Boala cardiacă - boala supapei tricuspide la câini

Diagrama inimii câinilor

Boala de supapă degenerativă la câini reprezintă aproximativ 75% din toate cazurile de boala de inima.În timp ce boala supapei mitrale, supapa situată pe partea stângă a inimii dintre atrium și ventricul, este cea mai comună formă de boală valvulară la câini, se observă și boala supapei tricuspide. Supapa tricuspidă este supapa situată între atriul drept și ventriculul drept. (Ambele supape mitrale și tricuspide sunt Supape atrioventriculare- valoritate între atria și ventriculele stângi și dreapta, respectiv.)

Funcția normală a supapei tricuspide

La un câine sănătos cu o inimă normală, supapa tricuspidă oferă un mijloc de deschidere și închidere a căii dintre două camere ale inimii, atriul drept și ventriculul drept. Când supapa este deschisă, sângele curge liber prin deschiderea de la atriul drept în ventriculul drept. Când este închis, previne că sângele să curgă prin deschidere în ambele direcții, fie dintrium la ventricul sau înapoi din ventriculul înapoi în atrium.

Boala supapei tricuspide la câini

La câțiva câini, supapa tricuspidă devine deformată. Aceasta este adesea numită o schimbare degenerativă, deoarece este adesea asociate cu vârsta. Supapa este în mod normal formă ca o frunză, dar când degenerează, devine îngroșată și începe să ia un aspect mai nodular.

În cele din urmă, supapa tricuspidă poate deveni destul de nenorocită încât nu mai închide complet deschiderea dintre atrium și ventricul la momentul potrivit în timpul ciclului de contracție al inimii. Când se întâmplă acest lucru, sângele poate curge înapoi de la ventricul în atrium atunci când inima contractează, un fenomen cunoscut sub numele de regurgitare. Acesta este motivul pentru care boala de supapă degenerativă este uneori cunoscută și ca regurgitarea valvulară.

Semne

Tipurile de semne observate la câinii cu boala supapei tricuspide vor depinde de cât de grav bolnav este supapa și de cât de multă regurgitate are loc în partea dreaptă a inimii.

La mulți câini, singurul semn văzut poate fi un murmur de inimă. În multe cazuri, inima murmur este ridicată de medicul veterinar Când câinele dvs. primește o examinare fizică de rutină. Un stetoscop este necesar în majoritatea cazurilor pentru a auzi murmurul.

Mulți câini rămân fără semne de boală de inimă sau dezvoltă doar o tuse ușoară. Pentru acești câini, boala de inimă nu afectează, în general, calitatea vieții și nu pot avea nevoie de tratament.

Cu toate acestea, boala cardiacă cauzată de o supapă anormală tricuspidă poate fi progresivă și poate duce în cele din urmă la insuficiența cardiacă a câtorva câini.Pe măsură ce sângele continuă să fie regurgit și să curgă înapoi în atrium, volumul sanguin atât în ​​atrium, cât și pe ventriculă va crește, provocând atât să devină mărită. Pe măsură ce Camerele ajung la capacitatea lor de extindere, presiunea din ambele camere va începe să crească, ducând la dreapta; insuficiență cardiacă.

Semne de dreapta; insuficiența cardiacă includ:

  • Acumularea de lichide în cavitatea abdominală, dând burta un aspect umflat
  • Acumularea de lichide în cavitatea toracică
  • Umflarea picioarelor
  • Disconfort și dificultate găsirea unei poziții confortabile în care să se odihnească
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Pierdere în greutate
  • Letargie

Acest tip de boală cardiacă și insuficiență cardiacă poate deveni suficient de gravă pentru a amenința viața câinelui, în special dacă este lăsată netratată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Keene, Bruce W et al. Ghidul de consens ACVIM pentru diagnosticarea și tratamentul bolii supapei mitrale mitralizate la câiniJurnalul de Medicină Internă Veterinară vol. 33,3 (2019): 1127-1140. DOI: 10.1111 / Jvim.15488

  2. Tulburări de nave la câini. Merck`s Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala cardiacă - boala supapei tricuspide la câini