Colorpoint shorthair cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

ColorPoint Shorthair

ColorPoint Shorthair este o felină iubitoare și loială. Are prietenul prietenos, afectuos, și natura sociabilă a Siamezei, precum și jucăia și stabilitatea unui American Shorthair. Ei sunt solicitanți de atenție. Ei nu vor ezita să vocalizeze doar pentru a vă atrage atenția sau dacă se simt nemulțumiți de ceva. Ele sunt inteligente și pot fi foarte emoționale în anumite situații. Punctul de culoare nu este niciodată frică să-și arate partea afectivă și amuzantă. Este aceasta pisica potrivita pentru tine? Să aflăm.

Tabby Point Blue Eyed Kitten

Istoria ColorPoint Shorthair

Nimeni nu poate spune data exactă sau care a creat primul ColorPoint Shorthair. Ceea ce știm este că rasa este rezultatul combinării a siamez cu un shorthair american, fie un Pisica abisiniană. Ceea ce este clar este că niște crescători de pisici în anii 1940 nu erau mulțumiți de culorile ascuțite ale Siamezei. Au căutat să creeze o siameză cu o culoare diferită. Acest lucru a dus la crearea ColorPoint Shorthair.

Registrele majore de pisici recunosc doar patru culori Siamese. Acestea sunt punctul de sigiliu, ciocolată, albastru și liliac. Punctul de etanșare Siamese a avut puncte maro întunecate pe un corp palid Fawn. Pisicile de ciocolată Siameze au avut puncte de culoare deschisă pe un corp alb cremos. Pisicile albastre Siamese vin cu puncte albastre gri, cu un corp alb albastru. Pisicile Siameze cu culori de liliac au arătat puncte gri roz pe un corp alb.

Unii crescători americani și britanici de pisici au vrut să creeze un alt punct Siamese. Ca atare, au împerecheat un punct de sigiliu Siamese cu un scurtchir roșu american cu un model tabby. Unii crescători au împerecheat, de asemenea, siameza la o pisică abisiniană. Pisicile de scurte ale culorii rezultate au fost apoi crescute înapoi la un punct de sigiliu Siamese. Acest lucru este de a ajuta la consolidarea calităților noii pisici Siamese. La urma urmei, crescătorii au dorit doar un alt punct de culoare din Siameză.

Rezultatele inițiale au fost departe de a fi satisfăcătoare. Deși au reușit să creeze un alt punct de culoare din Siameză, crescătorii au trebuit să sacrifice unele dintre atributele fizice unice ale Siamese originale. Cu toate acestea, totul nu este pierdut. Oamenii au început să ia în considerare noul punct de culoare. Oamenii cred că culoarea roșiatică a noii Siameze este adorabilă.

Asociația Cat Fanciers a început să recunoască ColorPoint ca o rasă diferită în anii 1960. În 1964, Registrul CAT a avansat punctele de culori roșii și de cremă la statutul de campionat. Cinci ani mai târziu, organizația sa ridicat, de asemenea, la starea campionatului Tortie și Lynx Punctele de la ColorPoint.

Astăzi, doar două registre majore de pisici recunosc ColorPoint Shorthair ca o rasă distinctă. Acestea includ Federația Mondială a CAT și Asociația Cat Fanciers. Alte registre de pisică consideră pisica ca o altă variantă a siamezei. Există, de asemenea, cei care se uită la ea ca o pisică hibridă, datorită amestecării Siamese, Abyssinian și American Shorthair în creația sa.

Fapte rapide despre ColorPoint Shorthair

Nu toată lumea poate fi de acord că ColorPoint Shorthair este o pisică pedigreată. Cu toate acestea, nimeni nu poate nega popularitatea acestor pisici. Înainte de a începe să cumperi un punct de culoare pentru a aduce acasă, totuși, ar fi mai bine să înțelegeți mai multe fapte de bază despre aceste pisici.

  • Kitty de dimensiuni medii

Punctul de culoare împărtășește o mulțime de lucruri cu vărul său, Siamese. Punctele de culoare masculine sunt de dimensiuni medii. Adesea cântăresc între 8 și 12 kilograme. Punctele de culori feminine sunt mai mici, adesea nu depășesc 8 kilograme.

Ele au, de asemenea, capul caracteristic în formă de pană a siamezei. De asemenea, are urechi înalte care accentuează în continuare forma triunghiulară a capului său. Are un nas drept drept, deși. Are un corp subțire, dar bine musculat. Sprijinirea corpului sunt patru picioare subțiri și lungi. Ei au, de asemenea, o coadă care are un punct caracteristic la vârf.

