Cornish rex: profilul rasei de pisici

Calico Cornish Rex pisica stând pe pat

Izbitorul neobișnuit și surprinzător de elegant, Cornish Rex Pisica este o rasă de pisică acoperită cu o reputație pentru a fi un membru activ, sociabil al familiei. Aceste pisici sunt rezultatul unei mutații naturale în anii 1950 din Cornwall, Anglia, dar astăzi sunt o rasă de pisică populară în Statele Unite.

La prima vedere, va observa probabil că urechile mari, larg setate și fața în formă de ouă a acestei rase înainte de a lua în spatele neobișnuit de arcuit, talie îngustă și membrele lungi care fac această pisică "oihound" a familiei feline. Adăugarea la aspectul aproape capricios al lui Cornish Rex este marca sa comercială blană, aranjată în rânduri strânse de-a lungul corpului său din Svelte. De neuitat în aparență, aceste pisici unice sunt un partener încântător care se dovedește a fi ușor în gospodăriile rapide de astăzi.

Privire de ansamblu de rasă

Lungime: 6 până la 10 kilograme

Greutate: 18 inci lungime

Palton: Scurte cu rânduri de bucle strânse, fine

Culoarea stratului: O gamă largă de culori, inclusiv soiuri solide, umbrite, fum și tabby.

Culoarea ochilor: Albastru, verde, albastru-verde sau aur

Speranța de viață: 10 până la 16 ani

Caracteristicile rexului Cornish

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaModerat
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria rexului Cornish

Salutând din Anglia în anii 1950, această rasă de pisică își ia numele din regiunea Cornwall. Cel mai devreme strămoș al Rexului Cornish a apărut atunci când o mutație genetică a provocat ca un pisoi să se nască cu o haină neobișnuit de bucată și o structură unică a corpului lung, care a atras rapid atenția. Mama pisicii a fost un scurtcircuit britanic, în timp ce identitatea tatălui nu a fost niciodată descoperită.

Proprietarul pisoiului, Nina Ennismore, consultat cu un genetician și a decis să reproducă pisoiul - care a devenit cunoscut ca Kalibunker-întorc mamei sale odată ce a maturizat. Rezultatul a fost un așternut de trei pisoi - doi au purtat gena recesivă responsabilă pentru stratul curbat. Acești precursori precoce ai Renicului Cornish au fost crescuți la pisicile Siamese, Birmane și Britanice pentru a extinde piscina genetică și pentru a dezvolta rasa în continuare.

În 1957, în timp ce rasa era încă foarte în curs de dezvoltare, o pereche de pisici Cornish Rex au fost importate în Statele Unite. Acest lucru sa dovedit a fi norocos, deoarece Kalibunker și descendenții săi au dispărut aproape din Anglia la sfârșitul anilor 1950. Crossbreding-ul suplimentar în Statele Unite cu American Shorthair, Havana Brown și alte pisici a ajutat la păstrarea rasei că astăzi a devenit populară pentru personalitatea sa sociabilă și adorabilul adorabil. În 1964, Cornish Rex a primit recunoașterea oficială de la Asociația Fancierului.

Cornish Rex Care

Haina curbată este una dintre cele mai evidente caracteristici ale lui Cornish Rex, iar din fericire necesită o atenție deosebită. Ca toate pisicile, Cornish Rex este un auto-groomer avid. Cu toate acestea, această rasă lipsește complet de păr de păr, ceea ce înseamnă că haina poate deveni uneori uleioasă, în special în jurul bărbiei și labe. Dacă acesta este cazul pentru Rex Cornish, este posibil să fie nevoie Împingeți pisica ta în mod regulat, pentru al împiedica să se simtă gras la atingere. Puteți perie blana moale, fină, dar aveți grijă să faceți acest lucru atât de ușor pentru a evita deteriorarea buclelor strânse.

Fără protejarea firelor de protecție sau a izolației unui subsol moale, scăzut, Cornish Rex se simte adesea cald la atingere, dar este sensibil la extremele temperaturii la cald sau la rece. Pentru cea mai fericită, cea mai sănătoasă pisică, țineți-l în interior cu încălzire adecvată sau aer condiționat.

