4 Probleme cardiace la câini: semne, cauze și tratamente

Câinii pot suferi de o varietate de probleme cardiace. Unele rase au fost afișate să fie mai expuși riscului de boli legate de inimă. De exemplu, studiile arată acea rasele mici sunt mult mai probabil Pentru a dezvolta probleme de inimă cum ar fi DMVD. Înțelegerea cauzelor și cunoașterea semnelor de inimă la câini pot ajuta proprietarii să prevină decesele și să accelereze tratamentul.

Două tipuri de probleme cardiace la câini

Problema inimii de câine poate fi fie congenitală, ceea ce este un termen pentru că câinii de sănătate sunt născuți sau dobândiți, care sunt cauzate de anumiți factori externi.

Boala cardiacă congenitală este cauzată de genetică, dar nu trebuie să fie ereditară. Câinii cu probleme cardiace congenitale vor dezvolta, de obicei, simptome la un moment dat în viața lor. Cu toate acestea, acest lucru poate fi întârziat sau chiar împiedicat cu o dietă sănătoasă și un exercițiu regulat. Reducerea stresului poate contribui, de asemenea, deoarece stresul contribuie la debutul precoce al bolii cardiace congenitale.

Boala cardiacă dobândită pot include diferite tipuri de probleme cardiace, dar cele mai frecvente sunt boala valvulară și miocardică. Boala cardiacă poate fi, de asemenea, cauzată de unele infecții, cum ar fi viermele de inimă și parvo. În timp ce efectele acestor probleme sunt destul de similare, tratamentul poate fi foarte diferit.

Unele recente studiile arată că câinii născuți în timpul verii sunt la un risc mai mare de boli de inimă.

Este rasa câinelui tău în pericol?

Toate rasele - mici și Câini mari - pot suferi din boli de inimă canine menționate mai jos, dar anumite rase au fost găsite în studiile retrospective cu mostre mari pentru a fi mai predispuse la aceste probleme decât altele. Prevalența depinde pe tipul din problema inimii.

Rasele mari și uriașe sunt mai predispuse la condiții ca Inima mărită sau insuficienta cardiaca. Unele dintre aceste rase cunoscute deseori au aceste probleme sunt boxerii, Dobermans, Shepherds German, Rottweilers, Retrievere si Marele Danes.

Rasele mici și de jucărie, pe de altă parte, sunt mai susceptibile la problemele legate de inimă legate de Supape de inimă, cum ar fi boala degenerativă a supapei mitrale (DMVD). Unele dintre aceste rase includ Spaniels, în special Regele de la Cavalier Charles Spaniol, miniatural și jucărie, dachshunds și schnauzers miniatural.

Dog alimente care provoacă probleme cardiace la câini

Mâncarea de câini fără cereale au fost considerate mai sănătoase de către proprietarii de animale de companie. Chiar dacă nu a fost niciodată Concluzie de medic veterinari, Numai recent, că proprietarii de animale de companie au început să-și schimbe câinii "după o universitate din California, studiul Davis a găsit un link arătând Cereale Free Dog Alimente care provoacă probleme cardiace la câini.

FDA Cereale Free Dog Alimente Probleme cardiace Raportul a explicat Cum această problemă este legată de deficiența de taurină la câini, un aminoacid care să fie crucial pentru o inimă sănătoasă a caninului. Aceasta nu este veste oamenilor de știință și veterinarilor, care știau de zeci de ani că lipsa taurinei într-o dietă a câinelui ar putea duce la probleme de inimă și, în special, la tulburarea musculară a inimii. Au fost multe mărci de mâncare pentru câini a studiat în mod constant Pentru a vă asigura că oferă suficientă taurină.

Dietele fără cereale au fost întotdeauna un fad care a decolat, dar majoritatea câinilor de fapt nu trebuie să fie hrăniți astfel de diete dacă nu au în mod specific o alergie la boabe. De la investigația FDA Publicat în 2018, Au fost efectuate mai multe cercetări pentru cauzele exacte și legăturile dintre alimentele cu câini liberi liberi și boli de inimă. A 2020 studiu sugerează că deficitul de taurină este cauzat de un conținut mai mare de fibre solubile și oligozaharide.

