Murmurs de inimă la câini

un câine care are o inimă verificată de un veterinar

Murmursurile de inimă pot apărea la câinii de toate vârstele și dimensiunile. Deși nu toate murmurele inimii sunt probleme la câini, uneori acest lucru poate fi un semn de o problemă serioasă în organism.

Ce este un murmur de inimă?

Un murmur de inimă este un sunet anormal al inimii care seamănă cu un zgomot care ascultă cu un stetoscop. Se întâmplă când există fluxul de sânge turbulent în inimă.

Murmurile inimii sunt de obicei clasificate prin intensitate pe o scară de la unu la șase (I-VI). Gradul I Murmurs Heart sunt cele mai blânde și pot fi dificil de detectat. Aceste murmuri sunt liniștite și pot apărea intermitent. Murmursurile de gradul VI sunt cele mai severe. Acestea sunt foarte puternice atunci când ascultați cu un stetoscop și, de obicei, pot fi simțiți prin plasarea mâinilor pe pieptul câinelui. Cu cât este mai mare gradul unui murmur de inimă, cu atât este mai mare turbulența fluxului de sânge în inimă.

Un murmur de inimă nu este o boală în sine, ci un semn al unui posibil proces de boală. Un murmur de inimă poate indica boala de inima sau altă problemă în organism.

Unele murmuri de inimă se găsesc pe Examinări de bunness de rutină La câini fără alte semne. Acesta este motivul pentru care este atât de important ca câinele dvs. să vadă VET cel puțin o dată pe an pentru o verificare.

Cauzele murmurării inimii la câini

Un murmur de inimă poate apărea din mai multe motive. În mod obișnuit sunt necesare diagnostice suplimentare pentru a căuta o cauză reală, în special cu murmure de grad superior.

Structura inimii Anomalii

Unele murmuri de inimă sunt cauzate de o problemă structurală în inimă. Inima are patru camere: atriul drept, ventriculul drept, atriul stâng și ventriculul stâng. Într-o inimă funcțională în mod normal, sângele epuizat de oxigen din venele intră în atriul drept și este pompat în ventriculul drept. Sângele curge prin artera plămânilor, devine saturată de oxigen și intră în ventriculul stâng. Sângele oxigenat este pompat prin atriul stâng și apoi se duce spre corp prin artere. Supape între fiecare cameră și vasele de sânge păstrează sângele în direcția corectă.

Probleme structurale precum supapele sau găurile scurgeri în camera inimii pot provoca fluxul sanguin necorespunzător. Aceasta creează turbulențe care pot fi auzite ca un murmur de inimă. Unele anomalii structurale sunt prezente la naștere, în timp ce alții se pot dezvolta mai târziu în viață. Următoarele sunt unele dintre cele mai cunoscute anomalii ale structurii cardiace:

Condiții extracardiace

Anumite probleme din organism pot afecta fluxul de sânge prin inimă, chiar dacă inima însăși funcționează în mod normal.

Inocenția inimii murmure

"Inocenți" sau murmure de inimă fiziologice sunt benigne, ceea ce înseamnă că nu sunt cauzate de un proces de boală. Aceste murmure sunt, în general, ușoare până la moderate (clasa I-II). Puii pot avea murmură nevinovată care pleacă în timp ce cresc.

Dacă medicul veterinar detectează o murmură ușoară până la moderată a inimii atunci când nu există alte semne, veterinarul dvs. poate dori să-ți verifice periodic câinele pentru a monitoriza murmurul mai degrabă decât să recomande imediat diagnosticarea.

Semne asociate cu murmuri de inimă la câini

Câinii cu murmuri de inimă pot sau nu pot expune cealaltă semne de boală.

  • Tuse
  • Letargie
  • Exercițiu de intoleranță
  • Slăbiciune
  • Chipare sau respirație muncită
  • Gingii palide
  • Abdomen distind (aspectul umflat de burtă)
  • Episoadele de prăbușire

Dacă știți că câinele dvs. are o istorie a unui murmur de inimă și observați una sau mai multe aceste semne sau altele, Asigurați-vă că contactați Medicul veterinar pentru sfat. O examinare și o încercare suplimentară de diagnosticare pot fi necesare.

Tratamentul murmurării inimii la câini

Deoarece un murmur de inimă nu este o boală în sine, ci un semn de boală potențială, tratamentul va depinde de cauza subiacentă a murmurului inimii. Prin urmare, primul pas pentru tratarea unui murmur de inimă serios este de a Diagnosticați cauza murmurului.

După obținerea unui istoric medical detaliat de la dvs. cu privire la câinele dvs., medicul veterinar va efectua o examinare fizică aprofundată asupra câinelui dvs. Murmurul inimii va primi un grad de intensitate (de la I la VI).

Sunt necesare mai multe teste de diagnosticare pentru a evalua funcția cardiacă și sănătatea corpului general. VET dvs. va recomanda chimia sângelui, numărul total al sângelui și analiza urinei pentru a evalua sănătatea de organe și numărul de celule. Radiografiile (razele X) ale pieptului vor fi necesare pentru a privi dimensiunea inimii și detaliile inimii și plămânilor.

Pot fi necesare teste de inimă specializate în continuare pentru a vă uita mai atent la inimă. Veterinarul dvs. primar vă poate face referire la un cardiolog veterinar pentru această testare. O electrocardiogramă (ECG sau EKG) măsoară activitatea electrică în inimă. Acest lucru este afișat ca forme de undă care pot fi analizate pentru a căuta anomalii. O ecocardiogramă este o ultrasunete a inimii care arată bătăile inimii, precum și fluxul de sânge prin inimă. Sonograful poate măsura camerele și supapele inimii, precum și căutați modele anormale ale fluxului sanguin.

Odată ce a fost făcut un diagnostic, pot fi discutate recomandări de tratament. Unele anomalii ale inimii vor necesita o intervenție chirurgicală pentru a repara. Alte condiții pot fi tratate cu medicamente. Câinii cu boli de inimă vor avea nevoie de vizite de urmărire de rutină la VET primar și / sau cardiolog pentru a monitoriza răspunsul la tratament și pentru a urmări progresia bolii.

Întotdeauna asigurați-vă că urmați recomandările VET pentru tratament și urmărire. Discutați cu medicul veterinar dacă aveți probleme cu respectarea recomandărilor. Viața câinelui tău depinde de asta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Murmurs de inimă la câini