Boala cardiacă la câini

Câine de rasă mixtă la un veterinar

Există mai multe tipuri diferite de boli de inimă și, în timp ce unele rase de câine sunt la un risc mai mare de a dezvolta o problemă a inimii decât altele, orice câine poate obține, din păcate, o problemă a inimii. Din acest motiv, este util ca proprietarii să fie capabili să recunoască semnele unei emisiuni potențiale. Cunoașterea cauzelor, simptomelor și opțiunilor de tratament pentru boli de inimă vă pot ajuta să păstrați inima câinelui să mergeți puternic cât mai mult posibil.

Ce este boala de inimă la câini?

O boală de inimă este orice tip de boală care afectează inima. Inima este un organ incredibil de vital și dacă nu este în măsură să funcționeze corect, mai multe părți ale corpului vor suferi. Aproximativ 10% din toți câinii examinați de un medic veterinar au un anumit tip de boală cardiacă și adesea merg nedetectați de proprietarii lor, cu excepția cazului în care boala este severă. Bolile comune ale inimii includ:

  • Boala valvulară - Problemele supapelor mitrale sunt cel mai frecvent tip de boală cardiacă valvulară la câini, dar Boala supapei tricuspide poate fi de asemenea văzută. Supapele sunt puține clape de țesut care acționează ca ușii între camerele inimii. Aceste supape împiedică curgerea sângelui înapoi prin inimă, dar când nu funcționează așa cum ar trebui, sângele nu curge corect prin corp.
  • Aritmogenic cardiomiopatie ventriculară dreaptă - De asemenea, denumită boxer cardiomiopatie datorită apariției aproape exclusive în boxeri, aceasta este boală de inimă care provoacă o bătăi inimii neregulate. Inima bate anormal de repede și sângele nu poate fi pompat în întregul corp datorită unei schimbări în mușchiul în ventriculul drept al inimii.
  • Boală de vierme - Heartworms sunt trecute prin țânțari. Când un țânțar mușcă un câine, larvele de vierme intră în sânge. Ele cresc și se dezvoltă în viermi care, în cele din urmă, umple plămânii și inima unui câine dacă un câine nu se află într-o prevenire eficientă a inimii.
  • Cardiomiopatie dilatată (DCM) - Inima este responsabilă pentru pomparea sângelui prin corp, dar la câinii cu DCM, inima și-a pierdut capacitatea de a face acest lucru eficient. DCM este foarte frecvent la câini și poate merge nedetectat de ceva timp.
  • Miocardită - Dacă un câine are miocardită, inima a devenit inflamată și celulele musculare mor.
  • Anomalii congenitale - Unii câini se nasc cu anomalii sau defecte în inimile lor care nu le permit să funcționeze corect. Exemple de boli cardiace congenitale includ ductus de brevete arteriosus (șunt), stenoză pulmonară, stenoză aortică, arc terric drept și defect septal ventricular.
  • Insuficiența cardiacă congestivă (CHF) nu este o boală în sine, ci mai degrabă rezultatul bolii de inimă. Insuficiența cardiacă apare atunci când sângele nu mai poate fi pompat în mod adecvat în tot corpul de către inimă. Deoarece unele boli de inimă nu pot fi vindecate, ele vor progresa în cele din urmă la insuficiența cardiacă.

    Semne de boală cardiacă la câini

    Boala cardiacă este adesea ascunsă, deoarece inima este un organ intern, dar dacă este suficient de severă, semnele pot fi văzute de un proprietar de animale de companie.

    Semne de boală cardiacă la câini

  • Tuse
  • Dificultăți de respirație
  • Oboseală
  • Colaps
  • Abdomen distind sau umflat
  • Gumele palide sau albastre

Deoarece inima este responsabilă de pomparea sângelui oxigenat pe tot corpul, problemele de respirație vor fi adesea văzute la câinii cu boli de inimă. Tuse, oboseală și o dificultate de respirație sunt cele mai frecvente semne, dar dacă boala de inimă se înrăutățește, Gumele palide sau albastre, și chiar colapsul va avea loc. Unii câini vor acumula, de asemenea, lichid în abdomen ca urmare a bolilor de inimă. Acest lucru va face ca aceasta să fie extinsă și să apară umflată și este menționată ca ascite.