Una dintre cele mai iubitoare caracteristici fizice ale punctului de culoare este ochii lui. Ei au o culoare albastră strălucitoare, care contrastează bine cu punctul său original roșu. Ele sunt, de asemenea, în formă de migdale, împrumutând o privire de prietenie și sociabilitate la pisică.

  • O siameză într-o culoare diferită

După cum sa menționat, punctul de culoare este o siameză în afara punctelor tradiționale ale rasei. Dacă vedeți o pisică siameză, nu în ciocolată, sigiliu, albastru sau color liliac, atunci este un shorthair colorpoint.

ColorPoint Shorthair poate veni în 16 varietăți de culori diferite. Există standardele CFA puncte roșii și creme solide. Există, de asemenea, punctele de lynx și punctele de tortie. Punctul Lynx poate veni în diferite culori. Acestea pot include sigiliu, ciocolată, albastru, liliac, roșu, cremă, etanșe-tortie, ciocolată-tortie, cremă albastră și liliac-cremă. Ele pot veni, de asemenea, în puncte de culori parțial. Acestea includ sigilii, crema albastră, chocolate-tortie și liliac-cremă.

  • ColorPoint confuzie

Țineți minte că numai CFA și WCF consideră culoarea ca o rasă de felină distinctă. Alte registre au folosit termenul "ColorPoint" pentru a se referi la pisicile care au Persanii în strămoșii lor. De asemenea, ei numesc alte pisici ascuțite ca ColorPoint. Un exemplu al acestui lucru este Himalayan.

  • O pisică foarte vocală

Siamese este o pisică foarte vocală. Nu este surprinzător faptul că culoarea este, de asemenea, foarte vocală. Nu este rușine să folosească oricare dintre cele 100 de voci sau astfel de voce pentru a-și comunica gândurile și sentimentele. Aceasta poate fi o preocupare reală pentru persoanele care locuiesc în complexe de apartamente. Sunetul care vine de la această pisică poate deranja cu ușurință vecinii.

  • Pisică de vărsare scăzută

Multe dintre pisicile care au pisica siameză în genele lor au potențialul de a fi scăzut. Aceasta include punctul de culoare. Nu credeți că este deja un animal de companie bun pentru persoanele cu astm și alte alergii. Ei încă poartă același alergen fel d 1 care este prezent în toate pisicile. Singura diferență este că pisicile Siamese au concentrații mai scăzute ale acestui alergen.

Cu toate acestea, deoarece ColorPoint este un amestec de siameză și un sportului american sau un abisinian, puteți obține un punct de culoare cu diferite niveluri de potențial de vărsare. American Shorthairs sunt nivele moderate.

Dacă punctul de culoare este rezultatul încrucișării unei siameze și a unui shorthair american, atunci vă puteți aștepta la un potențial moderat de vărsare scăzut. abisinian, Pe de altă parte, este o rasă scăzută. Punctele de culori cu un părinte abisinian tind să aibă un potențial mai mic de vărsare decât cei născuți de la un părinte american de scurtă durată.

ColorPoint Shorthair Kittens

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

ColorPoint Shorthair este la fel de frumos și afectuos ca și Siamese. Poate avea, de asemenea, jucăușul sportului american sau inteligența și curiozitatea abisinianului. O parte a părintelui animal de companie al acestui pisicty este știind cum să aibă grijă de aceasta, inclusiv hrănirea, îngrijirea și sănătatea sa.

Sănătate

ColorPoint Shorthair are un Speranța medie de viață de aproximativ 12 până la 16 ani. Cu toate acestea, nu este neobișnuit că există câteva pisici care pot trăi până la 20 de ani. Această rasă de felină este destul de predispusă la câteva condiții de sănătate, totuși. Acestea pot include proeminența sternă, degenerarea retinei și sechestrul cornean.

Acestea sunt în plus față de bolile care sunt destul de frecvente între Siamese și alte pisici. Acestea includ cardiomiopatia hipertrofică, boala renală, amiloidoza, ochii încrucișați, limfomul, astmul și megaesofagul.

În proeminența sternă, sternul pisicii are un unghi interior. Acest lucru poate comprima inima și plămânii pisicii. Este o boală ereditară printre culori. Din acest motiv, trebuie să fiți foarte atenți atunci când cumpărați un pisic de culoare. Unul ar trebui să obțină pisoii de la un crescător de reputație. Sau, cel puțin, cereți crescătorului să vă arate certificatele de sănătate ale părinților pisoiului.

Degenerarea retinei este aproape similară cu atrofia retinei progresivă. Poate duce la orbirea pisicii. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra calității vieții ColorPoint. Același lucru este valabil și cu sechestrul cornean. Singura diferență dintre această boală și cea a condițiilor retinei este că nu este o boală gravă. Sechestrul cornean are ca rezultat formarea unei leziuni pigmentate în corneea ochilor de culoare.

