Pisica abisiniană: informații de rasă, caracteristici și fapte

Abyssinian Cat: informații de rasă de pisici, caracteristici și fapte

Pisicile abisiniene sunt printre cele mai populare rase de feline din intreaga lume. Acest lucru poate fi atribuit atât aspectului lor minunat, cât și celor minunate personalităților lor. Ele sunt pisici elegante și atletice care au un mediu, construit curat. Un adult abisinian va ajunge la aproximativ două picioare în lungime și va cântăra aproximativ șase până la zece kilograme. Haina lor este scurtă și matasoasă, dar foarte luxoasă și poate varia în culori. Ar putea fi ceva de la o blană groasă care poate fi culoarea de argint până la scorțișoară sau maro de aur. Unele pisici abisiniene sunt mai mult de o culoare albastru-gri. Haina lor apare pătată ca fiecare păr este mai ușor la bază și mai întunecat la vârf. Momii de pisici și tații se îndrăgostesc de ochii lor mari, în formă de migdale, care sunt întotdeauna alerte și expresive.

Ele pot avea uneori un aspect asemănător cu Lynx, datorită urechilor lor mari și sunt pisici extrem de inteligente. Ele pot fi independente, dar pot arăta, de asemenea, o mare afecțiune proprietarilor lor norocoși și iubesc să facă parte din ceea ce se întâmplă cu familia. Ei ar fi cel mai potrivit pentru o familie care trăiește într-o casă mai mare, cu o curte sau o grădină și care nu sunt departe de perioade lungi de timp.

Pisica abisiniană situată pe canapea brună

Istoria rasei de pisică abisiniană

Nimeni nu este total sigur de originea pisicii abisiniene. Ele poartă o asemănare puternică cu pisicile prezentate pe picturi de mormânt și desene de papyri din Egiptul antic. Există, de asemenea, feline asemănătoare cu Africa de Nord, Asia și Orientul Mijlociu și în alte regiuni Jungle din întreaga lume. Ei au fost aproape cu siguranță prezentați în Occident de marinari și comercianți - în special cei din Abyssinia acum o sută de ani.

Au fost câteva cercetări genetice recente, care a indicat că rasa pe care o numim acum abisinian a evoluat de fapt în Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, alte cercetări indică Wildcat african ca origine. Unii crescători sunt de părere că linia originală abisiniană a murit și că rasa a fost recreată de crescătorii de pisici în Marea Britanie.

Asociația de rasă cu Marea Britanie este bine cunoscută. Dr. Sumele William Gordon din Scoția a fost primul care a documentat o pisică din rasa care a fost numită Zula. Această pisică particulară a venit din orașul abisinian Zula și a însoțit un echipaj naval înapoi în Marea Britanie după războiul din 1868. Cu toate acestea, rasa a fost aproape cu siguranță eliminată în Occident ca parte a devastării cauzate de cel de-al doilea război mondial.

În ceea ce privește SUA, abisinienii nu au fost recunoscuți aici până în anii 1900. Ei au fost expuși pentru prima dată în Boston în 1909, dar nu au avut succes real până după 1930. O singură pisică numită Ras Seyum a fost importată în SUA în anii 1930 și a atras atenția crescătorilor. Acest lucru a dus la creșterea popularității rasei și astăzi sunt una dintre cele mai populare rase pe care le avem.

Fapte rapide despre pisica abisiniană

  • Ei nu pot fi de fapt din Abyssinia!

În timp ce este adevărat că unele pisici abisiniene au fost aduse în Europa de la Abyssinia (care se numește acum Etiopia), originea lor ar putea fi în Asia de Sud-Est. De asemenea, se consideră că rasa originală a murit după cel de-al doilea război mondial și a fost înviat de crescători entuziaști.

  • Ele sunt foarte atletice

Abisinienii sunt foarte agili și atletici. Ei ar prefera să trăiască într-un apartament mare sau într-o casă cu o curte sau o grădină, astfel încât să se poată mișca în jur. Ei au nevoie de stimulare și atenție constantă. Abyssinienii iubesc să alerge și să urce și sunt capabili sărind șase picioare în aer! Ei vor merge, de asemenea, pe o leșie și vor efectua trucuri dacă le înveți corect.

