preferat al câinilor cu un ductus de brevet arteriosus este fie ligarea chirurgicală a navei sau implantarea unei bobine care blochează efectiv vasul. Bobina este plasată prin utilizarea unui cateter introdus într-unul dintre vasele de sânge mai mari și trece în vasul de brevete.

În cazurile în care este prezent insuficiența cardiacă, acest lucru trebuie tratat înainte ca ligarea chirurgicală sau implantarea unei bobine să fie încercată.

Odată ce brevetul arteriosus a devenit un drept la stânga sau o PDA inversă, intervenția chirurgicală nu mai este posibilă. Ligarea unui PDA inversă va duce la dreapta; insuficienta cardiaca și moartea.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ductus de brevet ArteriosusColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

  2. Chirurgie arterioasă de brevet de brevetCentrul medical al Californiei de Sud, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ductus de brevet arteriosus (pda) - o boală cardiacă congenitală a câinilor