În plus față de aceste condiții de sănătate, există, de asemenea, dovezi anecdotice care arată predispoziția punctelor de culori pentru hipersensibilitatea vaccinului. Unii proprietari de animale de companie raportează că pisicile lor ColorPoint au devenit febră letargică sau dezvoltată imediat după primirea fotografiilor lor de vaccin. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie o scuză de a nu avea scorforatorul ColorPoint vaccinat din bolile de bază feline.

O altă stare de sănătate pe care potențialul PET PET Părinți de ColorPoint Shorthairs ar trebui să știe este sindromul Hyperesthesia. Aceasta este o problemă neurologică care are ca rezultat o sensibilitate excesivă la stimuli. Acest lucru poate duce pisica la linge, zgârieturi și mușcă anumite părți ale corpului. Poate duce la pierderea părului și infecțiile bacteriene secundare.

Hrănire

ColorPoint Shorthair pisicile sunt destul de predispuse la obezitate. De aceea, ar trebui să fiți atenți să o hrăniți numai cu cantitățile necesare de alimente de înaltă calitate. Ar trebui să evitați hrănirea liberă a pisicii, deoarece acest lucru poate contribui la problemele legate de greutate. Cel mai bine este să hrăniți culoarea adulților de două ori pe zi. Pisicile se pot hrăni de până la patru ori pe zi.

Cea mai bună mâncare pentru un ColorPoint Shorthair este alimente conservate de înaltă calitate. Este mai scump decât kibbles. Cu toate acestea, are mai puține calorii și carbohidrați decât kibbles. De asemenea, conține mai multe proteine ​​pe bază de substanțe uscate. Amintiți-vă că această pisică este lungă și slabă. Are nevoie de proteine ​​de înaltă calitate pentru a-și dezvolta mușchii.

Apa ar trebui să fie, de asemenea, o parte a rutinei sale de alimentare. Acest lucru este indiferent de tipul de alimente de pisică pe care le dați ColorPoint. Fântâni de băut pentru animale de companie lucrează cel mai bine în încurajarea pisicilor să bea mai mult. Dacă sunteți într-un buget strâns, asigurați-vă că pisica are acces la apă proaspătă, curată și rece, poate ajuta. Adăugând câteva picături de bulion de pui sau sucul dintr-o cutie de ton poate, de asemenea, ajuta.

Postări asemănatoare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede, Cel mai bun produs de pisică uscată și Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

Îngrijire

Ca orice altă pisică, ColorPoint Shorthair merită îngrijire adecvată. Trebuie să fie atât sănătoasă, cât și fericită, astfel încât să-și poată trăi viața de felină la maxim. Un mod pe care îl puteți asigura că acest lucru este aducând pisica la veterinar in mod regulat. Are nevoie de un examen de wellness în fiecare an care ar trebui să includă, de asemenea, verificări de sănătate de rutină și teste de screening. De asemenea, critice sunt fotografii de vaccinare de bază. Trebuie să înțelegeți că vor exista întotdeauna efecte secundare ale acestor vaccinări. Un medic veterinar vă poate ajuta să gestionați aceste reacții adverse, în cazul în care apar.

Preventivii sunt, de asemenea, importanți în îngrijirea punctelor de culori. Au nevoie de protecție împotriva puricilor, căpușe și acarieni. De asemenea, au nevoie de protecție împotriva viermilor de inimă și a viermilor intestinali. Există formulări care pot contribui la furnizarea unor astfel de proteze. Dacă cineva nu este dornic de utilizarea preventivilor sintetici, atunci el sau ea poate folosi remedii naturale. Cu toate acestea, rezultatele nu pot fi la fel de eficiente sau ca fiind rapide ca formulări sintetice.

Pisicile de la ColorPoint Shorthair sunt, de asemenea, foarte jucaude și inteligente. Ei se vor face bine cu Jucării de pisici interactive precum și jucării puzzle. Ei cer atenția proprietarilor lor și a celorlalți membri ai familiei. Dacă nu le puteți da această atenție, atunci ei ar putea dezvolta probleme comportamentale. Punctele de culoare sunt foarte agățate. De aceea sunt, de asemenea, predispuse la anxietate de separare. Din acest motiv, proprietarii ar trebui să formeze aceste pisici la cel mai scurt timp posibil. Lăsându-le cu jucători de angajare și stimulare mental pot ajuta, de asemenea.

