Ritmul cardiac rapid la pisici: tot ce trebuie să știți

Ritmul cardiac rapid la pisici

Cand pisica ta dormește pe tine, ai putea observa că inima lui bate mult mai repede decât a ta. În mod normal, au o medie de 150 de bătăi pe minut, care este, de asemenea, foarte rapid în comparație cu ritmul cardiac mediu uman. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să vă faceți griji chiar dacă inima animalului dvs. pare să fie curse în timpul somnului.

În timp ce o ritm cardiac rapid este un semn rău la om, că, de obicei, nu este în mod normal ceva de îngrijorat atunci când vine vorba de pisica dvs., dacă nu observați că ritmul este neobișnuit. Dacă da, este logic să vă monitorizați în mod regulat bătăile inimii pisicii și să obțineți mai multe informații.

Cum să măsurați bătăile inimii pisicii

Puteți simți cel mai bun bătăi de inimă al animalului dvs. cel mai bun pe partea stângă a pieptului său. Numărați numărul de bătăi în 15 secunde și acest număr ar trebui să fie înmulțit cu 4 pentru a obține numărul de bătăi de inimă pe minut. În cel mai bun caz, măsurați când pisica dvs. este calmă și relaxată pentru a obține numărul cel mai precis. Dacă obțineți un rezultat între 150 și 160 bate un minut, bătăile inimii tale este normală, atâta timp cât intervalele și ritmul sunt, de asemenea.

Rata de inimă mai rapidă la pisici

O rată a inimii de peste 180 poate fi un semnal al unei stări cardiace, mai ales dacă are o temperatură sub 37.2 sau mai mare de 40 de grade Celsius. De asemenea, este important să vă aduceți pisicile la veterinar cât mai curând posibil pentru a fi verificat.

Atâta timp cât temperatura pisicii dvs. este normală, o ritm cardiac de 220 nu este încă nimic de îngrijorat, dar peste 240 de batai pe minut (BPM) este un semn al tahicardiei supraventriculare (SVT). Aceasta este o afecțiune în care o pisică afișează o frecvență cardiacă rapidă în timp ce se află în repaus sau de a face o activitate redusă. Dacă ritmul cardiac continuă să fie rapid pe o perioadă lungă de timp, poate provoca eșecul myocardic (sau mușchiul inimii inimii) și insuficiența cardiacă congestivă.

De ce pisica ta are o ritm cardiac rapid?

Ca și oamenii, supapele inimii se distinge sângele care este oxigenat și nu și pompează sângele din jurul corpului. Pentru ca sângele să fie pompat în jurul corpului, mușchiul inimii va trebui să se contracteze. Pacemaker sau nodul suoartrial este un impuls electric care acționează ca declanșator pentru pomparea sângelui prin supapele și camerele din inimă. Este pacemakerul pe care îl simțiți când măsurați bătăile inimii animalelor.

În timp ce cele mai multe cauze ale SVT se întâmplă la nodul siloatru, se poate întâmpla și în țesutul nodal atrioventricular sau în mușchiul atrial. În aceste cazuri, se poate dezvolta într-o stare medicală gravă.

Alte simptome care însoțesc o ritm cardiac rapid includ slăbiciune, leșin, tuse și altele probleme de respirație.

Condiții asociate cu ritmul cardiac rapid la pisici

Există o șansă foarte scăzută ca SVT să fie cauzată de o predispoziție genetică sau chiar de niciun motiv. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, este un simptom al unei alte afecțiuni.

  • Boala tiroidiană

Hipertiroidism, sau o tiroidă hiperactivă, poate duce la o bătăi de inimă foarte rapide, mai ales atunci când nu este tratată. Împreună cu acest simptom, ar trebui să observați apetitul dvs. de companie în schimbare, precum și suferința de la diaree și vărsături. Tensiunea arterială ridicată este observată și la pisicile cu această boală. Boala tiroidiană poate fi, de asemenea, legată de boli de inimă, iar aceste simptome vă vor solicita să vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil. Cu toate acestea, odată ce tratamentul este pornit pentru a controla hipertiroidismul, este de așteptat ca ritmul cardiac al pisicilor dvs. să meargă la normal.

  • Insuficienta cardiaca

Formal, boala musculară cardiacă se numește cardiomiopatie, deși este, de asemenea, numită de obicei insuficiență cardiacă. Ar putea fi contradictoriu să credem că insuficiența cardiacă duce la bătăile inimii rapide, dar se întâmplă deoarece inima încearcă să muncească mai mult pentru a menține fluxul sanguin normal. Din păcate, nu există nici un remediu pentru cardiomiopatie și majoritatea pisicilor nu vor trăi mai mult de câteva luni dacă au această boală. Cu toate acestea, atunci când este diagnosticat la începutul veterinarului, el poate prescrie medicamente pentru a încetini boala.

  • Alte cauze

Există și alte condiții care se manifestă în bătăile inimii rapide la pisici cum ar fi viermele de inimă, cancerul, boala renală, otrăvirea sau alte defecte cardiace congenitale. Se poate datora, de asemenea, anemiei, infecțiilor, hipotermiei, febrei, leziunilor și chiar deficienței nutriționale. Pentru a identifica cauza exactă, VET va trebui să verifice și să facă teste pe pisica ta.

Diagnostic și tratament

După un examen fizic, veterinarul dvs. ar putea solicita să facă unele teste pe animalul dvs. de companie. Aceasta include câteva teste standard de laborator și, mai important, un EKG sau Electrocardiogram. Acest lucru va examina mai atent curenții electrici ai mușchilor inimii, dezvăluind orice din obișnuit. Acest lucru permite medicului veterinar să identifice exact ce tip și cât de severă este boala de inimă a pisicii. De asemenea, va fi capabil să evalueze funcția miocardică a inimii animalului de companie.

Rapid Heart Beat în pisici

Dacă pisica se confruntă cu SVT pentru o perioadă mai lungă de timp sau prezintă semne de insuficiență cardiacă congestivă, va trebui să fie spitalizată cât mai curând posibil. Anumite proceduri se pot face pentru tratarea SVT, ca o lovitură precordială, deși ar putea să nu fie o soluție pe termen lung. Alte opțiuni de tratament includ manevre vagale și cardioversie electrică.

Odată ce pisica dvs. este diagnosticată cu SVT sau alte boli de inimă, va trebui să vizitați mai des VET pentru a monitoriza starea acestuia. VET ar putea, de asemenea, să prescrie unele medicamente sau schimbări în dieta sa. De exemplu, ar putea fi necesară o dietă scăzută de sodiu și o activitate restrânsă.

În cazul bolilor de inimă sau a altor afecțiuni congenitale care se pot agrava în timp, ar putea fi recomandat un dispozitiv de monitorizare a holterului. Acesta este un ECG portabil care este capabil de monitorizarea ritmului cardiac timp de câteva ore.

Învățarea de a monitoriza semnele vitale ale animalului dvs. de companie vă poate ajuta să identificați orice nereguli sau simptome care necesită o vizită la veterinar. Un bun exemplu verifică frecvența cardiacă, care este ușor de făcut și va semnala, de asemenea, orice condiții grave pe care le-ați putea cunoaște.

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ritmul cardiac rapid la pisici: tot ce trebuie să știți