Dcm la câini: semne, prognoză, timp de supraviețuire și tratamente

Cardiomiopatia dilatată la câini sau DCM, este un tip de boli de inimă care afectează mușchiul inimii câinelui. Mușchiul inimii devine slab și scade capacitatea sa de a oxigena eficient și de a pompa sângele prin corpul câinelui. În plus, mușchiul inimii mărește și cauzează acumularea de lichide în plămâni.

Cardiomiopatia dilatată este un subgrup de boli cardiovasculare, care este Cea de-a patra cauză cea mai frecventă a morții la câini (1). DCM în sine este cea de-a doua formă obișnuită de boli de inimă la câini, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din diagnosticele cardiace (2).

DCM este rară în rasele mici și cu mult mai frecvente la câinii medii și mari. Este, de asemenea, mai frecventă la câinii de sex masculin decât câinii de sex feminin (3). Aici orice altceva pe care ar trebui să știți despre DCM la câini.

Semne si simptome

Vârsta de debut de DCM la câini variază între 3 și 7 ani (4). Semnele de subțiere musculară și dilatarea la câini nu pot fi văzute fără testare. Cu toate acestea, mai multe studii retrospective au găsit simptome specifice pentru a urmări (5).

Cardiomiopatia dilatată se caracterizează prin dilatarea ventriculilor cu subțierea peretelui ventricular. Dilatarea tuturor celor patru camere ale inimii câinelui va fi văzută. Abilitatea inimii câinelui de a servi ca o pompă devine diminuată, iar semnele clinice ale acestei afecțiuni apar secundare fie la scăderea scăzută a sângelui oxigenat la corpul câinelui, fie la congestionarea sângelui în plămâni (6).

Simptomele asociate cu o lipsă de flux sanguin datorită unui mușchi cardiac slăbit includ:

  • slăbiciune
  • scăderea în greutate
  • tembelism,
  • pierderea conștienței

Simptomele asociate cu acumularea de lichid în plămâni datorită unei inimi mărite includ:

  • respiratie dificila
  • creșterea respirației
  • tuse
  • distensie abdominală

Dacă câinele se confruntă cu lipsa de flux sanguin, cât și o inimă mărită, aceasta poate prezenta o combinație a simptomelor de mai sus.

Dacă un câine prezintă aceste simptome, acestea ar trebui să fie luate imediat unui medic veterinar pentru diagnosticare și tratament potențial. Simptomele cauzate de DCM nu vor dispărea pe cont propriu și pot pune în pericol viața.

Cauzele DCM la câini

Este o concepție greșită comună că deficitul de taurină este cauza principală pentru DCM. Deși este posibil ca o lipsă de taurină sau alte substanțe nutritive, cum ar fi L-carnitina, în dieta unui câine, poate crește riscul de DCM în unele rase de câine, dar nu este adevărat pentru toate rasele de câine (7).

Cauza primară este considerată a fi ereditar, cu unele rase de câine sunt afectate mai mult decât altele (4, 5, 8, 9).

Următoarele rase de câine ca fiind cele mai expuse riscului de DCM:

  • Doberman Pinscher
  • Marele Dane
  • Boxer
  • Cocker spaniol
  • Afgan Hound
  • Dalmatian
  • Bulldog englez
  • Irlandez wolfhound
  • Newfoundland
  • Bernard
  • Scottish Deerhound

Cocker Spaniel este o rasă cu risc ridicat care poate fi afectată negativ de deficiența de taurină.

Alte rase care sunt expuse riscului pentru deficitul de taurină includ:

  • English Setter
  • Labrador
  • Labrador Retriever
  • Newfoundland
  • Sf. Bernard

Boxerul și Marele Dane sunt cele două rase de câine la risc care pot fi afectate negativ de deficiența de carnitină.

Pentru a se asigura că un câine devine suficient de nutrienți că organismul lor trebuie să funcționeze în mod corespunzător, să verifice eticheta faptelor nutriționale pe eticheta alimentară pentru câini. În unele cazuri, un medic veterinar poate sugera suplimentarea. Boxerii și Spanielsul Cocker sunt cel mai probabil să beneficieze de suplimentarea carnitină.

Este important de observat că trebuie utilizate numai suplimente fabricate special pentru câini. Câinii nu ar trebui să li se administreze niciodată suplimente produse pentru oameni, chiar dacă acestea sunt concepute pentru DCM, cu excepția cazului în care este dirijat în mod specific de un medic veterinar.