Nu permiteți Shorthair ColorPoint să se rătăcească în afara casei. Este posibil să nu fie la fel de scump ca și persanii sau Rusă albastru Dar, la un preț mediu de 500 până la 800 de dolari, poate continua o sumă frumoasă de bani dacă se încadrează în mâinile greșite. În aer liber este, de asemenea, plin de pericole. Substanțele chimice nocive pot ajunge pe haina sau labele pisicii. Vehiculele în mișcare pot lovi și răni pisica. Animalele sălbatice și alte creaturi vicioase pot, de asemenea, să rănească pisica. Cel mai bine este să-l păstrați în interior.

O parte din îngrijirea ColorPoint este Formarea casetei de gunoi. Învățând cum să utilizați cos de gunoi este crucială pe măsură ce nu doriți ca pisica să-și desfășoare "afacerea" oriunde altundeva. Curățarea cutiei de gunoi este, astfel, importantă. Unul ar trebui să eliminați așternutul în fiecare zi, dând caseta de gunoi o curățare temeinică în fiecare săptămână. De asemenea, ar trebui să investiți Scratching Pad și Paturi de pisici pentru a face fericitul ColorPoint Shorthair fericit. Copacii de pisici sunt, de asemenea, unelte excepționale. Aceasta este o rasă de pisică care iubește să urce și să sară.

Îngrijirea

Îngrijirea punctului de culoare nu este dificilă. Haina sa nu necesită periaj foarte frecvent. Este de asemenea scăzut. Odată ce spălarea săptămânală a hainei este adesea suficientă. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea murdăriei care ar putea fi pe blana pisicii. De asemenea, poate facilita distribuția mai uniformă a uleiurilor sale naturale.

Curățarea urechilor este, de asemenea, importantă. Murdăria se poate acumula în urechi și poate duce la dificultăți de auz. Trebuie să inspectați urechile pentru semne de inflamație, cum ar fi umflarea, înroșirea sau prezența descărcării.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse de curățare a urechii pisici

Clipping ghearele pisicii la fiecare 3 până la 4 săptămâni face parte din îngrijirea punctului de culoare. Nu vă așteptați ca postul de zgâriere să aibă grijă de această cerință. Periați și dinții. Este mai bine dacă îl puteți spăla în fiecare zi.

Postări asemănatoare: Cea mai bună periuță de dinți de pisică și Cea mai bună pastă de dinți de pisică

ColorPoint Shorthair pisică minciună

Temperament

Punctele de culoare sunt pisici foarte inteligente. Ei știu ce vor și lucrurile pe care le place. Ei nu vor ezita să vă informeze că nu le place ceva prin voce. Și dacă acest lucru nu vă atrage atenția, vă vor da o gleznă. Există câteva pisici, totuși, care vă vor da o privire piercing. Acest lucru este destul de neplăcut pentru unii proprietari de animale de companie. Vă va face să simțiți că neglijați pisica.

Aceste pisici sunt, de asemenea, destul de posesive și geloase. Ele sunt afectuoase și pot arăta natura lor iubitoare tuturor din gospodărie. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de un membru special al gospodăriei, acesta poate arăta posesivitatea și protecția ei extremă. Punctul de culoare crede că această persoană aparține pisicii. Este proprietatea sa și nimeni altcineva.

În timp ce punctul de culoare poate fi posesiv, poate să-și ducă dragostea și afecțiunea celorlalți membri ai gospodăriei. Se poate înțelege bine cu câinii prietenoși și alte animale de companie. Și dacă aveți copii, culoarea va juca și cu ei. Are agilitatea și jocul unui abisinian, la urma urmei.

Pisicile ColorPoint Shorthair sunt, de asemenea, foarte inteligente. Este o trăsătură pe care au primit-o de la strămoșii lor abisinieni, deși disperarul american este, de asemenea, inteligent. Au o natură foarte curioasă. Ei folosesc energia lor fără limite pentru a investiga lucruri care nu le sunt familiare. Aceste pisici pot urca cu ușurință platforme înalte pentru a-și face "investigațiile" mult mai cuprinzătoare.

Cu toate acestea, natura lor este lapcat, care face ca punctul de culoare să fie bine iubit în comunitatea iubitoare de pisici. Ele sunt sfinții dulci care au o afinitate foarte puternică pentru păturile fuzzy și tururile calde. Nu fi surprins dacă culoarea va petrece restul nopții de partea dvs. în pat.

ColorPoint Shorthair este a Pisica mare. Își dorește atenția proprietarului și poate fi foarte afectuoasă. Este perfect pentru gospodăriile cu copii mai mari și alte animale de companie. Rețineți că culoarea este o pisică foarte vocală. Dacă nu vă deranjează pisicile zgomotoase, atunci ColorPoint poate fi un partener de felin minunat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Colorpoint shorthair cat: informații de rasă, caracteristici și fapte