Linia de jos pe hrana pentru câini fără cereale care provoacă probleme cardiace la câini este că puteți preveni astfel de boli, evitând dietele FAD. Dacă câinele dvs. nu necesită mâncare fără cereale, atunci nu există niciun motiv pentru ao evita, deoarece boabele pot fi de fapt benefice pentru câini mai mult decât o singură cale.

4 probleme cardiace la câini

Boala de vierme la câini

1. Boală de vierme

Boala de vierme este responsabilă pentru aproximativ 13% din bolile de inimă la câini, chiar dacă poate fi complet împiedicată cu medicamente. Prevenirea este deosebit de importantă în zone cu mai mare Populația țânțarilor Deoarece această infecție parazitară este contractată prin mușcăturile de țânțari. Cu toate acestea, boala de viermi a fost diagnosticată în toate cele 50 de state din SUA.

Simptome:

Boala de vierme este foarte gravă și va fi fatală dacă este lăsată netratată. În timp ce boala poate fi uneori asimptomatică, în special în prima etapă, simptomele comune includ tuse persistentă, oboseală, scăderea apetitului și pierderea în greutate. În etapele ulterioare câinii pot tuse sânge.

Tratament:

Tratarea bolii de vierme canine incepe cu uciderea viermilor adulți din inimă și artere, împreună cu larvele din sânge. VET-ul dvs. va administra medicamente de vierme, de obicei melandru prin injecții pentru viermi adulți și ivermectin pentru larve. El poate, de asemenea, prescrie antibiotice sau steroizi dacă este necesar, pentru infecții mai severe. Medicamentele de durere sunt adesea date pentru a face injecțiile mai puțin dureroase.

Boala miocardică la câini

2. Boala miocardică

Boala miocardică este tipul bolii cardiace care atacă mușchiul inimii animalului și este considerat responsabil pentru 8% din toate problemele cardiace la câini. Există diferite variații ale acestei boli, dar cea mai frecventă se numește cardiomiopatie dilatativă (DCM). Această boală se caracterizează prin inima mărită, care nu funcționează corect și este cea în care alimentele cu câini fără cereale a fost legată ca fiind cauza DCM.

Cauze:

Această condiție este mai răspândită în câinii seniori, deși cauzele exacte sunt în mare parte necunoscute. Altele decât alimentele de câine care cauzează DCM la câini datorită deficienței taurine, unele dovezi sugerează, de asemenea, predispoziția genetică, în timp ce alte studii continuă să indice lipsa taurinei (și potențial carnitină) în dieta câinelui ca potențial contribuitor la DCM în unele rase.

Simptome:

cel mai notabil Simptomele cardiomiopatiei dilatate la câini includ respirația rapidă, tusea, dificultatea de respirație, letargie, anorexie și distensie abdominală. Unii câini ar putea suferi, de asemenea, de pierderea tranzitorie a conștiinței.

Uneori poate fi un fluid prezent în plămâni, ceea ce poate provoca respirația câinelui dvs. să sune la crackling sau înfundat. Unele simptome mai puțin vizibile ale DCM pot fi văzute cu o examinare fizică detaliată a inimii.

Tratament:

Tratamentul pentru cardiomiopatia dilatată se concentrează pe îmbunătățirea sănătății inimii și a funcției sale. Din păcate, câinii cu DCM au de obicei un prognostic sărac și scopul este de a face restul vieții câinelui cât mai confortabil posibil.

Veterinarul va prescrie medicamente pentru a crește contracția inimii și pentru a îmbunătăți respirația câinelui. Dacă există acumularea de lichid în plămâni, veterinarul dvs. va prescrie și diureticele. Medicamentele care sporesc dilatarea vaselor de sânge, numite vasodilatatoare, pot face sângele pompei inimii mai eficient. Spitalizarea nu este de obicei necesară, cu excepția cazurilor severe.

VET dvs. va monitoriza progresul câinelui dvs. în controale regulate, dar va trebui, de asemenea, să fiți atenți și să urmăriți orice modificări ale comportamentului câinelui dvs. și semne de probleme ale inimii.