Teste și diagnosticare pentru DCM la câini

Teste și diagnosticare pentru DCM la câiniExistă trei tipuri diferite de teste pe care un medic veterinar ar putea folosi pentru a diagnostica DCM la câini. Fiecare test ajută la evaluarea diferitelor părți ale inimii câinelui sau ale plămânilor. Primul dintre cele trei teste este de a diagnostica DCM, iar următoarele două sunt pentru a înțelege cât de avansată este condiția.

primul test este o ecocardiogramă. O ecocardiogramă ajută la diagnosticarea DCM, arătând dilatarea celor patru camere ale inimii. De asemenea, va arăta capacitatea inimii de a pompa și sângele de oxigenat sau va arăta dacă inima a devenit slabă și abilitățile de a funcționa în mod normal au început să scadă.

al doilea test este imagistica toracică. Imagistica toracică sau radiografia toracică pot fi folosite pentru a lua diferite imagini ale câinelui; Cele trei opinii cele mai frecvente luate sunt partea dreaptă, partea stângă și imaginile laterale. Imaginile ajută la identificarea oricărei acumulări a fluidelor din plămâni, precum și pentru a arăta sănătatea navelor și a țesutului în plămâni. Zona din jurul plămânilor poate fi, de asemenea, vizualizată.

al treilea test este o electrocardiogramă. Acest test se poate face relativ rapid pentru a determina ritmul inimii câinelui și, eventual, să identifice orice bătăi neregulate sau aritmii. Uneori, un medic veterinar poate recomanda o perioadă mai lungă de testare pentru a obține o imagine mai precisă a cât de bine funcționează inima. Pentru a testa o perioadă mai lungă de timp, un monitor de holter poate fi purtat pentru o perioadă de 24 de ore.

În plus față de aceste trei teste, un medic veterinar va asculta inima unui câine cu un stetoscop, poate rula teste de sânge sau raze X.

Plan de tratament

Odată ce testarea a fost finalizată, sa determinat un diagnostic, iar amploarea prejudiciului a fost determinată, poate fi sugerat un plan de tratament (7).

Există câteva planuri de tratament diferite pe care un medic veterinar ar putea folosi pentru a ajuta la atenuarea simptomelor DCM ale câinelui. În cazuri severe, un medic veterinar ar putea administra medicamente prin injectare pentru a răspunde rapid la simptomele pe care un câine îl prezintă. În cazuri mai puțin severe, un medic veterinar ar putea prescrie medicamente pentru ca câinele să ia o bază de rutină la domiciliu (10).

Prognoza pentru câini cu DCM

Din păcate, timpul de supraviețuire pentru câini cu DCM sunt foarte slabi (3). Un studiu a găsit probabilitatea supraviețuirii la 1 an pentru a fi 37.5% și la 2 ani pentru a fi 28% (11). Timpul de supraviețuire variază totuși: unii pot trăi câteva săptămâni, în timp ce alți câini vor trăi câteva luni.

În general, după dezvoltarea simptomelor clinice, timpul de supraviețuire pentru câini cu DCM a fost estimat la aprox 34 săptămâni, in medie (12, 13).

Nu există nici un tratament pentru DCM la câini și este de obicei o boală în mișcare rapidă; Cu toate acestea, un câine poate continua să trăiască o viață confortabilă, în funcție de cât de devreme este făcută diagnosticul (6).

Dacă un câine nu a ajuns la insuficiență cardiacă congestivă Etapa și primește tratament la începutul diagnosticului lor, acestea pot trăi o viață confortabilă, iar simptomele lor pot fi ușurate prin tratament. Dacă un câine este în insuficiență cardiacă congestivă, tratamentul medical poate să nu fie o opțiune. Când DCM este lăsată netratată sau nediagnosticată, există o posibilitate de moarte subită.

Prognosticul poate varia, de asemenea, în funcție de rasa câinelui. Cocker Spaniels Rata de declin o dată diagnosticată cu DCM este în mișcare foarte lentă. Sunt mult mai probabil să trăiască confortabil cu DCM decât cele mai multe alte rase de câine în aceeași etapă și cu același plan de tratament. Doberman Pinchers, pe de altă parte, se poate deteriora rapid, iar starea lor nu se poate îmbunătăți niciodată, chiar și cu adăugarea de medicamente. Tipic

Citiți următorul: Cum de a preveni un atac de cord de câine

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ghid pentru DCM la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dcm la câini: semne, prognoză, timp de supraviețuire și tratamente