  • Acestea nu sunt cea mai bună alegere ca o pisică de spectacol

Dacă căutați o pisică care va concura în spectacolele de pisici, abyssinianul poate să nu fie cea mai bună alegere pentru dvs. Chiar dacă sunt pisici foarte frumoase și inteligente, au tendința de a fi foarte timizi în jurul străinilor. Ei nu-i plac nici măcar alte pisici pe care nu le sunt obișnuite!

  • Au urechi foarte mari

Abyssinienii au o audiere excelentă pentru că au urechi mai mari decât multe alte pisici. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă de ele. Verificați-le în mod regulat și curățați-le dacă este necesar. Ceara se poate acumula în urechi care pot duce la infecții. De asemenea, pisicile pot obține acarieni de urechi care pot provoca tot felul de probleme. Prevenirea este întotdeauna preferabilă să se vindece când vine vorba de problemele urechii.

În legătură cu o postare: Cleaner pentru urechi de pisici

  • Au personalități mari

Abyssinienii nu pot fi cea mai mare rasă, dar au personalități mari. Evident, toți indivizii sunt diferiți, dar, în general, sunt o pisică loială și iubitoare. Ei caută o companie de la oameni, dar vor fi în termenii lor. Poate că nu-i place să stea în poală, dar sunt foarte intuitivi. Ei vor ști cum vă simțiți și veți face tot posibilul să vă înveselească când sunteți în jos.

Lucruri pe care ar trebui să știți despre pisica abisiniană

Invitarea unei rase de pisică să trăiască în casa dvs. cu dvs. este un angajament mare. Ar trebui să faceți mai întâi cercetarea dvs. pentru a vă asigura că vă puteți îngriji în mod corespunzător. Abyssinienii pot face animale de companie minunate și tovarăși, dar nu pot fi potrivite pentru compoziția și stilul de viață al tuturor gospodăriilor. Iată câteva dintre lucrurile principale pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a vă decide să luați pe o pisică abisiniană.

Sănătate

Vă puteți aștepta ca abisinianul dvs. să trăiască între 12 și 16 ani, dar vor necesita îngrijirea corectă de a se bucura de o viață lungă și sănătoasă. Este esențial să primească vaccinările corespunzătoare și sunt hrăniți dieta corectă.

În general, ele sunt o rasă foarte robustă și sănătoasă. Cu toate acestea, vor exista anumite condiții și boli pe care trebuie să le căutați. Iată cele mai frecvente.

  • Gingivită: Acesta este stadiul incipient al bolii parodontale și este o inflamație a gingiilor. Buzunarul dintre dinți și gingiile se numește sulcus gingival. O acumulare a plăcii în această zonă poate duce la multiplicarea bacteriilor în acest spațiu și distrugerea țesutului gingiei. Vor fi umflături și roșeață și, în cele din urmă, o pierdere de dinți și dificultăți de hrănire.
  • Atrofia retinei progresivă (PRA): Aceasta este o afecțiune care afectează celulele retinei din spatele ochiului. O formă a bolii începe la vârsta de două până la trei luni, iar alta se dezvoltă la pisicile adulte. Ambele conduc la o pierdere de vedere. Abisinienii sunt singura rasă în care aceasta este o problemă moștenită. Din fericire, ca urmare a practicilor de reproducere responsabile, este acum foarte rară, dar este încă ceva pe care ar trebui să-l întrebați, deoarece este o condiție devastătoare.
  • Amiloidoză: Această condiție este cauzată de proteine ​​anormale depozitate în organele corpului, în mod obișnuit ficatul. Rezultatul este eșecul organului, boala cronică și moartea. De obicei se dezvoltă la vârsta de aproximativ cinci ani și este progresivă; În unele pisici există o deteriorare rapidă, dar în altele este mai lentă. Este mai frecvent în siamez și rasele abisiniene decât în ​​alte pisici, dar sunt raportate mai puțin adesea acum decât în ​​anii precedenți.
  • Deficitul kinazei piruvat (PK): Aceasta este o altă tulburare moștenită care provoacă anemie, deoarece celulele roșii din sânge devin instabile și se încadrează. Se poate dezvolta la diferite vârste și poate prezenta ca letargie, slăbiciune și pierdere în greutate. Gena care cauzează problema este cea mai adesea găsită în abisinian și Bengal Cats, precum și câteva alte rase și screening genetic, este disponibil pentru această condiție.
  • Luxarea patellar: Pagina patellar este capacul genunchiului și când apare luxarea se mișcă din poziția sa normală. Se găsește de obicei pe interiorul genunchiului, dar se poate muta în exterior. Este o condiție moștenită în abisinieni și afectează ambele picioare posterioare. Provoacă limpede, un tip de mers numit "Bunny Hopping" și colaps total de membri din spate. De multe ori poate fi corectată cu intervenția chirurgicală.
  • Piele sensibila: Acest lucru este denumit, de asemenea, hiperesesia felină sau "sindromul pisicii Twitchy". Veți observa că pielea de pe spatele din spate a pisicii dvs. și pot sări brusc ca și cum ceva le-a atins. Se poate întâmpla în somn și pot încerca să-și muște și să-și lingă spatele. Puteți observa spasme musculare și răsuciri. În cazuri severe, pisicile dvs. pot apărea halucinate, iar elevii lor se pot dilata. Unele pisici chiar se auto-mutilizează și mușcă, mestecă și își zgârie propriile corpuri. Acest lucru va duce la pierderea părului, leziunile cutanate și, eventual, Infecții cu pielea.