Boala valvulară la câini

3. Boala valvulară

Bolile valvulare sunt una dintre cele mai comune forme de boli de inimă la câini, deoarece sunt responsabili pentru aproximativ 70% din toate problemele cardiace. Există mai multe subtipuri de boli canine vulvulare, cum ar fi boala cronică a supapei (CVD), endocardioza și Boala degenerativă a supapei mitrale (DMVD), cu CVD fiind mai răspândită.

Cauze:

Boala cronică a supapei este de obicei mai proeminentă la câinii care sunt mai în vârstă de 5 ani. De asemenea, este mai probabil ca rasele mici să dezvolte această condiție.

Practic, CVD este a Procesul degenerativ legate de îmbătrânire. Nu există nici o cauză determinată, deși există probabil o componentă genetică moștenită, cel puțin în unele rase. În timp ce mulți câini cu boală dentară suferă, de asemenea, de boala de supapă cronică, boala dentară nu este considerată ca fiind cauza CVD.

Simptome:

Unele dintre cele mai frecvente semne clinice ale CVD includ respirația rapidă și superficială în repaus, respirația muncii, somnul neliniștit, slăbiciunea, tusea, scăderea poftei de mâncare, pierderea în greutate și letargia. Unii câini pot avea o leșin sau să se prăbușească, precum și o burtă disperată.

Tratament:

Din păcate, în prezent nu există nici o modalitate de a preveni sau chiar a încetini progresia bolii de supapă cronică la câini. Există medicamente VET dvs. poate prescrie dacă câinele dvs. are CVD simptomatic, care este o etapă mai avansată a condiției. Aceste medicamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar nu vor trata boala în sine.

Unele schimbări de stil de viață pot fi necesare dacă câinele dvs. suferă de CVD, în special modificările dietei. Care include alimentarea unei diete echilibrate și evitarea de sodiu excesiv. Dacă câinele dvs. este supraponderal, el poate fi necesar să meargă la un program de reducere a greutății.

Insuficiență cardiacă congestivă la câini

4. Insuficiență cardiacă congestivă

Insuficiență cardiacă congestivă (CHF) nu este o boală în sine, ci mai degrabă o etapă în dezvoltarea altor probleme cardiace canine, în special boala cronică a supapei. Este un termen care descrie incapacitatea inimii de a pompa suficient de sânge la alte organe și restul corpului.

Cauze:

Este estimat că Majoritatea cazurilor CHF sunt cauzate de insuficiența valvulară. Cu toate acestea, există multe alte cauze care duc la CHF, cum ar fi cardiomiopatia, îngustarea vaselor de sânge majore și neregulile ritmului.

Simptome:

Simptomele precoce ale insuficienței cardiace congestive la câini sunt aceleași cu alte probleme cardiace - dificultate de respirație, tuse, obositoare ușor, creșterea ratei respiratorii etc. Cu toate acestea, cu progresia bolii pot apărea alte simptome, inclusiv acumularea de fluid în abdomen, schimbarea culorii limbii sau gingiei la o nuanță de albastru, pierdere în greutate și leșin.

Tratament:

Tratamentul câinelui dvs. pentru bolile de inimă congestive va depinde de problema cardiacă specifică care o provoacă. Unele dintre opțiunile posibile de tratament includ:

  • Dieta redusă de sodiu pentru a reduce apariția fluidului în abdomen
  • Medicamente pentru a încetini acumularea de lichide în plămâni
  • Medicamente care ajută inima să funcționeze mai bine
  • Chirurgie pentru a repara o supapă sfâșiată
  • Instalarea unui stimulator cardiac pentru bătăile inimii neregulate

În concluzie, problemele inimii câinelui sunt întotdeauna serioase și recunoscând simptomele la timp pot ajuta prognosticul animalului dvs. și calitatea vieții. Acordați atenție diferitelor probleme de respirație cum ar fi dificultăți de respirație și respirație lucrată, tuse, letargie, apetitul sărac și pierderea în greutate. Luați-vă pooch-ul la veterinar pentru a obține diagnosticul adecvat și pentru a începe imediat tratamentul.

Citiți următorul: Hrană pentru câini de casă pentru rețetă de boală cardiacă

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Probleme cardiace comune la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Probleme cardiace la câini: semne, cauze și tratamente