Pimobendan (vetmedin) la pisici cu insuficiență cardiacă

Pisica la Vet

Pimobendan (vetmedin) este un medicament de inimă care devine un medicament frecvent utilizat pentru pisicile cu boli de inima. Este aprobat pentru utilizare în Statele Unite pentru câini cu insuficiență cardiacă congestivă (CHF) cauzată de cardiomiopatia dilatată, fie de boala supapei mitrale, dar nu este licențiată pentru utilizare în pisici și este considerată controversată. Se utilizează off-etichetă la pisici pentru a trata insuficiența cardiacă congestivă, în special în cazul în care mușchiul inimii este necesar pentru a contracta mai eficient.

Insuficiență cardiacă congestivă

Insularea cardiacă congestivă este o tulburare care apare la ambele animale de companie, cât și în ființele umane. În timp, supapele inimii devin mai puțin eficiente - ca rezultat, pompele de sânge mai lent și mai puțin eficient. Animalele de companie se pot naște cu insuficiență cardiacă congestivă sau pot dezvolta tulburarea în timp ca urmare a vârstei, a lipsei de exerciții fizice sau a dietei sărace.

Deoarece se dezvoltă încet, simptomele pot fi greu de observat. Animalul dvs. de companie poate fi puțin de respirație, ușor de obosit sau anxios. De-a lungul timpului, alte simptome pot include o burtă umflată, leșin sau pierdere în greutate. Pentru a determina dacă este prezent o insuficiență cardiacă congestivă, VET dvs. poate efectua teste, inclusiv un EKG, raze X în piept sau o ultrasunete.

Dacă se găsește insuficiență cardiacă congestivă, VET dvs. va dori să ia acțiuni rapid. Tratamentul va include, de obicei, o schimbare în dieta PET, o recomandare pentru creșterea exercițiului și medicamente.

Cum funcționează Pimobendan

Pimobendan lucrează pentru a îmbunătăți funcția inimii în două moduri. Acționează asupra mușchiului inimii în sine pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a contracta în mod normal. Aceasta este menționată ca o funcție inotropă. De asemenea, dilatează vasele de sânge de-a lungul restului corpului, ceea ce asigură mai puțină rezistență la fluxul sanguin și face mai ușor pentru a pompa sângele la locul în care trebuie să meargă.

Când ar trebui folosit pimobendan

Cel mai Veterinarieni preferă să administreze pimobendan numai la animalele care suferă de insuficiență cardiacă congestivă. Unii veterici recomandă să dați medicamente odată ce boala cardiacă este detectată, dar înainte de a avea loc insuficiența cardiacă congestivă. Această utilizare este încă controversată și poate sau nu să fie eficientă în încetinirea progresului bolii.

Unii veterinari au folosit-o cu succes pe pisici, dar este contraindicat in unele tipuri comune de boli de inima care se gasesc la pisici, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofica.

Când nu trebuie utilizat

În plus față de cardiomiopatia hipertrofică, Pimobendan este contraindicat în stenoza aortic și alte tipuri de boli de inimă în care este periculos să mărească cantitatea de sânge care trebuie pompată de ventriculele inimii.

Pimobendan ar trebui să fie, de asemenea, utilizat cu prudență la animalele cu aritmii cardiace, mai ales dacă aritmiile nu sunt bine controlate. Dacă pisica dvs. este sensibilă la medicamente, nu ar trebui să primească pimobendan.

Efecte secundare potențiale

Este important de observat că unele reacții adverse pot fi, de fapt, datorate bolilor de inimă, mai degrabă decât un rezultat al dăruirii pimobendanului.

Posibilele pericole pentru sănătate au fost documentate în pisici care iau pimobendan pentru boli de inimă, inclusiv moarte subită. Alte efecte secundare observate ale pisicilor în această stare includ:

  • Lipsa poftei de mâncare
  • Depresie
  • Diaree
  • Respiratie dificila
  • Slăbiciune
  • Incordinarea
  • Azotemia (o creștere a produselor deșeurilor pe bază de azot în sânge)
  • Fluidul de acumulare în cavitatea toracică
  • Leșin
  • Tuse
  • Murmur cardiac

Există unele îngrijorări pe care Pimobendanul le poate crește, de asemenea, riscul de aritmii. Deoarece boala de inimă poate provoca și aritmii, este dificil să se determine dacă aritmia este un rezultat direct al pimobendanului sau pur și simplu o manifestare a bolii de inimă a pisicii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Inotronele pozitive. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pimobendan (vetmedin) la pisici cu insuficiență cardiacă