Tânără pisică abisiniană

Hrănire

Când vă ridicați pentru prima oară pisoiul abisinian de la ameliorator, este important să rămâneți la aceeași dietă pe care o primesc. Schimbări bruște de dietă pot provoca tulburări de stomac în pisici. Dacă decideți să le transferați la o altă mâncare, trebuie să o faceți treptat. Amestecați puțin din noua mâncare cu alimentele lor normale pentru a începe și apoi schimbați treptat proporțiile.

Abisinienii au nevoie de a Premium Cat Food cu o mulțime de proteine ​​de înaltă calitate din surse de carne. De asemenea, au nevoie de uleiuri de omega și o gamă de vitamine și minerale pentru a sprijini toată sănătatea. Cel mai bine este să alegeți un aliment care nu conține aditivi artificiali, deoarece acestea pot provoca alergii. Abisinienii pot face bine alimente umede sau uscate Dar, dacă pisica dvs. nu bea multă apă, puteți simți că o alimentație umedă este mai potrivită și va ajuta la prevenirea deshidratare.

Postări asemănatoare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede și Cel mai bun produs de pisică uscată

Nu este obișnuit ca pisicile de senior de abisinieni să fie foarte agitare cu alimente, dar totuși trebuie să continuați cu o dietă de înaltă calitate. Este posibil să trebuiască să hrăniți o pisică matură de mai multe ori pe zi pentru a vă asigura că acestea primesc o nutriție adecvată. Ai grijă de calorii totale pe care le ingestise. Pe măsură ce primesc mai puțin activi, este posibil să trebuiască să ajustezi dieta lor prevenirea obezității care va aduce o întreagă gamă de probleme neplăcute de sănătate.

Postări asemănatoare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate și Cele mai bune alimente pentru pisici mai mari

Îngrijire

Puteți face multe pentru a ajuta frumusețea dvs. abisiniană să conducă o viață lungă și fericită. Dieta, exercițiul și îngrijirea veterinară obișnuită sunt esențiale.

De asemenea, supraveghează pisica dvs. și le protejează de pericolele care le-ar putea face rău. Acest lucru poate însemna că ați blocat anumite camere din casa dvs. și eliminați obiectele și substanțele care sunt dăunătoare. Abyssinienii au nevoie de sesiuni regulate de joc care satisfac instinctul lor de a vâna și nevoia lor de a explora. În cazul în care mintea și corpul lor și au fost ocupate, ele sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta probleme comportamentale, astfel încât stocarea jocurilor, jucăriile de puzzle și bilele pentru că sunteți în afara și fiți pregătiți să vă alăturați în distracție când sunteți acasă. Lipsa de stimulare mentală poate duce la dispoziții depresive și la comportamentul distructiv în această rasă.

Postări asemănatoare: Cele mai bune jucării pentru pisici și Cele mai bune jucării de pisici interactive

Pisicile abisiniene sunt curate meticulos și pur și simplu nu vor tolera a cos de gunoi că este altceva decât fără pată. Asigurați-vă că aveți o tavă de gunoi pentru fiecare pisică și scoateți așternutul murdar cât mai curând posibil.