În ciuda cadrului său subțire și aspectului elegant, Cornish Rex este o felină atletică cu o personalitate afectivă. Ca toate pisicile, această rasă necesită o atenție zilnică, hrănirea regulată și o mulțime de interacțiuni proprietarului. Cu toate acestea, natura sa inteligentă și sociabilă înseamnă că un rex cornish va avea nevoie de stimulare mentală și la închirierea unora Timp de îmbinare părinte-părinte in fiecare zi. Ele pot fi comunicatori vocali, în parte din cauza patrimoniului lor siamez. Aceste pisici sunt deosebit de adaptabile și fac bine cu o varietate de medii - care chiar a condus la utilizarea lor în lucrările de terapie.

Rasa este cunoscută pentru a se înțelege bine cu copiii și alte animale de companie, atâta timp cât acestea sunt tratate cu respect. În timp ce unele rase, cum ar fi Devon Rex, sunt deosebit de dornici de a avea alți tovarăși de animale, Cornish Rex este agreabil, dar mai ales indiferent - atâta timp cât primește suficient timp cu membrii familiei umane.

Pisicile Cornish Rex au fost învățate să facă trucuri, inclusiv pentru val, se agită, stau și mai mult. Mulți chiar iubesc Joacă Fetch, și au fost cunoscute că folosesc labele lor pentru a ridica articole. Ele sunt deosebit de respondente la tehnicile de formare pozitivă de consolidare și vor lua cu bucurie un tratament pentru un loc de muncă bine făcut!

Dacă decideți să adăugați această felină prietenoasă în casa dvs., veți fi recompensați cu un animal de companie atât amuzant, cât și elegant. Doar fiți pregătiți să aveți un buddy grav, deoarece pisicile Cornish Rex vor căuta în mod activ atenția și afecțiunea proprietarilor lor.

Probleme comune de sănătate

Datorită patrimoniului său divers, această pisică "pură" nu este deosebit de susceptibilă la unele dintre bolile și tulburările găsite în alte rase de pisică. Cornish Rex beneficiază de încrucișarea între un număr de pisici diferite, inclusiv Siamese, Birmese, British Shorthair, American Shorthair și Havana Browns. Ca urmare, aceste pisici nu sunt predispuse la probleme specifice de sănătate și adesea trăiesc o viață lungă și sănătoasă. Multe pisici Cornish Rex sunt raportate să trăiască în adolescenții lor târzii, cu unii chiar depășind vârsta de 20 de ani.

Desigur, blana lor delicată înseamnă că sunt mai expuși riscului pentru arsuri solare. Deci, asigurați-vă că le țineți din razele soarelui și folosiți un protecție solară pentru pisici, dacă este necesar.

Dieta și nutriția

O pisică activă ca Rex Cornish are de obicei un apetit care se potrivește. Dar nu lăsați aceste feline frisoase să vă fie să vă gândiți că au nevoie de castronul lor de alimente reluate la cerere. Aceste pisici nu sunt consumatori deliciosi, iar dacă nu sunt monitorizați, pot deveni cu ușurință supraponderali.

Indiferent dacă vă alimentați liber, pisica dvs. poate depinde de stilul dvs. de viață și de apetitul pisicii dvs. Dacă aveți un rex cornisc "mereu foame" pe mâini, asigurați-vă că ați stabilit o rutină bună de mâncare pentru pisica voastră și lipiți-o.

În timp ce aceste pisici vor beneficia de o alimentație de pisici de înaltă calitate, adesea apreciază fructe și legume în mod moderat și cu aprobare veterinară. Le puteți oferi aceste tratamente sau adăugiri gustoase cu mesele lor obișnuite.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Este Cornish Rex pisica potrivita pentru tine? Aflați mai multe despre această rasă unică din întreaga iaz. Veți găsi că crescătorii de calitate, grupurile de salvare din Cornish Rex și cluburile de dobândă de rasă sunt adesea fericite să împărtășească perspective, sfaturi și povestiri amuzante despre aceste creaturi comice.

De asemenea, luați în considerare verificarea acestor alte rase de pisici aferente, care au ajutat la dezvoltarea rasei Cornish Rex, după cum o cunoaștem astăzi:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cornish rex: profilul rasei de pisici