7 Pisici și pisoi de broască țestoasă

Tortoiseshell pisica așezată pe podea

Pisicile de țestoasă sunt numite pentru straturile lor bi-colorate care arată ca coaja unei broaște țestoase. Afectuos denumită "torturi", aceste pisici colorate sunt animale de companie preferate în multe case. Ei au haine atât de interesante și unice încât sunt adesea primele lucruri pe care oamenii le-au comentat când văd pisica voastră. S-ar putea să vă întrebați cum au evoluat să aibă marcaje atât de superbe.

1:25

Uita-te acum: Fapte despre pisicile din Tortoiseshell

Mai mult ca CALICO CATS, pisicile de țestoasă au o genetică destul de interesantă și au devenit suporturi în folclor din întreaga lume. Datorită unui număr de mutații genetice, straturile lor se dezvoltă cu modele aproape marmură. Indiferent dacă intenționați să adoptați o broască țestoasă sau doriți doar să aflați mai multe despre aceste pisici distractive și frisky, aceste fapte și fotografii sunt sigur de încântare.

01 din 06

Tortoiseshell nu este o rasă

& # 64-Juliusandsadie / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-Image_19-0-1 "Container de date =" Adevărat "/">

Caracteristica distinctă a unei țestoase este stratul model - nu rasa. O rasă de țestoasă de pisică nu există de fapt. Mai multe rase, cu toate acestea, pot prezenta marcaje de broască țestoasă, cum ar fi sportul american, britanic scurte, Cornish Rex, persană, și Coroane Maine, printre alții.

Deși straturile de țestoasă sunt cel mai frecvent un ghimbir roșu și negru, ele pot avea, de asemenea, sugestii de cremă, portocaliu sau aur. Culorile din hainele lor sunt fie "marcate", cât și ele sunt țesute împreună sau "patch-uri", ceea ce înseamnă că culorile se formează în patch-uri mari peste tot corpul.

Continuați la 2 din 6 de mai jos.
  • 02 din 06

    Cele mai multe pisici de broască țestoasă sunt femei și bărbați sunt extrem de rare

    & # 64-cats_eyes_nounette / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-5 "Container de date =" Adevărat "/">

    Ca CALICO CATS, Veți găsi cele mai multe pisici de broască țestoasă sunt femei. Asta pentru că aceiași cromozomi care determină sexul lor determină, de asemenea, culorile din hainele lor.

    Cromozomul sexual feminin (x) poartă, de asemenea, codul genetic pentru portocaliu sau Culorile stratului negru - cromozomul de sex masculin (Y) nu poartă informații despre culoarea straturilor.

    Deoarece femelele au două cromozomi X, au două seturi de informații genetice care pot determina culoarea stratului. Embrionul oprește un cromozom X în fiecare celulă, rezultând variații de culoare portocalie și negru în hainele lor.

    Deoarece o pisică masculină are un cromozom x x și un cromozom Y, el va numai Fii portocaliu sau negru - nu ambele.

    În cazuri foarte rare - aproximativ 1 în 3.000 - o pisică de țestoasă de sex masculin se poate naște cu două cromozomi X și un cromozom Y. Din păcate, pisicile masculine cu sindrom xxy sunt sterile și adesea au probleme serioase de sănătate, ducând la o durată de viață semnificativ mai scurtă decât torturile feminine.

    Continuați până la 3 din 6 de mai jos.
  • 03 din 06

    Torturile au un temperament distinct

    & # 64-simjohanna / Instagram "date-caption =" "date-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-12 "Container de date =" Adevărat "/">

    Pisicile de țestoasă nu sunt o rasă specifică, dar unii cred că au un temperament specific.

    Într-un studiu realizat de UC Davis Spitalul de predare medicală veterinară, cercetătorii au analizat legătura dintre culoarea stratului de pisică domestică și comportamentul său. Pisicile de țestoasă (împreună cu Calicos și "Torbies") au fost principalul obiectiv al studiului.

    După publicarea studiului, cuvântul răspândit că pisicile de broască țestoasă au un temperament distinct, oarecum sassy, ​​care a fost rapid construit "Tortudinea."Și, anecdotal, mulți părinți de tortie au fost de acord că pisicile lor erau de înaltă energie, Sassy și chiar ușor agresiv.

    Dar a fost încheiat în rezultatele studiului, cercetătorii de fapt nu au găsit o legătură distinctă între culoarea și comportamentul stratului, temperamentul sau personalitatea.

    Poate "tortide" a fost doar confuz Cazuri vechi de catitude.

    Continuați până la 4 din 6 de mai jos.
  • 04 din 06

    Pisicile de țestoasă sunt considerate noroc în întreaga lume

    & # 64-kiekiecat / instagram "date-caption =" "date-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-19 "Container de date =" Adevărat "/">

    Multe țări au legende augurice despre pisicile de broască țestoasă.

  • Potrivit folclorului din Asia de Sud-Est, pisicile de țestoasă au fost formate din sângele unei zeițe tinere.
  • În Japonia, a crezut că pisicile de țestoasă pot ajuta la protejarea casei de fantome.
  • Folcklorele engleze spune că frecarea unei coaste a pisicii de țestoasă pe o negucă va vindeca suferința.
  • În Statele Unite, pisicile de țestoasă sunt considerate a fi "pisici de bani" care vor aduce noroc în casă.
  • Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Ele sunt numite după materialul de țestoasă

    & # 64-acampb122018 / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-23 "Container de date =" Adevărat "/">

    Tortoiseshell - de la țestoase reale, a fost un material super-termic care a fost folosit pentru a produce bijuterii, ochelari și articole de decor de acasă înainte de anii 1970. Pisicile de țestoasă au fost numite după acest material, deoarece hainele lor amintesc de culorile și modelul.

    Deoarece populațiile de broască țestoasă au fost decimate în întreaga lume datorită cererii ridicate, utilizarea materialului a fost interzisă și a fost dezvoltată Tortozeshell sintetic.

    Continuați până la 6 din 6 de mai jos.
  • 06 din 06

    Pisicile de țestoasă pot fi, de asemenea, "torbii"

    & # 64-Misskelzbellz / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-27 "Container de date =" Adevărat "/">

    Când traversați o colorare a pisicii de țestoasă cu dungi de tabby, obțineți un "torbie."De asemenea, puteți să le auziți ca fiind denumiți" tortoishell tabbies "sau" torturi dungi."Ei au straturi superbe și colorate cu dungi distincte cu o mulțime de variație.

  • Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Elizabeth A. Stellow, Melissa J. Bain & Philip H. KASS (2016). Relația dintre culoarea stratului și comportamentele agresive în pisica domestică. Jurnalul de Științe ale Bunăstării animalelor Aplicate, 19: 1, 1-15, DOI: 10.1080/10888705.2015.1081820

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 7 Pisici și pisoi de broască țestoasă