Este, de asemenea, important ca pisica ta să devină suficientă pentru a bea, deoarece acestea pot deveni deshidratate. Pisicile pot fi foarte agresive despre ceea ce beau de la alegerea A acum castron de apă cu grija; Pisicile preferă ceramice și metal în plastic. Este posibil să aveți nevoie să adăugați cuburi de gheață la apă, în special în zilele fierbinți. O opțiune mai bună poate fi de a investi în a fantana arteziana. Acest lucru oferă apă curentă care este preferată de majoritatea pisicilor.

Îngrijirea

Aceasta nu este o rasă pe care va trebui să o petreceți ore îngrijirea. Ei au o haină scurtă, care necesită o contribuție foarte mică de la dvs. Kitty-ul tău va avea grijă de ei înșiși cu sesiuni regulate de spălare! Cu toate acestea, este o idee bună să-i dau haina un mire săptămânală. Puteți utiliza o perie moale sau o piele de chamois. Acest lucru va elimina părul mort și va lăsa haina cu o strălucire frumoasă. Abyssinienii iubesc să fie îngrijiți de prietenii lor umani. Sunt foarte probabil să-și arate aprecierea cu purtring tare. Ei vor vărsa cel mai mult în primăvară și vor cădea, așa că este atunci când vor necesita cele mai frecvente periere.

Abisinienii pot suferi de probleme serioase cu dinții lor. Trebuie să luați pași pentru a ajuta la prevenirea problemelor dentare. Va fi foarte util dacă puteți obține pisica voastră obișnuită să-și folosească dinții. Trebuie să utilizați a Peruta de dinți de pisică care este special conceput pentru pisici și care are părul moale. Fi pozitiv și încrezător, dar păstrați sesiunile scurte. De asemenea, puteți masca ușor gingiile cu degetul. Puteți cumpăra pastă de dinți doar pentru pisici. Nu folosiți niciodată pastă de dinți umană, deoarece vă va supăra stomacul pisicii voastre.

Ați putea dori, de asemenea: Pastă de dinți de pisică

Temperament

Abisinienii sunt plini de personalitate și dragoste care interacționează cu familia lor umană, dar trebuie să fie în termenii lor. S-ar putea să găsiți că Aby vrea să fie implicat în tot ceea ce faceți, indiferent dacă este convenabil pentru dvs. sau nu! Pentru că sunt atât de orientați spre oameni, ei nu ar trebui lăsați singuri pentru perioade lungi de timp. Ei vor deveni singuratic și plictisit și acest lucru poate duce la anxietate de separare și problemele comportamentale.

Aceasta este o rasă neînfricată care vrea să aventură și să meargă să exploreze. Din păcate, acest lucru le poate conduce uneori în situații periculoase și pot intra în necazuri dacă nu sunt supravegheate corect. Abisinienii tind să scape și să se rătăcească în jurul cartierului și acest lucru poate duce la preocupări că sunt pierdute. Ei nu le place să fie foarte limitați, astfel încât să locuiți într-un bloc de apartamente mici, înalte, acest lucru nu poate fi cea mai bună rasă pentru dvs. Veți găsi că pisicile tale este foarte jucăușă și afectuoasă și va face tot posibilul să te înveselească când te simți în jos.

În dezavantaj, unii abisinieni care au fost prost crescuți pot fi puțin instabili. Acest lucru le face foarte nervoși, timizi și înfricoșători și acest lucru se poate dovedi a fi o problemă pentru proprietarii lor.

Pisica abisiniană pe iarbă

Ultimul cuvant…

Abyssinienii sunt o pisică superbă cu un aspect atletic și ochi expresivi mari. Arată puțin ca un râs și, ca și strămoșii lor sălbatici, îi place să se plimbe și să exploreze. Acest lucru le face cel mai potrivit pentru casele care au curți și grădini.

Ei necesită puțin în calea îngrijirii, dar igiena dentară ar trebui să fie o prioritate. Ele pot suferi, de asemenea, de condiții moștenite, astfel încât sursa numai pentru animalele de companie de la un crescător de reputație. Odată ce aveți Aby-ul înapoi acasă, ei vă vor plăcea să interacționeze cu dvs. și să fiți parte din tot ceea ce faceți!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica abisiniană: informații de rasă, caracteristici și fapte