Cauzele bolilor de inimă la câini

Boala cardiacă poate fi fie ceva ce un câine se naște sau se dezvoltă în timpul vieții sale. Boala cardiacă care se dezvoltă în timpul vieții unui câine este rezultatul uneia dintre cele mai importante cauze:

  • Infecția inimii din țânțarii
  • Genetica
  • Diferite infecții bacteriene, virale și protozoare
  • Deficiențe de vitamine și minerale
  • Toxines
  • Diverse medicamente
  • Tumorile
  • Necunoscut

Câinii care au o boală cardiacă congenitală pot să-l dezvolte în utero de la una sau mai multe cauze:

  • Genetica
  • Medicamente luate de mama însărcinată
  • Factori de mediu
  • Infecţie
  • Otrăvire
  • Nutriție slabă
  • Necunoscut

Diagnosticarea bolilor de inimă la câini

Deoarece boala de inima poate merge cu ușurință neobservată, etapele timpurii ale acesteia pot fi detectate numai de către medicul veterinar. O examinare fizică completă va fi efectuată și rasa câinelui, istoria și orice simptome pe care le vedeți sau au auzit acasă vor fi luate în considerare. Un stetoscop va fi folosit pentru a asculta inima câinelui și pentru a determina dacă a murmur sau ritmul anormal este capabil să fie auzit. Dacă se suspectează boala de inimă, pot fi recomandate raze X-X-X, teste de sânge, inclusiv un test de vierme și o ecocardiogramă. O electrocardiogramă (ECG) poate fi, de asemenea, justificată în funcție de tipul bolii cardiace suspectate.

Tratamentul bolilor de inimă la câini

Odată ce boala cardiacă este diagnosticată, un plan de tratament specific tipului bolii de inimă pe care îl are câinele dvs. va fi discutat. Boala de vierme este vindecabilă, dar necesită medicamente puternice pentru a ucide viermele din interiorul câinelui tău. Injecțiile alături de medicamentele de durere sunt utilizate în mod obișnuit și pot fi recomandate spitalizarea pentru a monitoriza dificultățile de respirație. Alte tipuri de boli de inimă necesită de obicei o monitorizare lungă de viață cu raze X, ecocardiograme și ECG, precum și diverse medicamente. Pentru unele tipuri de boli de inimă, chirurgie pentru a fixa un defect sau a elimina o tumoare poate fi o opțiune.

Cum de a preveni boala cardiacă la câini

Dacă vă uitați la obținerea unei rase de câine, cunoscute a fi mai probabil să dezvolte boli de inimă decât altele, asigurați-vă că întrebați întrebările de crescător despre părinții câinelui tău viitor. Câinii cu boală cardiacă genetică nu ar trebui să fie crescuți.

Prevenirea viermei trebuie administrată pe tot parcursul câinilor pentru a preveni boala de vierme, acizii grași omega-3 pot fi administrate pentru a sprijini sănătatea inimii și alimentele de câine de calitate care urmează asociației americane de oficialități de control al feedului (AAFCO) ar trebui să fie hrănite Ajutați la evitarea deficiențelor nutriționale. Dacă aveți o preocupare pentru deficiențele nutriționale specifice care sunt cunoscute că contribuie la boli de inimă, cum ar fi carnitina și taurina, discutați ce dietă poate fi cea mai bună pentru câinele dvs. specific. Medicamentele cu efecte secundare cunoscute asupra inimii nu trebuie administrate fără a fi nevoie și evitarea expunerii la toxine și zonele contaminate ar trebui să apară întotdeauna.

La rasele de risc pentru boli de inimă

Unele rase de câine sunt cunoscute a fi mai susceptibile de a dezvolta boli de inima. Acestea includ:

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Buchanan jw. Cauze și prevalența bolilor cardiovasculare. Curr vet ther. 1992-XI: 646.

  2. Buchanan jw. Cauze și prevalența bolilor cardiovasculare. Curr vet ther. 1992-XI: 646.

  3. Pyle RL, DF Patterson, S Chacko. Genetica și patologia stenozei subvalvulare discrete în câinele Newfoundland. AHJ 92- 324-334, 1976

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala cardiacă la câini