Semne de boală cardiacă de catelus și alte condiții cardiace

VET ascultă câine

Semne

Simptomele pot fi specifice tipului de stare a inimii. Semnele generale pot include că catelul devine rapid epuizat de la exercițiu. Un câine afectat cu boli de inimă acționează în mod obișnuit slab sau letargic. Câinele poate avea o nuanță albăstrui pe pielea buzelor, limba sau în interiorul urechilor dintr-o lipsă de oxigen.

Când partea stângă a inimii nu reușește, fluidul se colectează în plămâni (edem pulmonar) și are ca rezultat o tuse, respirație și o gâfâie. Câinii stau cu coate răspândirea și gâtul se extinde în timp ce se întinde să respire și pot încerca chiar să doarmă în această poziție pentru a ușura respirația.

Insuficiența cardiacă dreaptă solicită ascite-un abdomen umflat din scurgerile de lichide din interiorul corpului. Fluidul se acumulează, de asemenea, sub piele și poate umple cavitatea toracică (efuziunea pleurală). Acumularea de cauze fluide insuficiență cardiacă congestivă.

Diagnosticul bolilor de inimă se face folosind raze X, ultrasunete și electrocardiograme care ridică ritmuri cardiace neregulate. Avansurile în tratamentul cardiac, inclusiv procedurile deschise-cardiace, oferă astăzi câțiva și câini o șansă mult mai mare de a menține o calitate superioară a vieții sau chiar a fi vindecată.

Operație pe cord deschis

Nu există multe programe capabile să facă proceduri deschise-cardiace, iar tehnologia este în mare parte limitată la universități și spitale didactice. Veterinarul dvs. vă poate adresa la un specialist dacă catelul dvs. ar putea beneficia de aceste proceduri.

Ductus de brevet Arteriosus

Cea mai frecventă boală cardiacă congenitală, Ductus de brevet Arteriosus (PDA), afectează cel mai des polițiștii miniaturani și câinii de ciobanești germani, dar orice animal de companie poate avea problema. Poate sau nu poate fi moștenit. În mod normal, ductul arteriosus, un vas de sânge scurt, permite sânge să ocolească plămânii unui catelus nenăscut. Dacă conducta nu reușește să se închidă după nașterea catelului, sângele se scurge în inimă prin deschidere și duce la insuficiența cardiacă stângă.

Chirurgia poate vindeca problema atunci când este efectuată devreme, iar în trecut, acest lucru a fost tratamentul de alegere. O toracotomie deschide întregul perete toracic pentru a da chirurgului accesul la inimă pentru a repara gaura. Cateterizarea cardiacă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a închide PDA în animale de companie. Un tub flexibil este filetat în inimă, iar procedura este mult mai puțin invazivă. Acest lucru poate duce la o recuperare mai rapidă.

Stenoza pulmonară

O altă problemă de inimă a puiilor este stenoza pulmonară, ceea ce înseamnă o îngustare a legăturii dintre ventriculul drept sau camera inferioară a inimii și artera pulmonară care duce la plămâni. Afectează cel mai adesea câinii mici de rasă, acest defect congenital face ca inima să muncească mai greu pentru a împinge sângele prin deschiderea îngustă. Muschii inimii compensează uneori prin creșterea mai puternică, dar de multe ori defectul inimii devine amenințător de viață.

Tehnicile noi de cateter pot trata, de asemenea, stenoza pulmonară. Efectuate sub anestezie, procedura necesită o mică incizie într-un vas de sânge și un cateter este trecut prin navă pentru a ajunge la inimă. Un balon este extins de la cateter și umflat cu soluție salină. Aceasta extinde regiunea în care se îngustează, deschizându-l la dimensiunea normală. Procedura este identică cu cea efectuată la copiii cu stenoză pulmonară. Catheterizările cardiace sunt proceduri specializate, iar doar câteva centre din întreaga țară pentru a le îndeplini.

Chirurgia cu inima deschisă oferă o opțiune mai nouă pentru tratarea stenozei. Tehnica poate trata foarte cu succes acest defect congenital, dar este oferit doar la câteva centre medicale. Pacienții trebuie să îndeplinească, de asemenea, cerințe stricte care trebuie considerate candidați.

Stenoza aortica

Câini de rasă mare, cum ar fi Retrieveri de aur sunt predispuse la stenoza aortice, o îngustare a legăturii dintre ventriculul stâng și aorta, artera mare care poartă sânge din inimă. Chirurgia este tratamentul de alegere, dar este riscant, scump și disponibil numai la școli sau specialiști veterinari care au acces la mașinile by-pass cardiopulmonar.

Prevenirea

Când starea este un gând care se găsește în mod obișnuit în rasa dvs. particulară, întrebați amelioratorul despre istoria părinților. Crescătorii de reputație vor face tot ce pot pentru a se îndepărta de defectele inimii, ori de câte ori este posibil.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semne de boală cardiacă de catelus și alte condiții cardiace