Ventricular standstill la câini

câine de așezare

Standarul ventricular este o afecțiune gravă care poate afecta inima unui câine. Dacă acest lucru se întâmplă într-un câine, poate avea un rezultat fatal. Știind ce este această condiție de inimă și ce ar putea însemna pentru un câine care este benefic pentru proprietarii de câini să înțeleagă.

Ceea ce este situația ventriculară la câini?

Standaricul ventricular este, de asemenea, cunoscut sub numele de Asystol. Se întâmplă atunci când părțile inimii, numite ventriculii, nu mai funcționează corect și nu emit semnal electric pe o mașină concepută pentru a citi aceste semnale numite o electrocardiogramă. Acest semnal de pe electrocardiograma (ECG / EKG) este denumit complexul QRS și este reprezentarea vizuală a impulsului electric care trece prin ventriculii. Este văzută ca vârful principal pe o linie de urmărire a ECG sau este adesea gândită ca fiind bătăile inimii vizuale pe ecranul monitorului ECG. Când apare standstill ventricular, o linie plată este văzută pe un ECG deoarece nu există impulsuri electrice care apar în ventriculurile inimii. De asemenea, se poate face referire în mod obișnuit ca un tip de stop cardiac dar a infarct este ceva diferit.

Tipuri de ritmuri cardiace la câini

Există mai multe tipuri diferite de ritmuri cardiace anormale sau aritmii care pot fi văzute pe un ECG al unui câine. Aceste tipuri diferite de ritmuri cardiace vor produce diferite modele de linii ECG sau tracinguri. Aceste tracțiuni diferite ale ECG ajută apoi un medic veterinar să știe ce tip de ritm anormal este prezent. Unele dintre cele mai frecvent văzute includ:

  • Sinus aritmii
  • Fibrilația atrială (A-FIB)
  • Tahicardia ventriculară (V-tach)
  • Blocuri atrioventriculare (blocul AV)
  • Complexul prematur ventricular (VPC)
  • Standaricul ventricular (Asystol)
  • Stagnarea atrială

Semne de staționare ventriculară la câini

  • Colaps
  • Nici o mișcare
  • Fără bătăile inimii
  • Moarte subita

Semnele de staționare ventriculară într-un câine sunt foarte evidente pentru un proprietar de animale de companie, chiar și fără utilizarea unui ECG. Câinii care experimentează această problemă de inimă se vor prăbuși, deoarece inima lor nu mai pompează sângele în mod corespunzător prin corpul lor. Nici o mișcare nu va fi văzută de la câine și nici o bătălie nu va fi simțită Dacă puneți mâna pe pieptul câinelui.

Cauzele stagii ventriculare la câini

Există câteva cauze ale stagii ventriculare la câini.

  • AV sau SA Probleme de nod: Inima are patru camere în el care pompează sângele prin corp și fiecare cameră are supape care se deschid și se închid. Impulsuri electrice de la stimulatorul cardiac natural al inimii, numit nodul Soarierial (SA), spune acele supape atunci cand sa se deschida si inchide. Când pacemakerul corpului nu funcționează corect sau semnalele sunt blocate la nodul atrioventricular (AV), aceste supape nu se deschid și se închid, astfel încât sângele nu se pompează prin corp. Această lipsă de activitate a activității stimulatorului sau a nodului AV are ca rezultat starea de așteptare ventriculară și o linie plată pe un ecran de monitor ECG deoarece nu există activitate electrică de citire.
  • Potasiu mare: Se referă din punct de vedere medical ca hiperkalemie, niveluri extrem de ridicate de potasiu în sânge de la Glandele suprarenale subactive, Obstrucționate sau explozii urinare și a tractelor urinare, sau alte probleme pot provoca stagii ventriculare.
  • Boala de inima: Boala principală de inimă poate provoca inima la defecțiune și poate să apară starea de așteptare ventriculară.
  • Boala sistemică: Boala majoră și infecția din interiorul corpului pot determina inima să nu mai funcționeze corect și poate duce la staționare ventriculară.

Diagnosticarea stării ventriculare la câini

Dacă un câine are stagnare ventriculară, se va prăbuși cel mai probabil și va intra în stopul cardiac. Acest lucru este, desigur, o situație de urgență în care este adesea demarază resuscitarea cardiopulmonară, dar un ECG este adesea conectat și la un câine în acest moment pentru a obține o perspectivă asupra faptului dacă există sau nu activitate electrică în inimă. Standaricul ventricular va fi văzut în acest moment pe ecranul monitorului ECG ca o linie plată.

Câinii ocazional au episoade de ceva numit sincopă sau leșin care pot duce, de asemenea, la staționare ventriculară. Acest lucru poate fi văzut dacă un ECG este conectat la animalul de companie când are loc leșin sau colaps. Acești câini nu pot intra în stop cardiac, deoarece ritmul anormal al inimii este doar temporar, dar este încă o problemă serioasă.

Tratamentul stagii ventriculare la câini

Standaricul ventricular necesită adesea eforturi CPR pentru a reporni acțiunea normală a inimii, indiferent de cauza aritmiei. Medicamente, terapie cu oxigen, comprimări toracice și tehnici de CPR mai invazive pot fi utilizate. Este important ca proprietarii de câini să-și dea seama că rata de succes a CPR este extrem de la mai puțin de șase procente, deci CPR este, din păcate, adesea nereușită, deși.

Dacă situația ventriculară apare alături de problemele de leșin intermitente datorită problemelor cardiace în organism, poate fi recomandat un stimulator cardiac artificial care să fie plasat chirurgical în câinele dvs. Acest lucru nu este un eveniment comun, deoarece starea de așteptare ventriculară apare adesea cu stop cardiac, dar este un tratament pentru câțiva câini cu oprire ventriculară ocazională.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ventricular standstill la câini